پ
پ

اعتیاد به موادمخدر یکی از انحرافات شایع عصر حاضر است که سالانه قربانیان بیشماری می‌گیرد و آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می‌کند، هرچند اعتیاد به موادمخدر در بین مردان بیش از زنان است، اما در چند سال اخیر نرخ اعتیاد زنان به علل مختلفی افزایش یافته است.

مجید اسفندفر / گاهی به تاریخچه اعتیاد در کشور حاکی از آن است که این معضل غالباً مردانه و در قشر بانوان بسیار کمرنگ بوده است، اما بر اساس شواهد و آمارها، چند سالی است که زنان نیز به سوی مصرف موادمخدر گرایش یافته و در اصطلاح اعتیاد به سمت زنانه شدن پیش می‌رود.
اعتیاد زنان، به دلیل رابطه‌ بیشتر و عاطفی‌تری که با خانواده دارند، می‌تواند آسیب‌های بیشتری را در پی داشته باشد، چرا که زن نقش اساسی در خانواده دارد و هر زمان که بحرانی برای او به وجود آید، بنیان خانواده متزلزل می‌شود.
اعتیاد زنان نسبت به مردان معضلات و بیشتر و عوارض خطرناک تری دارد، چراکه اعتیاد زنان زمینه‌ساز انحرافات دیگری چون افزایش خانه‌های مجردی، روابط خارج از چهارچوب، فحشا، تکدی‌گری و غیره می‌شود و برخی از آنان حاضر هستند برای تأمین هزینه‌ مواد مخدر خود، تن به هر کاری بدهند.
در افزایش گرایش زنان و دختران جوان به اعتیاد نیز ریشه‌ها و عوامل مختلفی دخیل است که نخستین عامل آن خانواده است چرا که زنان و دخترانی که دارای پدر و یا همسری معتاد هستند، گرایش بیشتری به اعتیاد پیدا می کنند.
وقتی در خانواده چیزی باب شود، چنانکه در برخی استانها و مناطق کشور خانواده‌ها خیلی راحت جلو هم مواد مصرف کرده و در مهمانی هایشان این مواد به عنوان وسیله پذیرایی استفاده می شود، قبح و بدی استفاده از مواد مخدر از بین می رود و در این شرایط گرایش خانم‌ها به مصرف مواد مخدر افزایش پیدا می‌کند.
برخی از مقالات تحقیقاتی، کاهش کنترل اجتماعی روی زنان در دوره معاصر را علت تمایل آن‌ها به تجربه مصرف مواد می‌دانند.
به نوعی جدایی زنان از سبک زندگی سنتی و حضور بیشتر در اجتماع و ارتباطات گسترده و نبود آگاهی‌های لازم آن‌ها را نسبت به گذشته آسیب پذیرتر کرده است.
اما آنچه بیش از هر چیز در گرایش زنان به اعتیاد تأثیر دارد، وضعیت روحی و روانی آن‌هاست.
در حقیقت زنان از لحاظ عاطفی نسبت به مردان حساسیت‌های بیشتری دارند و در برابر فشارهای مختلف زندگی بیش از مردان اختلالات اضطرابی و افسردگی را تجربه می‌کنند.
در این شرایط آن‌ها آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به مواد مخدر خواهند داشت و در صورتی که در کنار افراد مصرف‌کننده قرار بگیرند این وضعیت تشدید خواهد شد.
زنانه‌تر شدن اعتیاد به سه مقوله اصلی پیامدهای فردی، خانوادگی و عوارض اجتماعی و شبکه‌ای از مفاهیم و مضامین فرعی تحت عنوان؛ تعارض زوجی، فرزندپروری ناکارآمد، آسیب‌پذیر شدن روابط و موقعیت دختران، طردشدگی اجتماعی، ارتکاب جرایم اجتماعی، هدر رفتن سرمایه انسانی و زیر مقوله‌هایی مرتبط با این مفاهیم ختم می‌شود.
اعتیاد در زن‌ها منجر به پیامدهای منفی از نظر اجتماعی و فردی می‌شود، به خصوص در جامعه‌ای که نگاه کلیشه‌ای دارد، این مسئله به سختی پذیرفته می‌شود، رایج‌ترین عواقب اعتیاد زنان عبارتند از:تشکیل خانواده آشفته، کاهش فرصت ازدواج، از دست دادن فرصت مادری و فرزندپروری کارآمد، انحراف و روی آوردن به روابط متعدد، فرار از منزل و کارتون خوابی، افزایش فقر و دزدی، احتمال سقط جنین یا به دنیا آوردن فرزند ناقص و معیوب، از دست دادن زیبایی و سلامت جسمی، از دست دادن شغل، بیماری‌های مختلف زنانه، مشکلات روحی روانی چون اضطراب و افسردگی.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر