نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز گفت: اینکه امروز فارغ التحصیلی با مدرک کارشناسی و دکتری بیکار باشد قابل توجیه نیست و این نشان میدهد بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی نمی توانند توقع بخش صنعت را در حیطه کار عملی برآورده کنند.
یدالله مالمیر در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی امیر کبیر با اشاره به اینکه متاسفانه ارتباط بین صنعت و دانشگاه در جامعه ما کاملا قطع است، اظهار کرد: با نگاهی به وضعیت کشورهای توسعه یافته میتوان دریافت، ارتباط صنعت و دانشگاه در این کشورها تنگاتنگ است ولی بعد از برگزاری اولین جشنواره ملی امیر کبیر به طور ملموس مشخص شد؛ ارتباط بین این دو بخش در جامعه ما کاملا قطع است.
وی ادامه داد: در کشور ما اغلب دانشجویانی که برای گذراندن ۲۴۰ یا ۲۶۰ ساعت کارآموزی به صنعت معرفی میشوند، کوچکترین آشنایی با بخش عملی کار و دستگاهها ندارند و از سوی دیگر هم صاحبان صنایع هم اطلاع چندانی از تکنولوژی و دانش روز حوزه کاری خود ندارند.
وی توضیح داد: سال گذشته حدود ۱۰۰ رساله و پایان نامه دانشجویی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و امسال این تعداد به ۲۶۰ مورد رسیده که شاید این امر بارقه امیدی برای ایجاد ارتباط بین صنعت، دانشگاه و جامعه باشد.
این مسئول تاکید کرد: بخش خصوصی این آمادگی را دارد که در کنار دانشگاه باشد چون اگر قرار بود این اتفاق از سوی دولت میافتاد تا کنون باید تغییراتی احساس میشد.
مالمیر اضافه کرد: با این اوصاف اگر بنا باشد دانشجویی یک ساعت در کلاس درس حاضر شود باید دو ساعت به صورت عملی در صنعت مرتبط با رشته خود کار کند.
دانشجویان به ندرت از دانش روز حوزه کاری خود اطلاع دارند نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز توضیح داد: اینکه امروز فارغ التحصیلی با مدرک کارشناسی و دکتری بیکار باشد قابل توجیه نیست و این نشان میدهد بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی نمی توانند توقع بخش صنعت را در حیطه کار عملی برآورده کنند.
وی اضافه کرد: بخش صنعت هم باید با ارتباط مستمر با دانشگاه از تحولات روز مطلع شود و با بهره گیری از مقالات و پایان نامه های به روز، تحولاتی ایجاد کند تا بتواند با صنایع روز دنیا همگام شود.
گفتنی است، دومین جشنواره ملی امیرکبیر از سوی جهاد دانشگاهی البرز و با همکاری اتاق بازرگانی، بنیاد نخبگان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و صنعتی برگزار گردید.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید