به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی در آیین رونمایی از این سامانه گفت: فناوری و تمام دستاوردهای اصلاح و به نژادی ارقام گیاهی در نهاده ای به نام بذر و نهال جمع می شود و با تلاش همکاران در موسسات تحقیقاتی وابسته به سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی کشور این دستاوردها و تحقیقات به عنوان ارقام جدید به کشاورزان معرفی می شود.
«محمدحسن عصاره» افزود: از آنجا که بذور کشاورزی باید طی تکثیر در طبقات مختلف بذری، فاکتورهای کیفی خود از جمله سلامت، خلوص ژنتیکی و فیزیکی را حفظ کنند بر این اساس تحت نظارت های عالیه و کنترل کیفی قرار می گیرند که قانونگذار این وظیفه را به عهده موسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال قرارداده است و این موسسه به عنوان مجری قانون وظیفه انجام آن را بر عهده دارد.
وی بیان کرد: طی فرآیندی این امر مهم با استفاده از دستورالعمل ها ، استانداردها و با کمک ناظرین درقالب یک شبکه ی نظارتی گسترده در سطح کشور انجام می شود و مزارع ، باغات و گلخانه ها تحت نظارت و ارزیابی موسسه قرار می گیرند.
رییس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی و بذر و نهال تصریح کرد: انتهای این فرآیند، عملیات برچسب گذاری بر روی این نهاده ها و بسته های مختلف انجام می شود و زیر نظر موسسه این بذر رسمیت پیدا کرده و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
عصاره با بیان اینکه در این زمینه موسسه تحقیقات و ثبت گواهی بذر ونهال تجربیات ارزنده ای در زمینه برچسب گذاری طی سالیان متمادی داشته و برای افزایش بهره وری و دقت به دنبال دیجیتالی کردن این مهم برآمد، گفت: نشست های متعدد و ساعت ها بحث های کارشناسی بین طرفین انجام شد و خوشبختانه راه های همکاری مشترک مهیا و فراهم شد تا قسمت نرم افزاری موضوع کدگذاری توسط مرکز ملی شماره گذاری طی یک ساز و کار مشخص انجام شود.
وی ادامه داد: دغدغه های موسسه طی جلساتی که برگزار شد به این مرکز انتقال پیدا کرد و در نهایت با مرکز ملی شماره گذاری تفاهمی حاصل شد.
عصاره اضافه کرد: این اتفاق رخدادی در جهت هوشمندسازی سیستمی است که به صنعت بذر و نهال کشور کمک خواهد کرد و امیدواریم در سال زراعی جدید تمام یا بخشی از صدور شناسه بذور به صورت الکترونیک و از طریق سامانه صدور شناسه الکترونیک برای شرکت های تولید بذر و نهال انجام شود.
«مهدی مظهری» مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران نیز دراین آیین گفت: امروز اتفاق خوبی در حوزه کشاورزی به ویژه صنعت بذر و نهال کشور شکل گرفت و این موضوع از نظر امنیت غذایی بسیار مهم می باشد.
وی بیان کرد: توافق همکاری بین مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال شکل گرفت.
مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران اظهار کرد: با این تفاهم همکاری، یک سیستم استاندارد در گواهی بذر و نهال کشور به وجود خواهد آمد.
وی اضافه کرد: مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران نماینده سازمان جهانی GS۱ است که بیش از ۲۹ سال در حوزه کدینگ کالا و خدمات فعالیت می کند.
مظهری گفت: یکی از مهمترین دغدغه هایی که موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال داشتند بحث رصد و پیگیری بود که با پیاده کردن سیستم دیجیتال لینک این امر مهیا میشود که در دنیا و در موسسات مشابه از آن استفاده می شود و با توجه به بین المللی بودن کدهای مذکور، در تعامل جاری بین المللی نقش بسزایی خواهند داشت و اگر صادراتی در حوزه بذر و نهال باشد با یک زبان مشترک بین المللی در حوزه کسب و کار با دنیا گفت و گو خواهیم کرد.
وی افزود:امروز خوشبختانه اتفاق خوبی رخ داد و با همکاری که بین این ۲ مجموعه رقم خورد فرآیند خوبی در جهت گام برداشتن برای کدینگ استاندارد آغاز شد.
مظهری ادامه داد: درگذشته اطلاعات بذر و نهال گواهی شده به صورت دستی در سیستم وارد می شد و قابلیت رصد و رهگیری نداشت که امروز بابه کارگیری از این سامانه بهره برداران با استفاده از گوشی های همراه خود می توانند از این فناوری بهرهمند شده و از اصالت بذر و نهال مصرفی خود اطمینان پیدا کنند.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید