رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر لزوم جداسازی زباله در مبدا گفت: در برخی کشورهای پیشرفته در حوزه پسماند تا ۵۶ درصد زباله ها بازیافت می شوند در حالیکه در کلانشهر کرج حداکثر ۲۰ درصد از زباله ها بازیافت می شود که نشان دهنده این است که از ظرفیت بازیافت استفاده نمی شود.
جواد چپردار در گفتگوی تلوزیونی با شبکه استانی البرز ضمن تقدیر از صدا و سیما در تعمیق و تبیین عملکرد شورای شهر به عمده اولویت های مطالبات شهروندان از مدیریت شهری اشاره کرد و اظهارداشت:فعالیت درخصوص امور مربوط به حوزه تخصصی کمیسیون مشتمل بر موضوعات سلامت، بهداشت،محیط زیست، خدمات شهری،فضای سبز، ایمنی و مدیریت بحران است که به بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های مدیریت شهری و پیشنهاد راهبردهای عملیاتی و کاربردی پرداخته می شود .
وی عدم جمع آوری صحیح زباله را موجب ایجاد مشکلات زیست محیطی دانست و عنوان کرد: عمده اولویت و مطالبه شهروندان در حوزه پسماند است که مربوط به جمع آوری زباله و زیباسازی فضای شهر است که بررسی و رسیدگی به آن از اولویت شورای دوره ششم است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج تصریح کرد:در دوره گذشته شورای شهر و مدیریت شهری طرحی را برای ساماندهی و تفکیک زباله ها داشتند که بخشی از اجرای آن طرح جمع آوری مخازن سبدی زباله های خانگی بود که می بایست قبل از این اقدام فرهنگ سازی و زیرساختهای آن توسط مدیریت شهری فراهم و سپس سطل های زباله جمع آوری می شد تا موجب نارضایتی شهروندان را فراهم نمی کرد.
وی به حوزه پیمانکاران پسماند اشاره و اذعان کرد: در این حوزه سه وجه ، برنامه ریزی و سیاست گذاری شورا ، مدیریت شهری، شورای شهر، اقدامات اجرایی و عملی را انجام می دهند که پیمانکاران مدیریت شهری هستند.
عضو شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر اینکه موضوعی که مورد نارضایتی شهروندان شده وضعیت نامناسب رسیدگی به زباله شهری است، بیان کرد:سال گذشته ۳۸۰ میلیارد تومان هزینه تخصیص یافته پیمانکاری های پاکروبی مناطق تعلق گرفت که این میزان امسال به ۵۲۰ میلیارد تومان بابت پاکروبی مناطق جمع آوری زباله ها و نیروهای پاکبان تخصیص یافت.
چپردار یادآور شد: با افزایش این رقم تعهدی که به پیمانکاران و پاکبان ها داده بودیم بر اساس بهره مندی از سنوات طبقه بندی مشاغل و استفاده از خدمات ویژه همچون بیمه تکمیلی پاکبان ها و خانواده هایشان ، افزایش ساعت اضافه کاری و شب کاری اعمال شد.
وی با بیان اینکه سرانه تولید زباله در کرج پایین تر از ۶۰۰ گرم است ، خاطرنشان کرد:بر اساس آمار استاندارد روزانه یک هزار و ۵۰۰ تن زباله در استان البرز تولید می شود که ۸۰۰ تن آن توسط کرجی ها از خیابانها و محلههای مختلف این شهر و مناطق تابعه جمع آوری و به سایتهای دفع زباله شهرداری در حلقه دره منتقل میشود.
چپردار گفت: سرانه متوسط استاندارد جهانی تولید ۳۰۰ گرم است که این میزان در کشورمان حدود ۶۰۰ گرم است.
وی به چالش جدی مدیریت پسماند اشاره و عنوان کرد: در برخی کشورها ۵۶ درصد زباله ها بازیافت می شوند در حالیکه در کلانشهر کرج در بهترین شرایط ۲۰ درصد از زباله ها بازیافت می شود که نشان دهنده این است که در کرج از ظرفیت غنی بازیافت استفاده نمی شود.
چپردار ضمن انتقاد از عدم تفکیک زباله از مبدا تصریح کرد:اگرمی خواهیم پسماند را مدیریت کنیم باید به عنوان تولید کننده زباله به سمتی برویم که سرانه تولید زباله را کاهش دهیم و بازیافت زباله را با فرهنگ سازی در مدارس و از منازل آغاز کنیم .
وی در بودجه سال ۱۴۰۳ مقرر نموده ایم که در هر منطقه حداقل ۳ مرکز تفکیک زباله راه اندازی شود، تاکید کرد: کاهش تولید زباله و بازیافت حداکثری زباله ها و استفاده از کمپوست نیاز به فرهنگ سازی دارد .
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج اذعان کرد: زباله سوزی سالهاست که در دنیا منسوخ شده است چون هم آلاینده های مضر برای سلامتی شهروندان را ایجاد می کند و هم چرخه آلی محیط زیست،خاک و زمین را مختل میکند.
چپردار از راه اندازی خط کمپوست زباله با ظرفیت ۳۰۰ تن خبر داد و افزود: ۳۰۰ تن از زباله های ۸۰۰ تنی کرج پردازش می شود در این راستا در بودجه ۱۴۰۳ شهرداری مصوب شده که نهایتاً ۳ خط تولید کمپوست هر کدام با طرفیت روزانه ۳۰۰ تن و در مجموع تا ۹۰۰ تن در کرج راه اندازی شود.
چپردار به نابسامانی مدیریت زباله های عفونی که در تکالیف شهرداری ها نیست و چالش سگ های بلا صاحب اشاره داشته و مدیران کل علوم پزشکی،محیط زیست و دامپزشکی را برای هم فکری،چاره اندیشی و انجام تکالیف مشترک با مدیریت شهری فراخواند.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید