دکتر حمید امیدوار رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و دکتر غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش و پژوهش و فناوری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به همراه مدیران این دو مجموعه در نشستی مشترک بهمنظور بررسی زمینه همکاریهای مشترک در راستای جهتدهی مناسب پروژههای پژوهشمحور در سازمان ایمیدرو به عنوان ستاد سیاستگذار و پژوهشگاه به عنوان یک مجموعه علمی و اجرایی، گفتگو و تبادل نظر نمودند.
در این نشست دکتر امیدوار بر انجام پروژههای پژوهشمحور و تعریف یک یا دو پروژه بزرگ در قالب طرحهای کلان ملی تاکید کرد و اظهار داشت: پژوهشگاه مواد و انرژی، قطب مواد و انرژی در حوزه فناوری کشور می باشد که در کنار فعالیتهای اصلی خود مانند انرژیهای تجدیدپذیر، مسائل زیستمحیطی، بحران آب، مباحث مربوط به آلایندگیها، فناوری نانو و نیمه هادیها، در زمینه مواد معدنی، استخراج، فرآوری و بهویژه استحصال عناصر کمیاب از شورآبهها، فعالیت دارد و هدفگذاری کلان روی این عناصر کمیاب معدنی از اقداماتی است که در پژوهشگاه روی آن کار میشود و اکنون درصدد انجام آن در میادین مربوطه هستیم.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی با بیان اینکه در حال حاضر در دانشگاهها و پژوهشگاههای آموزشعالی کشور از فناوریهایی با سطح آمادگی فناوری TRL4 و TRL5 حمایت میشود، یادآور شد: آنچه که الان نیاز است، فناوریهایی با سطح آمادگی فناوری TRL4 تا TRL7 است که حمایت مجموعه آموزشعالی را میطلبد و در این راستا امیدوارم همکاریهای مشترک بتواند چارهساز این امر مهم باشد.
دکتر ملاطاهری نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از بازدید و آشنایی با فعالیتهای پژوهشگاه مواد و انرژی، از ایجاد همکاریهای مشترک استقبال کرد و اظهار داشت: دغدغه ما در سازمان ایمیدرو در حال حاضر، مباحثی همچون HSE، آلومینیوم، کربن و انرژی بهویژه انرژیهای تجدیدپذیر است که در حال تعریف پروژههای مربوط به آنها هستیم و سهیم بودن پژوهشگاه مواد و انرژی در این پروژهها میتواند بهرهوری بهتری داشته باشد.
وی افزود: دورههای پژوهشمحور در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و پست دکتری در داخل و خارج از کشور یکی دیگر از مواردی است که میتوانیم با همکاری پژوهشگاه برگزار کنیم.
در این نشست معاونین، مشاورین، روسای پژوهشکدهها، مدیران و اعضای هیاتعلمی پژوهشگاه مواد و انرژی و همچنین مدیران دفاتر سازمان ایمیدرو به گفتگو، ارائه نظرات و تشریح زمینههای موجود برای همکاری پرداختند و راهکارهایی ارائه دادند.
پس از بازدید از آزمایشگاهها، کارگاهها، پایلوتها، مرکز رشد و ساختمان سبز (انرژی صفر) پژوهشگاه مواد و انرژی و آشنایی با فعالیتهای این مجموعه علمی و فناوری، مقرر شد تمامی موارد همکاری در قالب پیشنهاد به سازمان ایمیدرو ارسال گردد و طی جلسات آتی پروژههای بزرگ و مورد نیاز صنایع، تعریف و با نظارت این پژوهشگاه اجرایی گردد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید