پ
پ

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان البرز گفت: خانه محل ذکر خدا وقرآن می باشد وقدرت های شیطانی از خانه می رود و خانه ای آباد است که ذکر خداوند در آن باشد.

حجت‌الاسلام امیر ابراهیم زاده رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان البرز در پیش همایش حکمت معماری و شهرسازی اسلامی بیان داشت: معماری ایرانی در دوره صفوی شکل اسلامی به خود گرفت و در اصل معماری اسلامی، مبنای وحیانی دارد که در روایت ها وسخنان اهل بیت شکل معماری اسلامی به چشم می خورد و اینکه شهر بایستی امن و مستحکم باشد و بناها محکم واستوار بنا شود و در گذشته جهت حفاظت از شهر و ایجاد امنیت از خندق استفاده می کردند که نمونه های از معماری اسلامی است.

وی با اشاره به آیات قرآن در رابطه با شهر سازی گفت: خداوند در ساخت خانه می خواهد بیان کند که خانه محل ذکر خدا و قرآن می باشد و ذکر خدا قدرت های شیطانی را از خانه دور می کند و خانه ای آباد است که ذکر خداوند در آن باشد و در معماری غیر دینی تجمل گرایی وخود نمایی و سلامت گریزی اصل است و بد نمایی در نقشه دیده می شود و حب دنیا ، تجمل گرایی و تفاخر در آن دیده می شود در صورتی که در معماری اسلامی از آن پرهیز شده است و در تمدن اسلامی معنویت ومادیات در کنار هم قرار دارد و جدا از هم نمی باشد.
مجید شمس رئیس مرکز مطالعات، برنامه ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز در سخنانی کوتاهی به تشریح اهداف معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه پرداخت.
مرتضی نیک فطرت دبیر اجرایی همایش ملی حکمت معماری و شهرسازی اسلامی در پیش همایش ملی که هم به صورت حضوری و هم آنلاین در واحد کرج برگزار شد به اهداف این همایش اشاره کرد و گفت: تعیین خط مشی محورهای همایش و بسط و تشریح آن به منظور ایجاد بستری مناسب برای شکل گیری گفتمان های علمی در حوزه حکمت اسلامی، تشریح بیان مسئله ی جایگاه حکمت اسلامی در معماری و شهرسازی و نقش جامعیت و شمول آن در ارکان فضاهای کالبدی انسان زیست ، تبیین نقش حکمت اسلامی در بازخوانی ضوابط شهرسازی و معماری با تاسی از مکتب اسلامی- ایرانی از اهداف این همایش خواهد بود.
وی اظهار داشت: بازخوانی ضوابط شهرسازی در مکتب اسلامی ایرانی، آموزه های معماری خانه های دوره اسلامی ، نگاهی به حکمت اشراق در معماری(سهروردی و عقل سرخ) و حکمت اسلامی و معماری و شهرسازی معاصر از موضوعات مطروحه سخنرانان این پیش همایش بود.
وی به سخنرانی های تخصصی در این پیش همایش اشاره کرد و گفت: حسین کلانتری خلیل آباد، درباره آموزه های معماری خانه های دوره اسلامی ، سیامک پناهی در خصوص نگاهی به حکمت اشراق در معماری(سهروردی و عقل سرخ)، محسن خیری در خصوص حکمت اسلامی و معماری و شهرسازی معاصر ، حمیدرضا صارمی در خصوص بازخوانی ضوابط شهرسازی در مکتب اسلامی ایرانی سخنرانی کردند.
دبیر اجرایی همایش ملی حکمت معماری و شهرسازی اسلامی گفت: علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محورهای این همایش ملی و نحوه ارسال مقاله به آدرس اینترنتیislamichikmah.
iau.
ir مراجعه و یا با دبیرخانه این همایش با شماره تلفن ۰۲۶۳۴۲۵۹۵۷۱ تماس حاصل کنند.

به گزارش آنا، همایش ملی حکمت معماری و شهرسازی اسلامی به همت معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در اول آذرماه ۱۴۰۱ در واحد کرج برگزار می‌شود.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.