پ
پ

از اساتید برجسته مجسمه سازی و پیکره تراشی کشور و استان البرز وسازنده نماد کوشک نخبگان در مقر سازمان ملل گفت: هنر در جامعه فعلی ما به درستی درک نشده‌ است. سیاستگذاری در زمینه هنر نیازمند وجود سیاستمدارانی است که خود پیشینه فعالیت هنری و داشته باشند و از هنرمندان نیز مشاوره بگیرند.

۰سیاستگذاران عرصه فرهنگ وهنر پیش از هر چیز باید خود هنرمند باشند/ عشق و تخصص در هنر در راستای یکدیگر معنا می‌یابنداستاد محسن گلستانی که بسیاری از پیکره های مشاهیر و هنرمندان و نمادهای مختلف فرهنگی آثار وی در سراسر ایران و جهان نصب شده، در گفتگو با میراث آریا در مورد آغاز فعالیت خود اظهار کرد: متولد سال ۱۳۳۸ هستم و حدودا از سال ۷۳ کار پیکره تراشی را به شکل حرفه ای آغاز کردم.

او که افتخاراتی از جمله ثبت اختراع مواد کامپوزیتی نماسنگی، ثبت اختراع سنگ مصنوعی در بخش ساختمان و دریافت مدال و لوح افتخار نخبگان و مخترعان در مسابقات بین المللی آی تکس مالزی، معرفی به عنوان کارآفرین برتر استان البرز در بخش خدمات در سال ۸۶ و معرفی چند دوره به عنوان هنرمند برترصنایع دستی استان را در کارنامه دارد، دوره های مجسمه سازی را در سال ۷۳ در دانشگاه تهران زیر نظر استاد «حمید رضایی» گذرانده و در طی ۶ یا ۷ ماه موفق به کسب مدرک درجه عالی مجسمه سازی شد. علاوه بر این با طی مدارج مختلف هنری موفق به کسب مدرک درجه یک هنری پیکرتراشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران شد.

به گفته این هنرمند خبره سنگ تراشی و مجسمه سازی از جمله آثار شاخص وی کوشک نخبگان شامل مجسمه چهار دانشمند شهیر ایرانی حکیم ابوعلی سینا، حکیم زکریای رازی، خیام نیشابوری و ابوریحان بیرونی است که در سال ۸۸ در مقر سازمان ملل نصب شد. کوشک نخبگان بر اساس سفارش سازمان وقت میراث فرهنگی برای نصب در مقر سازمان ملل به عنوان نمادی از فرهنگ ایرانی ساخته شد.

استاد گلستانی که تاکنون بیش از دو هزار اثر از وی بر جای مانده دیگر آثار برجسته که تاکنون انجام داده را معرفی کرده و ادامه داد: بر اساس نوع سفارشات آثار مختلفی را ساخته‌ام که برخی از آن‌ها شامل پیکره‌ها و نقوش هتل بزرگ داریوش در جزیره کیش، ستون های ۹ متری سنگی نصب شده در کشور های برزیل و ونزوئلا، ساخت المان نمادین مشک حضرت ابوالفضل و همچنین طراحی و ساخت جام ریتون یک متری برنزی برای هدیه به سازمان اُپک از این جمله هستند. همچنین پاسنگ های حرم حضرت حبیب ابن مظاهر و ابراهیم مجاب(ع) را در کربلا انجام داده‌ایم.

به گفته این هنرمند مجسمه سازی و سنگ‌تراشی ساخت پیکره ها ونقوش هتل داریوش را با تراش حدود دو هزار و ۵۰۰ تُن سنگ و با الگوسازی از مجسمه‌های هخامنشی انجام داده که هر کدام پیامی بشردوستانه در زمینه عدالت و صلح‌جویی دارد و برای این پروژه ده سال تحقیق وکار عملی سنگ تراشی انجام داده است. تألیف وگردآوری کتب" فلسفه نقوش و اسراری هویدای تخت جمشید" از وی حاصل این تحقیقات است.

او با اشاره به اینکه انجام هر کاری باید با توجه به علاقه و استعداد فرد باشد و صرفا درس خواندن و تحصیل نمی‌تواند تضمینی برای موفقیت افراد باشد، بیان کرد: برای انجام صنایع دستی استعداد و قابلیت و علاقه در کنار هم لازم است. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که بسیاری از افراد در جامعه استعداد زیادی در سواد ذهنی ندارند و بیشتر در زمینه کارهای یدی موفق هستند و اجبار بدون توجه به استعداد و علاقه فرد نتیجه‌ای ندارد.

استاد گلستانی با اشاره به اهمیت آموزش برای پرورش افراد هنرمند و ایده طرح دانشکار، افزود: بر این اساس افرادی که در هنر موفق هستند پرورش داده می‌شوند. بنابر قول حضرت رسول اکرم بهترین کار دنیا کاری است که با دست انجام می شود. این اصل فلسفه هنر و صنایع دستی است.

او با بیان اینکه هر کاری دشواری‌ها و سختی‌هایی را به همراه دارد که تنها با عشق می‌توان از پس آن‌ها برآمد، گفت: جوانان به دنبال کاری بروند که دوست دارند زیرا اگر کاری با عشق همراه باشد، سختی‌های آن دیده نمی‌شود و موجب آرامش فرد است. انسان باید به دنبال کاری برود که با وجود سختی در آن آرامش دارد. در واقع تخصص بدون عشق فاجعه است. عشق بدون تخصص نیز فاجعه است. این دو در راستای یکدیگر هستند. اگر واقعا کاری بخواهد درست انجام بشود باید به این صورت پیش برود.

این هنرمند حل وفصل مشکلات هنرمندان را نیازمند سیاستگذاری درست توسط سیاستگذاران هنرمند عنوان کرد و گفت: هنوز ارزش واقعی فرهنگ و هنر در جامعه فعلی ما درک نشده است. سیاستگذاری در زمینه هنر نیازمند وجود سیاستمدارانی است که خود در زمینه هنر مسبوق به سابقه و هنرمند باشند و از هنرمندان مشاوره بگیرند.

گفتگو از شیما عبداله خانی

انتهای پیام/

دبیر مهدی نورعلی

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر