درمان بیشتر بیماریها با عوارضی جانبی همراه است.
بیماری سرطان نیز به عنوان یک بیماری سختدرمان، از همین قاعده پیروی میکند.
تخریب دندانهای کودکان، از جمله عوارضی است که با اثرات مخرب شیمی درمانی و پرتو درمانی بروز پیدا میکند.
بر همین اساس در مراکز درمان سرطان اطفال، چون بیمارستان محک، تیم دندانپزشکی، یکی از چندین گروهی است که همزمان و در کنار سایر پزشکان، مراحل درمان کودک را پیش میبرند تا کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان حفظ شود.
بخش دندانپزشکی محک با کمک افراد خیر، والدین دندانپزشک بیماران تحت درمان و حمایت محک و با توجه به علاقهمندی مسئولان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حمایت مرحوم پرفسور وثوق و مسئولان بیمارستان و مؤسسه محک از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده است.
این بخش در حال حاضر با حضور دندانپزشکان موظف و داوطلب، برای سلامت دهان و دندان در کودکان مبتلا به سرطان و بهبودیافته تحت حمایت محک فعالیت میکند.
آسیبدیدگی دندانهای در کودکانی که پیش از پنج سالگی و قبل از رشد دندانهای دائمی، تحت شیمی درمانی قرار میگیرند و یا کودکانی که درمانشان با پرتودرمانی سر و گردن – دهان یا غدد بزاقی – تکمیل میشود، افزایش مییابد.
این مشکلات به شکلهای مختلفی چون افزایش احتمال پوسیدگی درمان، کوتاه یا نازک شدن ریشه دندان، ایجاد شیار، لکه و حفرههای سفید بر دندان به دلیل اختلالات رشد مینای دندان، داشتن دندانهای کوچک و ریز، بیماریهای لثه و اختلال در رویش دندانهای دائمی خود را نشان میدهد.
لازم به ذکر است خستگی مفرط بیمار مبتلا به سرطان نیز باعث میشود که او توجه کمتری به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشد.
ارائه خدمات حمایتی و درمانی به کودکان مبتلا به سرطان در چارچوب استانداردهای ملی و بینالمللی و کاهش عوارض درمان سرطان از جمله مأموریتهای محک است.
محک امیدوار است بتواند زمینه نگرانی خانوادهها را در مسیر درمان را کمتر کرده و شرایطی را ایجاد کند تا کودکان شادمانهتر روزهای درمان را سپری کرده و آرزوی آنها از بودن یا نبودن، به چگونه زیستن در آینده تغییر دهد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید