رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از توسعه فاز دوم سامانه هوشمند کشاورزی استان البرز خبر داد و گفت: پس از راه اندازی رصد هوشمند اراضی کشاورزی در حوزه تصرف و تغییر کاربری، حوزه بهبود تولیدات گیاهی به این سامانه مجهز شد.
عبدالله مخبر در نشست راه اندازی فاز دوم سامانه هوشمند کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت استفاده از فناوریهای نوین در کشاورزی برای بهرهبرداری بیشتر از منابع، افزود: جهان به سمت هوشمند سازی پیش می رود و بهتر است خودمان را به فناوری تجهیز کنیم.
وی بر استفاده از روشهای کشاورزی نوین که کارایی بهتری نسبت به روش های معمول دارند؛ تأکید کرد و اظهار داشت: استقرار سامانه هوشمند در حوزه تولیدات گیاهی جهشی بزرگ در توسعه بخش کشاورزی استان محسوب میشود.
مخبر با اشاره به اینکه توسعه فاز دوم سامانه هوشمند در حوزه تولیدات گیاهی صورت گرفته است؛ افزود: پس از فاز اول در حوزه پایش تغییر کاربری های اراضی و نتایج مثبت آن، برنامه ریزی برای فاز دوم توسعه سامانه هوشمند در تولید محصولات گیاهی صورت گرفت که در گام اول بر اساس شاخص سطح زیر کشت برای سه محصول کشاورزی برداشت شده ذرت، پنبه و یونجه آغاز شد.
وی هدف از استقرار سامانه هوشمند کشاورزی در حوزه تولیدات گیاهی را عملکرد بیشتر در تولید محصولات کشاورزی، کاهش هزینه، تولید با کیفیت و سالم تر و استفاده درست و اثربخش از نهاده ها توصیف کرد و بیان داشت: شفافیت سامانه هوشمند محاسن زیادی برای مدیریت و راستیآزمایی توزیع نهاده ها و ارائه خدمات به تولیدکنندگان دارد؛ و کشاورزی هوشمند، این امکان را فراهم میکند که با سهولت بیشتر و به طورمؤثر نظارت بهتری بر نیازهای مزارع و باغات، صورت گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با بیان اینکه فناوری، بزرگترین و بهترین ابزار برای یک مدیر است و باید از فناوری کمک بگیریم که بتوانیم مأموریت هایمان را درست انجام دهیم، گفت: با استقرار سامانه هوشمند تنش های گیاهی، بیماریها و آفات، سطح زیر کشت، پیشبینی عملکرد تولید، تنش آبی، نیاز آبی گیاهان، میزان استفاده از کودها و سموم دفع آفات و آبیاری گیاه به صورت هوشمند مدیریت می شود.
مخبر با اشاره به اهمیت لزوم همراهی با دانش و فناوری و ارائه اطلاعات صحیح، اظهار داشت: باید تلاش شود با ارایه اطلاعات پایه درست، مغایرت اطلاعات دستی با اطلاعات هوشمند به طور متوسط به کمتر از ۱۵ درصد برسد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز برسرعت بخشی به کار و ارایه به موقع و درست اطلاعات تأکید کرد و افزود: با تمرکز و تلاش و صرف وقت بیشتر امید می رود به عنوان پیشتاز کشاورزی هوشمند، گام مؤثری در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی استان برداریم.
وی با اشاره به اینکه حسن هوشمند سازی اینست که با نگاه مدیریتی، هر برشی را که بخواهید می توانید ایجاد کنید، بر ارسال مرتب گزارش پیشرفت کار تأکید کرد و یادآور شد: برای برنامه ریزی اصولی، تمرکز کار باید بر روی اطلاعات صحیح باشد.
اطلاعات بایستی از اساس صحیح و به درستی وارد شود تا خطای سیستم به حداقل ممکن کاهش و مدیریت هوشمند تولید محصول امکانپذیر شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در پایان حرکت به سوی هوشمندسازی کشاورزی را اجتناب ناپذیر خواند و ابراز امیدواری کرد: با گام های مثبتی که در فاز اول هوشمندسازی در خصوص پایش اراضی صورت گرفت انتظار میرود با همت و تلاش کارشناسان و باور و اعتقاد قلبی مدیران شهرستانها در فاز دوم هم در عمل شاهد نتایج مثبت پروژه باشیم.
استان البرز حدود ۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید