مدیرعامل شرکت فناوری بنیاختههای رویان با اشاره به اینکه دانش سلولهای بنیادی در ایران بومی است، گفت: در این دانش، سلول بنیادی از منابع مختلف مانند مغز استخوان، خون محیطی، بند ناف و بافت چربی و حتی پالپ دندان شیری جدا میشود.
مرتضی ضرابی در نشستی خبری که بهمناسبت روز جهانی «خون بند ناف» در دفتر نمایندگی البرز بانک خون بند ناف رویان برگزار شد، یادآوری کرد: خون بند ناف با هدف درمان برخی بیماریهای خونی و غیرخونی ذخیرهسازی میشود.
او ادامه داد: بیشترین تحقیقات و اقدامات درمانی درباره استفاده از سلولهای بنیادین برای درمان بیماریهای خونی مانند سرطان خون، تالاسمی، کمخونیهای مادرزادی و نقص سیستم ایمنی مغز استخوان بوده است.
وی اظهار کرد: در این روش درمانی، سلولهای بنیادی با سلولهای بیمار جایگزین و بیماری درمان میشود.
تاکنون ۵۰ نمونه خون بند ناف برای بیماریهای خونی استفاده شده و براساس آمار مراکز پیوند، میزان موفقیت پیوند در این بیماریها بیش از ۷۵ درصد بوده است.
او با بیان اینکه موفقیتآمیز بودن این روش درمانی تا حد زیادی امید به زندگی را در بیماران افزایش میدهد، گفت: بیماریهایی مانند فلج مغزی، سکتهها، آلزایمر و دیابت با استفاده از سلولهای بنیادی غیرخونی درمان خواهد شد.
تاکنون روی ۱۵۰ کودک پنج تا ۱۵ ساله دو مرحله کارآزمایی انجام و ثابت شده است این روش درمانی هیچ عارضهای ندارد.
ضرابی افزود: در این دو مرحله کارآزمایی، شرایط حرکتی بیماران بهبود زیادی پیدا کرده است.
درصددیم این روش درمانی را روی تعداد بیشتری بیمار انجام دهیم.
تا چندماه آینده مرحله سوم کارآزمایی آغاز خواهد شد.
وی به اهمیت خون بند ناف و تاثیر آن بر سلامت بیماران اشاره و اظهار کرد: اهمیت سلولهای بنیادی در خون بند ناف که تاکنون از آن بهعنوان زبالههای بیولوژیک یاد میشد، به اندازهای است که روزی را در جهان به این عنوان نامگذاری کردهاند تا کشورها متوجه این ذخیره ارزشمند شوند.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان با اشاره به اینکه سلولهای بنیادی فراوانی در خون بند ناف نوزادان جریان دارد، گفت: تاکنون از سراسر کشور ۲۰۰ هزار نمونه خون بند ناف جمعآوری شده است.
رویان در سراسر کشور ۴۵ نمایندگی فعال دارد که نمونههای خونی را جمعآوری و برای ذخیرهسازی به تهران ارسال میکنند.
وی افزود: تا پایان سال، تعداد نمونهها به بیش از ۲۲۰ هزار نمونه خواهد رسید.
ضرابی با بیان اینکه ظرفیت سلولهای بنیادی خون بند ناف ایران در خاورمیانه بالاترین میزان را دارد، گفت: هرقدر این ذخیرهسازی افزایش یابد، شانس پیدا کردن نمونه برای پیوند به بیماران بیشتر میشود.
وی اظهار امیدواری کرد که ظرفیت سلولهای بنیادی در ایران به اندازهای افزایش یابد تا دیگر نیازی به واردات خون بند ناف از سایر کشورها نباشد و حتی ایران قطب انتقال نمونه به سایر کشور شود.
مدیرعامل رویان دومین دانش در علم سلولهای بنیادی را امکان تمایز این سلول از سلولهای دیگر دانست و گفت: با تشخیص این تمایز میتوانیم این سلول را به یک سلول دیگر تبدیل کنیم که نمونه آن تبدیل سلول قلبی عصبی و انسولینساز به سلول کبدی است.
ضرابی با بیان اینکه در بانک خون بند ناف رویان نمونههایی از سایر کشورهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی ذخیرهسازی شده است، افزود: این نمونهها بیشتر برای ایرانیهایی است که مقیم آن کشورها هستند.
مدیرعامل رویان با بیان اینکه در ۲/۵ تا سه درصد زایمانهای کل کشور نمونه خون بند ناف نوزادان جمعآوری میشود، اظهار کرد: سال گذشته ۲۵ هزار نمونه در کل کشور جمعآوری شد.
وی با اشاره به اینکه میزان جمعآوری خون بند ناف در استانهای مختلف، متفاوت است، گفت: البرز جزو استانهای پیشرو در جمعآوری نمونههای خونی بند ناف نوزادان است؛ تاکنون حدود پنجهزار نمونه از این استان برای ذخیرهسازی به تهران فرستاده شده است.
او افزود: میزان ذخیرهسازی این فرآورده سال قبل، نسبت به سال پیش از آن ۶۰ درصد رشد داشته است.
منبع ایسنا برچسب ها: مدیرعامل شرکت فناوری بنیاختههای رویان با اشاره به اینکه دانش سلولهای بنیادی در ایران بومی است، گفت: در این دانش، سلول بنیادی از منابع مختلف مانند مغز استخوان، خون محیطی، بند ناف و بافت چربی و حتی پالپ دندان شیری جدا میشود.
مدیرعامل شرکت فناوری
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید