دکتر شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز به مناسبت ۶ مهر ماه، روز جهانی پیشگیری از بیماری هاری گفت : هاری در واقع نوعی عفونت ویروسی دستگاه اعصاب مرکزی و قابل انتقال بین حیوان و انسان است که معمولاً به واسطه گزش حیوان ناقل عفونت هاری به انسان منتقل می شود و در صورت بروز علائم بیماری در انسان متاسفانه همیشه(۱۰۰ درصد) کشنده است
وی ادامه داد : خوشبختانه علی رغم کشندگی بالای این بیماری، در صورت انجام کلیه مراحل پیشگیری و درمان بیماری از جمله شتشوی صحیح محل گزش با آب و صابون و تزریق سرم و واکسیناسیون به موقع و کامل در مراکز بهداشتی می توان از ابتلا به هاری پیشگیری کرد.
دکتر صیادی عنوان کرد: ۴۰ درصد از افراد گاز گرفته شده توسط حیوانات مشکوک به هاری کودکان زیر ۱۵ سال هستند و حذف هاری از طریق پیشگیری از گزش سگ و انجام واکسیناسیون سگ ها امکان پذیر است.
وی هدف از این روز را ایجاد فرصتی برای آموزش و افزایش آگاهی عموم افراد جامعه در خصوص بیماری هاری و جلب حمایت و مشارکت کلیه اقشار جامعه و همچنین ایجاد تعهد و هماهنگی در سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی برای پیشگیری از حیوان گزیدگی و کنترل و حذف بیماری هاری در جوامع انسانی دانست .
دکتر صیادی ادامه داد: روز جهانی هاری در سال ۲۰۲۳ توسط سازمان جهانی بهداشت "پیشگیری از هاری با همکاری بین بخشی" نام گذاری شده است و انتخاب این شعار نشان دهنده اهمیت مشارکت، همکاری و هماهنگی بین بخشی در تحقق اهداف راهبردی جهانی پیشگیری و کنترل هاری است.
رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: متاسفانه طی سالهای اخیر تعداد موارد حیوان گزیدگی در کشور و استان به علت افزایش سگ های بلاصاحب در سطح روستا و شهرها رو به افزایش بوده است .
وی ادامه داد : اقدامات لازم در موارد حیوان گزیدگی و پیشگیری پس از مواجهه در هفت مرکز درمان و پیشگیری هاری در استان به صورت رایگان انجام می شود
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید