در دنیای پر تحول امروز، دانش و نوآوری از اساسیترین عامل پیشرفت در عرصه اقتصادی به شمار میرود.
زری اسفندفر/حرکت به سوی نوآوری و ایجاد تغییر در ترکیب محصولات و خدمات در قلمرو فعالیتهای یک کسب و کار دانش بنیان قرار دارد.
از این رو کسب و کارهای دانش بنیان نقش مهمی در اثربخشی تولید، تبلور دانش در محصولات و خدمات جدید، ارتقا سطح اقتصاد و رفاه، تولید ثروت و ارزش افزوده در یک جامعه ایفا میکنند.
این کسب و کارها در تبیین و مدل سازی فرایندهای تولید، تحقیق و توسعه، غنی سازی علمی و فنی، آموزش، پرورش و توسعه انسانی، انتقال دانش و نشر و اشاعه نوآوری در کشورها نقش مهمی ایفا میکنند.
در کسب و کارهای دانش بنیان، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال متناسب با ظرفیت نوآوری تحقق مییابد.
بدین معنا که دستاوردهای تحقیق و توسعه به طور پیوسته از طریق سرمایه گذاری به محصول، فرایند و یا سیستمهای نوین تبدیل میگردد و دسترسی به ظرفیتهای سرمایه گذاری برای کارآفرینان و پژوهشگران افزایش یافته و این عامل مهمی در ایجاد نوآوری و بهره برداری از توان فناوری در اقتصاد کشورهاست.
همانگونه که میدانیم، میزان و نحوه مشارکت اقشار مختلف در فعالیتهای اقتصادی یکی از عوامل و شاخصهای توسعه است.
ضرورت و الزام اقتصادی اشتغال و مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی، همواره در تاریخ پیشرفت و توسعه جوامع مختلف بشری مطرح بوده است و تغییرات ایجاد شده در بستر زمان باعث شده تا زنان از محدوده خانه خارج شوند، جذب نظام شغلی جامعه گردند و در تغییر الگوی کار سنتی حاکم بر جامعه نیز تغییراتی ایجاد کنند.
اکنون، زنان، با حضور در اثر گذارترین بخشهای جامعهی خود پر رنگ تر از گذشته در بسیاری از حوزهها، ظاهر شده اند.
از جمله این عرصهها میتوان به کسب و کارهای دانش بنیان اشاره کرد، به طوری که بخش قابل توجهی از شرکتهای دانش بنیان با کمک بانوان ایجاد اشتغال و ارزش آفرینی میکند.
به واقع میتوان گفت، رشد و توسعهی علم و فناوری مستلزم مشارکت بخش مهمی از سرمایه انسانی جامعه یعنی زنان است.
در این راستا، بسترسازی توسعه کسب و کارهای دانش بنیان با حضور بانوان، قطعاً به بهبود و تثبیت جایگاه و افزایش نقش آنها در توسعه اقتصادی منجر میشود.
کارآفرینی و اشتغال زایی زنان می تواند در کنار دولت و بخش خصوصی بویژه در دوران پساتحریم و همچنین در تحقق سیاست ها و برنامه ها به سمت رونق تولید و توسعه صادرات غیر نفتی در جامعه نقش آفرینی کند و نادیده گرفتن این مهم، جامعه را از بخش بزرگی از ظرفیت خلاقانه و کارآفرینانه خود محروم می سازد.
کارآفرینی و اشتغال زایی را از مهم ترین عرصه هایی دانست که کسب درآمد بر اساس فعالیت اقتصادی را برای زنان ممکن می سازد و نرخ مشارکت اقتصادی آنان را در روند توسعه پایدار ، ارتقاء می بخشد.
کارآفرینان به عنوان عاملان تغییر و به دلیل برخورداری از قابلیت ها، توانمندیها و ویژگی های شخصیتی و همچنین بهره مندی از دو نیروی بالقوه خلاقیت و نوآوری، موتور محرکه اقتصاد محسوب شده و تاثیر مهمی در رشد اقتصادی کشور دارند.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید