پ
پ

روستای فرخ آباد زیبادشت تنها روستای شهرستان با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر است که با مشکلات و کمبود هایی مواجه است اما این روستا یک بنیاد خیریه پای کار و یک شورا و دهیاری از افراد بومی روستا دارد که دلسوزانه پای کار همه کمبودهای روستا هستند.

علی محمدی، دهیار فرخ آباد زیبادشت در نشست با جمعی از خبرنگاران فردیس و فعالان رسانه‌ای روستا، با بیان اینکه مشکلات و نیازهای روستا توسط شورا و دهیاری احصا شده و برنامه ای ۴ ساله در این راستا تدوین شده است، افزود: برای اجرای برنامه‌ها و تامین سرانه ها نیاز به یک طرح هادی جامع و کامل است، بنابراین پیگیری بازنگری زودهنگام طرح هادی روستا در دستور کار قرارگرفت و در شهرستان تایید شد.
‌ در استان هم مراحل اولیه آن انجام شده و امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم اصلاح و بازنگری طرح هادی روستای فرخ آباد زیبادشت را به سرانجام برسانیم.
وی با بیان بخشی از مشکلات روستای فرخ آباد زیبادشت، گزارشی از عملکرد شورا و دهیاری در خصوص رفع این مشکلات ارائه کرد و گفت: یکی از مهمترین مشکلات روستا، کم عرض و پرترافیک بودن خیابان امام خمینی به عنوان مسیر اصلی روستا و مسیر مواصلاتی بین استان تهران و شهرهای همجوار است که تعریض این مسیر ۳ کیلومتری به تملک املاک شخصی نیاز دارد.
‌ در حال حاضر با بودجه امسال دهیاری بخشی از تملکات به میزان حدود ۶۰۰ متر انجام شده و در فاز اول تعریض مسیر و بهسازی آن انجام می‌شود.
این مقام مسؤول به آسفالت قدیمی و ۴۶ ساله معبر زیبا دشت اشاره کرد و افزود: این مسیر در سال ۵۴ توسط آقای پورکاشانی خیر روستا آسفالت شده و اصلاح و بهسازی آن یکی از مطالبات اهالی است.
با پیگیری‌های انجام شده توسط شورا و دهیاری، حمایت فرماندار و بخشدار و همراهی راهداری استان البرز، فاز اول آن در قالب تعریض و جدولگذاری انجام شده و در حال تأمین اعتبار برای اجرای آسفالت این مسیر هستیم و امیدواریم تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

ساختمان اداری
وی با اشاره به اینکه فرخ آباد زیبادشت در حال رشد و توسعه است، ایجاد فضای اداری مناسب برای ارائه خدمات بهتر به اهالی روستا را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: مطالعات اولیه و جانمایی زمین و مذاکرات اولیه با مالک، در این خصوص انجام شده که با توجه به بودجه، امسال به خرید زمین اقدام می کنیم و احداث آن به سال آینده موکول می‌شود.

سرانه آمورشی تکمیل است
محمدی در ادامه با بیان اینکه علیرغم کمبود سرانه آموزشی در استان به ویژه فردیس، فرخ آباد زیبا دشت کمبود فضای آموزشی ندارد، اضافه کرد: در حال حاضر علاوه بر مدارس موجود، یک مجتمع ابتدایی خیرساز با ۲۵ کلاس در سه طبقه و در زمینی به مساحت ۳ هزار متر مربع در حال ساخت است که سرانه آموزشی فرخ آباد زیبادشت را به حدنصاب لازم می‌رساند و تکمیل می‌کند.

سرانه و مجتمع فرهنگی فرخ آباد
وی در خصوص زیرساخت‌های فرهنگی، گفت: با کمک خیر روستا و توافق دهیاری زمین دو هزار متری برای احداث یک مجتمع فرهنگی ورزشی، هنری در نظر گرفته شده که صفر تا ۱۰۰ آن توسط خیر روستا و بنیاد خیریه پورکاشانی انجام می‌شود و پیگیری‌های اداری آن بر عهده دهیاری است.
هم اکنون مجوز ها و موافقت نامه‌ها صادر شده و عملیات در مرحله نازک کاری است که امیدواریم تا سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری برسد.
دهیار فرخ آباد با شرح ویژگی‌های این مجتمع بیان کرد: این مجتمع علاوه بر ساختمان اداری و کلاس‌های آموزشی، سالن ورزشی و زمین چمن فوتسالی، یک طبقه خوابگاه دارد که بخشی از آن برای افراد بی‌سرپرست و نیازمند در نظر گرفته شده و همچنین خوابگاهی برای این اردوگاه تفریحی است.

وی افزود: کتابخانه روستا که در سال‌های گذشته توانسته بود رتبه‌های خوبی در کشور کسب کند و در سال ۹۶ موفق به کسب رتبه برتر کشوری شد، متاسفانه به دلیل بی اهمیت جلوه دادن آن مدتی راکد ماند.
فعالیت این کتابخانه توسط دهیاری آغاز شده، اما فضای آن مناسب نیست.
‌ احداث کتابخانه در کنار فرهنگسرا در دستور کار دهیاری است.

درمانگاه شبانه روزی نداریم
محمدی عدم وجود یک درمانگاه شبانه روزی در روستای فرخ آباد با جمعیت بیش از ۱۲ هزار نفر را از عمده مشکلات روستا عنوان کرد و گفت: با اینکه فضای مناسبی توسط خیر منطقه ایجاد شده اما درمانگاه فعالیت روزانه دارد و متاسفانه با توجه به بعد مسافت از مراکز شبانه روزی و بیمارستان‌ها و عدم وجود خدمات اورژانسی به موقع، بسیاری از عزیزانمان را از دست داده‌ایم.
وی افزود: پیگیری‌های لازم برای تبدیل درمانگاه روزانه به شبانه روزی توسط شورا و دهیاری انجام شد، اما با توجه به استانداردهای جمعیتی علوم پزشکی در مرحله اول رد شد که با پیگیری فرماندار دوباره در دستور کار قرار گرفت.
و امید واریم تا پایان امسال این کار به نتیجه برسد.

جمعیت خدمات بگیر و بدون سرانه
دهیار فرخ آباد با بیان اینکه زیرساخت‌های موجود روستا برای جمعیت فعلی کافی نیست، گفت: در سال‌های گذشته با توجه به قیمت پایین مسکن در فرخ آباد، جمعیت بسیاری از شهرهای اطراف در روستا ساکن شدند و رقم جمعیت روستا به شدت افزایش یافت بطوریکه اکنون بیش از ۴ هزار نفر از اتباع افاغنه در روستا ساکن هستند و در حالیکه جزو آمار سرانه های عمومی در نظر گرفته نشده اند، باید به آنها خدمات بدهیم.
وی با اشاره به کمبود آب شرب به تناسب جمعیت و قطعی‌های مکرر آب، از پیگیری برای دریافت مجوز حفر یک چاه جدید خبر داد و افزود: تا یکی دوماه دیگر این چاه به شبکه آبرسانی روستا متصل می‌شود.
همچنین با توجه به اینکه‌ روستای فرخ آباد زیادشت ۱۷ چاه و ۵ چاه آب شرب دارد، مدیریت این چاه ها و ابرسانی به مردم نیاز مند وجود یک مجتمع آبرسانی است که تقاضای مطالعه و تهیه طرح جامع آن را تقاضا کردیم
مشکلات امنیتی و پلیس محلی
محمدی گفت: مشکلات امنیتی و سرقت‌های خرد در روستا برای مردم به لحاظ روحی ناامنی ایجاد کرده بود و تأمین امنیت، مهمترین دغدغه اهالی بود که با پیگیری های دهیاری و شورا، طرح پلیس محلی در شورا مصوب شد و با حمایت بخشداری ۶ نفر از جوانان روستا به کارگیری شدند.
این طرح از ابتدای امسال در روستا اجرا شده و در چندماه گذشته نرخ سرقت خرد در روستا به صفر رسید و حتی یک مورد گزارش هم از سرقت نداشتیم.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر