رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه باید متناسب با زیست بوم حرکت کرده و «عرضهمحور» نباشد، چرا که جدا از زیستبوم، دانشگاه نمیتواند عامل هدایت و تأثیرگذاری باشد.
سیزدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز صبح امروز به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد کرج برگزار شد.
دکتر طهرانچی در ابتدای این جلسه با تبریک عید سعید مبعث، به بیانایت روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «به واسطه بعثت پیامبر اسلام(ص)، مردم جزیره العرب در دوران جاهلیت و با خصوصیاتی همچون گمراهی، نادانی، فتنههای بزرگ، تعصبهای کور، خشونت و لجاجت، تکبر و حقناپذیری و رذایل اخلاقی و ناهنجاریهای جنسی، تبدیل به ملتی متحد، فداکار، با فضیلت و دارای نیکوترین خلقیات و با آوازهای جهانی شدند.
امروز همان ابعاد جاهلیت پیش از اسلام، به صورت سازمانیافته و بهشدت گسترده در دنیای بهاصطلاح متمدن غربی که بر پایه حرص و طمع بنا شده، وجود دارد.
» وی ادامه داد: جاهلیت در حقیقت فقط نادانی و جهل نیست، بلکه هر جا که عقل و عقلانیت نباشد، جاهلیت است و امروز بشر به جد گرفتار آن شده است.
انسان میتواند با تمدن نوین اسلامی از این جاهلیت رهایی پیدا کند و رفتار رو به تعالی داشته باشد.
دانشگاه باید با دو بازوی فرهنگ و علم در مسیر انبیاء حرکت کنددکتر طهرانچی با بیان اینکه بعثت پیامبر مکرم اسلام(ص) منت الهی بر بشر است، گفت: افتخار ما این است که دینی داریم که با « اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» و «عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ» شروع شده است.
هیچکدام از مکاتب با چنین نگاهی شروع نشده است.
هر جا که خداوند رسالت خود را بر انبیاء مشخص کرده، نگاه «یُزَکّیهِم وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتبَ وَ الحِکمَه» است؛ یعنی پرورش و آموزش.
انبیاء برای هدایت، از مسیر تزکیه و تعلیم آمدهاند.
از این رو دانشگاه در نقطه حساسی قرار دارد و باید با دو بازوی فرهنگ و علم در مسیر انبیاء حرکت کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامههای ویژه این دانشگاه در حوزه امامت و مهدویت، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت را در دستور کار قرار داده است.
انتظار داریم واحدهای دانشگاهی در این ایام که از ولادت اولین امام که انسانی کامل و پرورشیافته مکتب پیامبر اکرم(ص) است تا سالروز ولادت حضرت ولیعصر(عج) در این حوزه فعالیتهای ویژه داشته باشند.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: مسیر تزکیه و تعلیم، مسیر حاشیهای نیست، بلکه مسیری متنی است، بنابراین اگر معلمی شغل انبیاست، دانشگاه نیز سازمانی است که میخواهد رسالت را داشته باشد و باید مانند پیامبر اسلام(ص) در جامعه و با مردم همراه باشد.
دانشگاهی که این شرایط را نداشته باشد و با مردم جامعه کنش نداشته باشد، اثر تربیتی برای آن مترتب نیست.
دانشگاه باید در بازار که محل دادوستد و تعاملات اجتماعی است، با مردم ارتباط داشته باشد.
آیا ما اینگونه عمل میکنیم و یا اینکه دیواری بین دانشگاه و مردم قرار دارد؟
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید متناسب با زیست بوم حرکت کرده و «عرضهمحور» نباشد، گفت: دانشگاه جدا از زیستبوم، معنا ندارد و دانشگاهی که با اتکا به سرمایه خود از جامعه باشد، عامل هدایت و تأثیرگذاری نیست.
بحث اصلی ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که باید به صورت ویژه در خدمت جامعه باشیم، چرا که آجر به آجر این دانشگاه متعلق به مردم و جامعه است.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مسائل زیستبوم، انسانمحور، پیچیده و چندوجهی، متأثر از فضای بیرونی و سریعالتغییر است، بنابراین بدون برنامه نمیتوان حرکت درستی داشت.
هر چه به ذهن میرسد، راهکار نیست و باید برنامههای متقن و مدون داشت.
برنامه عملیاتی نمی شود، مگر اینکه با فعالیت بازار محلی آشنا باشد.
