تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

مشارکت مردمی کلید حفظ میراث طبیعی طالقان کی گفته نوجوانا نمی‌تونن دنیا رو تغییر بدن؟ الهه قدمی ۱۳ ساله با کتابش ثابت کرد می‌تونن! البرز در آموزش مهارت ها رتبه برتر کشور را دارد طرح آموزشی و اطلاع رسانی بصیرت مجازی در البرز آغاز شد انسداد چاه‌های غیر مجاز آب البرز نیازمند تامین اعتبار است ساخت ۲ بیمارستان طالقان و کمالشهر با سرعت پیش می رود تیم دوچرخه سواری پسران نوجوان البرز به مقام قهرمانی کشور رسید بهسازی ۲۶۴ هزار مترمربع فضای آموزشی توسط جهادگران البرزی ۱۴۳ مدرسه توسط جهادگران البرزی رنگ آمیزی شد ایده پردازان مورد حمایت صندوق پژوهش البرز قرارمی گیرند جشنواره اینترنت پرسرعت زنگ‌ آخر شرکت‌ مخابرات‌ ایران آغاز شد هفته تعاون، فرصتی برای تقویت بخش تعاون در اقتصاد کشور هرآنچه باید از نتایج روز نخست مسابقات لیگ دسته دوم فوتبال بانوان کشور بدانید معاون استاندار البرز: کرج به کارگاه عمرانی تبدیل شده است دستگیری سارقان اماکن خصوصی با ۲۰ فقره سرقت در کرج

سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب رسوبات فرسایش زمین وارد سدها می‌شود
01 خرداد 1401 - 14:25
2
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب رسوبات ناشی از فرسایش در دریاچه سدها وارد می‌شود.
ارسال توسط :
پ
پ

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب رسوبات ناشی از فرسایش در دریاچه سدها وارد می‌شود.

مسعود منصور در آئین جشن انفال و افتتاح سامانه مدیریت پنجره واحد زمین استان البرز که در سالن همایش باشگاه میلاد برگزار شد، اظهار کرد: در قرن جدید چالش اصلی بشریت مسائل امنیت غذایی و تأمین مواد غذایی اساسی است و از طرفی در اکثر روزها شاهد ریزگردها هستیم که نفس را بر هم‌وطنان عزیزمان در استان‌ها تنگ کرده و ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است و آثار آن به مرکز و استان‌های شمالی کشور می‌رسد.
وی ادامه داد: بحث کاهش آب و خشک‌سالی باعث شده تا با مشکل بهره‌برداری و تأمین آب شرب مواجه شدیم.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه امنیت غذایی و زیستی ضرورت حفظ منابع پایه را دوچندان می‌کند، بیان کرد: راه‌حل و درمان آن حفظ آب و خاک و پوشش گیاهی و هوا است تا در این زمینه‌ها کشور به استقلال برسد.

سالانه به صورت متوسط ۱۶ تن در هکتار فرسایش خاک داریم
وی با بیان اینکه ما کشوری در معرض شدید فرسایش هستیم، تصریح کرد: خاک ما سالانه به صورت متوسط ۱۶ تن در هکتار فرسایش پیدا می‌کند و در برخی مناطق با ۱۰۰ تن در هکتار با فرسایش خاک مواجه هستیم.
منصور خاطرنشان کرد: سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب رسوبات ناشی از فرسایش در دریاچه سدها وارد می‌شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت دریاچه سد امیرکبیر واقع در استان البرز ۲۰۴ میلیون مترمکعب است، گفت: یعنی سالانه به اندازه یک سد امیرکبیر خاک ناشی از رسوبات از دسترس خارج می‌شود.
معاون وزیر جهاد اظهار کرد: در وضعیت حاضر در شرایط حتمی ما شاهد رگبارها، سیلاب‌ها و خشک‌سالی هستیم.

حدود ۲۷ میلیون هکتار از پهنه کشور سیل‌خیز است
وی با بیان اینکه حدود ۲۷ میلیون هکتار از پهنه کشور سیل‌خیز است، ادامه داد: ۹ هزار و ۱۰۰ آبادی، شهر و روستا داخل همین پهنه سیل‌خیز است.
منصور با اشاره به اینکه از دهه ۳۰ به بعد ۷ هزار و ۷۰۰ سیلاب داشتیم، بیان کرد: هر سیلاب ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد می‌کند و در نتیجه جاری شدن سیل، آب شیرین از بین می‌رود.

۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور بیابانی است
وی تصریح کرد: نزدیک به ۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور بیابانی است و ۷ میلیون از آن کانون ریزش ریزگردها است.
برآوردها نشان می‌دهد سالانه ۳ هزار میلیارد تومان خسارت مستقیم وارد می‌شود و به دنبال آن شاهد مهاجرت‌ها و مشکلات فرهنگی هستیم.
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری خاطرنشان کرد: باعث تأسف است که چاه‌های غیرمجاز از چاه‌های مجاز بیشتر است، بیش از ۹۰ درصد از عرصه کشور فرونشست ۳۰ درصدی داریم بسیاری از معیشت مردم از قنات است از ۴۰ هزار قنات ۵۰ درصد با کم‌آبی و خشک شدن مواجه هستند.
وی گفت: مردم باید بدانند، ۴۰ درصد از چرخه آب شیرین کشور را جنگل‌های زاگرس تأمین می‌کنند.
منصور ابا بیان اینکه جنگل‌های ما میلیون‌ها مترمکعب آب را به سفره‌های ما تزریق می‌کند، اظهار کرد: با عملیات آبخیزداری از قنواتی که در معرض خشک شدن بود بیش از ۱۰ هزار از آنها احیا شده پر آب شده و در کنار آن سکونت و معیشت شکل مجدد گرفته است و بعضاً با مهاجرت معکوس مواجه شدیم.
وی بیان کرد: قحدود ۷ میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی تثبیت شده به طبع آن کیلومترها راه، راه‌آهن، سکونتگاه‌ها روستاها، بیش از ۶۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی ناشی از اقدامات بیابان‌زدایی که بخشی از آن در البرز است مصون مانده که ماحصل آن تولید و اشتغال است.
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه ما با آبخیزداری در هر هکتار سالانه ۵۰۰ متر مکعب آب استخراج می‌کنیم، متذکر شد: اگر آب، خاک و پوشش گیاهی را حفظ نکنیم و آثار آن ادامه پیدا کند حتماً با چالش جدی‌تر در امنیت غذایی و امنیت زیستی مواجه می‌شویم.
منبع مهر

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.