زیستبوم فناوری و نوآوری به عنوان یکی از ارکان اقتصاد دانشبنیان با هدف استفاده از توان شرکتهای فناور و دانشبنیان برای حل مشکلات درحوزه های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی و فناوری زیستی درسال تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین دراستان البرز مورد توجه قرار گرفت.
رییس پارک علم و فناوری استان البرز در آیین برگزاری رویداد تانا دراین استان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۳۶۳ شرکت دانشبنیان در البرز فعال است، بیان داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درابتکاری زیستبوم فناوری و نوآوری را با ایجاد و راه اندازی پارکهای علم وفناوری درسطح استانها مورد توجه قرار داد تا بسترسازی هرچه بیشتر برای دستیابی به اقتصاد دانشبنیان فراهم شود.
وی گفت: استان البرز با داشتن بیش از ۳۶۰ شرکت دانشبنیان با برگزاری رویداد تانا البرز (توسعه و ارتقای زیستبوم نوآوری استانها) توسط پارک علم و فناوری با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استانداری البرز و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج در دوشنبه ۲۳ آبان ماه درمسیر پرشتاب تولید ثروت از دانش قرار گرفت تا بابهره گیری از ظرفیتهای علمی این استان موانع را یکی پس از دیگری از سرراه تولید، صنعت و خدمات بردارد.
رییس پارک علم و فناوری استان البرز بیان داشت: یکی از راههای برونرفت از بنبست اقتصاد توجه به دانشبنیانها است و وجود مراکز علمی و تحقیقاتی کشوری یکی از مهمترین ظرفیتهای البرز است که این استان را هرچه بیشتر در مسیر تحقیق و پژوهش قرار میدهد.
رییس پارک علم و فناوری البرز تاکید کرد: نام اقتصادی تانا توسعه اکوسیستم نوآوری استان البرز است که به پیشنهاد معاونت فناوری و نوآوری وزارت “عتف “ بوده و محور اصلی آن در مرحله اول صنایع کشاورزی، مواد غذایی و فناورهای زیستی به واسطه نیاز محسوسی که دراین زمینه در کشور احساس میشود و استان البرز هم نیز به شدت به این محورها نیاز دارد، نامگذاری شده است.
وی گفت: ۳ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی داریم که بخش عمدهای از آنها در حوزه صنایع غذایی است.
مهندس عباسی یادآور شد: استان البرز به لحاظ تعداد شرکتهای دانشبنیان رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است، بنابراین باید بهگونهای عمل کرد که خروجی کار دستگاههای اجرایی با اتحاد هرچه بیشتر برای مردم ملموس باشد.
رییس پارک البرز اضافه کرد: باید طرح، ایده و کسبوکار تبدیل به پول و ثروت شود، بنابراین با این رخداد میتوان ادعا کرد که شرکتهای دانشبنیان مثمر ثمر بودهاند.
وی بیان داشت: مهمترین موضوعی که در پارک از امروز در قالب رویداد تانا پیگیری میشود این امر است که چقدر از مسائل دانشی تبدیل به ثروت میشود و در مسیر صنعت قرارمی گیرد.
مهندس عباسی اظهار داشت: از فعالان اقتصادی دعوت میشود با حضور در پارک علم و فناوری ظرفیتهای این امکان مهم را هرچه بیشتر موردتوجه قرار دهند.
وی اضافه کرد: ۹۹ درصد فعالان عرصه فناوری مشکل بازار دارند چراکه محصول را تولید کردهاند ولی با نحوه فروش آن آشنا نیستند.
رییس پارک علم و فناوری استان البرز گفت: وجود ۳۰ شرکت دانشبنیان در بخش کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی، از بسترهای مناسب دانشبنیان در البرز برای تحقق رویداد تانا در محورهای موضوعی مورد هدف به شمار میروند.
مهندس عباسی تأکید کرد: در ابتدا زیستبوم البرز باید کامل شود اگرچه گامهایی ازجمله راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری برداشتهشده ولی در تلاش برای اقدامات مؤثرتری در این زمینه هستیم.
وی یادآور شد: در بحث زیستبوم و نوآوری البرز باید به این نکته توجه داشت که شهرستان طالقان منطقه مستعد گردشگری محسوب میشود اما به لحاظ تعداد شرکت دانشبنیان یا شرکت خلاق صفر است یا شهرستان فردیس با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت نیز فاقد ساختار فناوری است.
رییس پارک علم و فناوری افزود: بنابراین باید شهرستانهای مستعد صنایع فرهنگی، گردشگری، اقتصادی شناسایی شوند تا بتوانیم فعالیتهای دانشبنیان را در آنها توسعه دهیم.
وی یادآور شد: راهاندازی ۱۱ شتابدهنده ازجمله محورهای فعالیتی پارک علم و فناوری استان البرز با همراهی بخش خصوصی در آینده است و ۲۷ شرکت خصوصی با سرمایهگذاری ۷۰ میلیارد تومانی ما را همراهی میکنند.
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز در آیین برگزاری رویداد تانا در استان البرز افزود: در شرایط فعلی با توجه به تحریمهای دشمنان باید به سمت تولید علم برویم.
وی یادآور شد: در بحث امنیت غذایی باید شرکتهای خصوصی و نهادهای دولتی که سالها تجربه و مطالعه با استفاده از ظرفیتهای علمی و اساتید داشتند، پایکار بیایند.
دکتر اسداللهی بیان داشت: در استان البرز با توجه به ظرفیتهای کشاورزی برای توسعه بذر و نهال در جهت هدف تبدیل دانش به ثروت میتوان اقدامات مؤثر داشت.
وی اضافه کرد: امروز ارتباط صنعت و دانشگاه باید بهصورت هرچه جدیتر موردتوجه قرار گیرد اقدامات خوبی از سوی پارک علم و فناوری شاهد بودیم اما باید نیازسنجیها و مطالعات لازم انجام شود.
سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با تأکید بر جایگزینی روشهای نوین بهجای روشهای سنتی در تولید گفت: برخی از روشها در تولید ابتدایی است و در صنعت نساجی باید این مهم هرچه بیشتر موردتوجه قرار گیرد.
گفتنی است در حاشیه این رویداد تفاهمنامه همکاری بین پارک علم و فناوری البرز و شهرک نوآوری سورین بهمنظور هدایت، پیشبرد، گسترش و توسعه زیستبوم دانشبنیانی بخش کشاورزی و امنیت غذایی در استان البرز و استفاده از ظرفیتهای طرفین تفاهمنامه، تفاهمنامه امکانسنجی هوشمند سازی شبکه توزیع بین شرکت رضوان شکلات و شرکت نوع پردازش هوشمند، تفاهمنامه امکانسنجی تولید تجهیزات خط تولید مرکز نوآوری شرکت دخانیات (تیک) و شرکت کارا پلیمر سبحان، تفاهمنامه همکاری مشترک سهجانبه بهمنظور حمایت و راهبری مرکز رشد تخصصی واحدهای فناور خاک و آب، تفاهمنامه همکاری مشترک سهجانبه بهمنظور حمایت و راهبری مرکز رشد فنی و مهندسی کشاورزی، تفاهمنامه بین پارک علم و فناوری استان البرز و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج بهمنظور برگزاری دورهها، رویدادها و فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی استان البرز، توافقنامه بین پارک علم و فناوری استان البرز با پژوهشکده گیاهان دارویی با موضوع بهرهمندی واحدهای فناور مرکز رشد گیاهان دارویی از خدمات و حمایتهای پارک از تفاهمنامههای منعقدشده در رویداد تانا استان البرز برای تولید هرچه بیشتر ثروت از دانش امضا شد.
در رویداد تانا استان البرز از بین ۱۹ طرح، ۷ طرح منتخب برگزیده شد که قرار شد سرمایهگذاران با صاحبان این طرحها ارتباطات لازم را برای تجاریسازی برقرار سازند.
شایانذکر است در حاشیه این رویداد استانی نیز نمایشگاهی جانبی از دستاوردهای فناورانه شرکتهای حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، مواد غذایی و فناوری زیستی برگزار شد که مورد استقبال مدعوین قرار گرفت.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید