تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

تبریک امام جمعه شهرستان چهارباغ به مناسبت هفته دفاع مقدس کرج میزبان بزرگ ترین جشن هفته وحدت هماهنگی کامل برگزاری مسابقات ورزشی قهرمانِ محلات شهر کرج انجام شد از تندباد تا شب پرستاره روایت‌هایی از حماسه‌ و امید در رونمایی از کتب حوزه ادبیات پایداری استان البرز پیشگیری، آموزش و فناوری: سه‌گانه طلایی فرمانداری فردیس در مبارزه با تخلفات ساختمانی کارگاه تخصصی تربیت کنشگر سواد رسانه در استان البرز برگزار شد انسداد چاه های نظرآباد در اجرای طرح تعادل بخشی صورت گرفت راه اندازی تصفیه خانه پساب گام مهمی برای جایگزینی آب شرب در صنایع تامین ۲۰ میلیون مترمکعب آب سالم برای صنایع البرز پایان چشم انتظاری ۳۸ ساله/شناسایی پیکر شهید سلیم‌نژاد طرح های بزرگ عمرانی کرج از رکود خارج شدند وعده تکمیل متروی کرج در حال تحقق است تحقق ۸۰ درصدی تعهدات طرح توسعه آب البرز تردد در راههای روستایی طالقان به حالت عادی بازگشت مشارکت مردمی کلید حفظ میراث طبیعی طالقان

در استان البرز کاهوی غرقابی کشت می‌شود اما به گلخانه آب نمی‌دهند!
09 خرداد 1402 - 9:56
1
استان البرز هم مثل بسیاری دیگر از مناطق کشور با مشکل آب مواجه است.
ارسال توسط :
پ
پ


استان البرز هم مثل بسیاری دیگر از مناطق کشور با مشکل آب مواجه است.
طی ۳۰ سال اخیر سطح آب‌های زیرزمینی در این استان بیش از ۲۰ متر کاهش پیدا کرده و عمق برخی از چاه‌ها به ۳۰۰ متر هم رسیده است.
این وضعیت بحرانی باعث تأکید هر چه بیشتر بر کشت گلخانه‌ای شده است اما در عمل شاهد کشت غرقابی محصولات آب‌بر در البرز و در مقابل تعطیلی یکی از بزرگترین مجموعه‌های گلخانه‌ای استان به دلیل بی آبی هستیم!
شهرک گلخانه‌ای مهستان ۶۴ واحد و ۳۵ هکتار سطح زیرکشت دارد اما کشاورزان این شهرک می‌گویند به دلیل بدعهدی برخی نهادها مانند آبفا در تعهد خود برای تأمین آب مورد نیاز شهرک، در حال جمع‌آوری گلخانه‌های خود هستند و به زودی این شهرک به یک زمین خالی تبدیل و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه که صرف تکنولوژی روز شده از استان خارج و کارگران ماهر این واحدهای گلخانه‌ای بیکار خواهند شد.
پیش از این علی حدادی نماینده ساوجبلاغ، ، طالقان و در خصوص وضعیت این شهرک گلخانه‌ای به ایسنا گفته بود که «تامین آب بخش گلخانه استان یک ضرورت است و جهاد کشاورزی و وزارت نیرو وظیفه دارند آب مجموعه‌های گلخانه‌ای و نیز بخش مهستان را تامین کنند.
»در همین خصوص با علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی و دیگر نماینده البرز در مجلس شورای اسلامی هم گفت و گو کردیم.
عباسی معتقد است: اگر بخواهیم در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید به سمت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای‌حرکت کنیم چون استان البرز برای کشت‌های باز به اندازه کافی اراضی ندارد.
علیرضا عباسی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه عملکرد گلخانه می‌تواند به پنج تا شش برابر کشت در اراضی باز برسد؛ افزود: بر همین اساس در بخش‌ توسعه‌ کشاورزی باید موانعی که بر سر راه کشت‌های گلخانه‌ای است را تا جایی که امکان دارد مرتفع سازیم.
عباسی ادامه داد: البرز با مشکل آب مواجه است و علی رغم آن، آب سدهای موجود هم به سمت تهران هدایت می‌شود البته این امر هم اجتناب ناپذیر است و باید آب پایتخت را تامین کنیم.
از طرف دیگر کشت‌هایی در سطح کشاورزی استان داریم که در فضای باز انجام می‌شود و چندبرابر آب مصرف می‌کند لذا باید این کشت‌ها را ساماندهی‌کرد و به فضای گلخانه‌ای تبدیل کنیم و مصرف آب آنها را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر شاید در حوزه‌ تامین آب و اراضی مشکل داشته باشیم اما در بخش نیروی انسانی، نیروی بسیار متخصص و با تجربه‌ای در اختیار داریم که می‌توانند از همین پتانسیل‌های موجود عملکرد خوب بگیرند.
بنابراین باید روش‌های نوین آبیاری را در استان توسعه و نیز کشت‌های گلخانه ای را گسترش دهیم تا بتوان در واحد سطح هم اشتغال را بالا ببریم و هم عملکرد بیشتری از فضای باز به دست آوریم.
با این اقدامات آب کمتری هم مصرف کنیم.
عضو کمسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: بعضی از گلخانه داران استان مطرح می‌کنند که مشکل تامین آب دارند و آب مورد نیازشان را از چاه برداشت می‌کنند در حالی که چاه‌های فعلی تا عمق ۳۰۰ متر رسیده‌اند که شاید دیگر برای بهره برداری آب به صرفه نباشند.
وی افزود: لازم است به سمت کشت‌های متراکم و گلخانه‌ای که نیاز آبی کمتری دارند حرکت کنیم تا با عملکرد بالاتری بتوانیم تولید بهتری داشته باشیم.
این مسائل کشاورزی استان است که اگر بخواهیم راهکاری برای آن داشته باشیم و بر مشکلاتی که گلخانه داران با آن مواجه هستند فائق بیاییم در مسیری که گفته شد باید پیش برویم.
عباسی در پاسخ به اینکه با توجه به اهمیت کشت گلخانه‌ای و محدودیت‌های تامین آب چه زیرساخت‌هایی برای توسعه کشت گلخانه‌ای و متراکم لازم است، اظهار کرد: آبی که در استان داریم را باید مدیریت کنیم.
امروز حجم آبی که بخش زیادی از آن در کشت های باز وجود دارد باید ساماندهی شود.
به عنوان مثال در محمد شهر و قسمت‌های دیگری که در استان وجود دارد بخشی از اراضی به کشت کاهو و صیفی جات ‌و.
.
.
اختصاص یافته که به صورت غرق آبی آبیاری می‌شوند.
این یعنی ۱۰ برابر آب مصرف می‌شود، در صورتی که اگر این کشت را به سیستم گلخانه‌ای تغییر بدهیم تا ۱۰ برابر می‌توانیم آن سطح را با همان مقدار آب آبیاری کرد.
عضو کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به چگونگی رفع مشکل تامین آب گلخانه های شهر مهستان افزود: در این خصوص یک تعهدی از قبل داده شده و مجوزهایی هم داده بودند و مجموعه‌هایی هم قرار بوده به یکسری تعهدات عمل کنند.
اینجا یک کوتاهی‌هایی صورت گرفته اما وقتی درصدد هستیم تولید را در کشور افزایش دهیم و موانع تولید را برداریم و از بخش تولید هم حمایت کنیم باید حمایت‌هایی را در این حوزه داشته باشیم.

منبع ایسنا برچسب ها: استان البرز هم مثل بسیاری دیگر از مناطق کشور با مشکل آب مواجه است.
طی ۳۰ سال اخیر سطح آب‌های زیرزمینی در این استان بیش از ۲۰ متر کاهش پیدا کرده و عمق برخی از چاه‌ها به ۳۰۰ متر هم رسیده است.
این وضعیت بحرانی باعث تأکید هر چه بیشتر بر کشت گلخانه‌ای شده

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.