آفتاب و آب برای کشاورزی کافی نیست و کار روی زمین و شناخت زمین نیز لازم است.
سند آمایش استان های دانشگاه آزاد اسلامی در قالب سه دسته «اقتصادی اجتماعی»، «فرهنگی اجتماعی» و «فناوری» تدوین شده است
وی با بیان اینکه سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی چارچوبی کلی است و آمایش استانی چارچوب زمینی فعالیتهای این دانشگاه است، گفت: سند آمایش هر استان در قالب سه دسته «اقتصادی اجتماعی»، «فرهنگی اجتماعی» و «فناوری» تدوین شده است.
انتظار میرود دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز که یکی از استانهای ویژه به حساب میآید، هرچه سریعتر سند آمایش این استان را آماده کند.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: استانهای قم، البرز و سمنان با وجودی که در جوار استان تهران واقع شدهاند، تفاوتهای زیادی با تهران دارند و باید با تهیه سند آمایش و شناسایی ظرفیتها و نیازهای آنها، برنامههای متناسب با زیستبوم هر یک از این استانها را تهیه کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سنت حسنه وقف در حوزه آموزش، تصریح کرد: وقف نقطه قابل اتکا و اتصال مردم و دانشگاه برای اصلاح زیستبوم است.
همانطور که از گذشته ربع رشیدی، دارالشفا امام رضا(ع) و کتابخانههای خصوصی و شخصی، به صورت موقوفه در اختیار عموم مردم قرار میگرفت، اکنون نیز دانشگاه با استفاده از این سنت حسنه باید تأثیرگذاری اجتماعی و نقش اصلاحگری خود را در جامعه نشان دهد.
وی با اشاره به انتصاب دکتر حسین کلانتری به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج و قدردانی از زحمات دکتر برهانیفر رئیس سابق این دانشگاه، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، دانشگاهی سرپاست.
دکتر کلانتری یکی از مدیران موفق دانشگاه آزاد اسلامی است که از ایشان خواستیم از استان مرکزی به استان البرز بیاید، چرا که الگوی ذهنی این دانشگاه نیاز به تغییرات داشت.
از آنجا که استان البرز رتبه اول میوههای هستهدار کشور را دارا بوده و قطب صنعت دارویی است، نقشآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در این بخشها و سایر مزیتهای استان باید تقویت شود.
دکتر طهرانچی ادامه داد: در این مسیر، حضور ۵۰۰ عضو هیأت علمی و تحصیل ۳۹ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز میتواند به عنوان بازویی قوی، موجب پیشرفت و توسعه استان شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه واحدهای دانشگاهی باید از صورتگرایی پرهیز کنند، تأکید کرد: آنچه ما از واحدها انتظار داریم، سامان دادن حرکتهای مفید در جهت کسبوکار روستایی، ایجاد شبکه نوآوری در روستاها و شهرها و.
.
.
است، بنابراین انتظار داریم مدیران و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی چشم و بال خود را باز کنند، صحیحالفکر و صحیحالعمل باشند و در جهت رشد ارزشهای اجتماعی، توسعه اقتصاد مردم و ریشهکنی فقر گام برداشته و بستههای مداخله ای و سیاستی به استانداران، ائمه جمعه، فرمانداریها، سازمان صنایع و معادن استانها و.
.
.
ارائه کنند.
وی با اشاره به لزوم حضوری شدن فعالیتهای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی از چهاردهم فروردین ماه ۱۴۰۱ گفت: ادامه آموزش مجازی در استانهایی که در وضعیت قرمز کرونایی نیستند، به هیچ وجه پذیرفته نیست و تأکید ما بر حضوری شدن کلاسها پس از تعطیلات نوروز است.
حیات دانشگاه، دانشجویان هستند و باید با حضوری کردن کلاسها، حیات را به دانشگاه برگرداند.
انتظار داریم مدیران برای موضوعات فرهنگی و دانشجویی برنامههای ویژه ای داشته باشند.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان به برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: رویکرد ما در این رویداد، آیندهنگری است و نه گذشتهنگری.
از این رو واحدها باید حضور پرشوری در این رویداد داشته باشند.
دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز جزو دانشگاههای موفق در گام اول بوده و در گام دوم نیز انتظار میرود متحول شده و چارچوب ذهنی خود را تغییر دهد.
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید