سیگار الکترونیکی یا همان ویپ از جمله دخانیاتی است که در سالهای اخیر در میان جوانان به شدت افزایش یافته است.
تا حدودی عجیب و کمی ترسناک است اگر بدانید که در هر گروههای پنج نفرهای از دانشآموزان دبیرستانی در سال ۲۰۲۰ در آمریکا حداقل یک نفر از سیگار الکترونیکی استفاده میکند، در حالی که قبلا به هیچ وجه سیگاری نبوده است.
محمد جعفری/ سیگارهای الکترونیکی از جمله لوازمی هستند که با حرارت دادن به یک محلول مایع (اصطلاحا جویس) تا دمای به اندازهی کافی بالا شروع به کار میکنند و سپس دود حاصل از تبخیر این مایع استنشاق میشود.
محلولهای مورد استفاده در این سیگارها، تقریباً همیشه شامل نیکوتین، طعم دهنده و مادهای مانند پروپیلن گلیکول برای حفظ رطوبت بخارات هستند.
در واقع این ابزار به شما اجازه میدهد تا نیکوتین را بهجای دود به شکل بخار خارج کنید.
البته در حالی که بسیاری از طعم دهندههای مورد استفاده در مایعات الکترونیکی این ابزار توسط سازمان غذا و دارو به منظور مصرف خوراکی تایید شدهاند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که برای استنشاق هم بیخطر باشند.
شواهد زیادی نشان میدهد که استفاده از سیگارهای الکترونیکی میتواند به سلامت ریهها آسیب وارد کند و کاربران را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید-۱۹ قرار دهد.
حتی اخیرا مطالعهای نشان میدهد که کاربران سیگارهای الکترونیکی پنج برابر بیشتر از افرادی که از محصولات تنباکودار استفاده نمیکنند برای ابتلا به کووید-۱۹ مستعدتر هستند و دو دسته مصرف کنندهی سیگار و سیگار الکترونیکی تقریباً هفت برابر بیشتر احتمال مشاهدهی نتیجهی مثبت تست کووید دارند.
برخلاف اروپا که غلظت نیکوتین سیگار الکترونیکی نمیتواند از ۲ درصد تجاوز کند، هیچ محدودیتی در میزان غلظت نیکوتین در ایالات متحده و احتمالا ایران وجود ندارددر حالت کلی این گذاره پذیرفته شده است که سیگار الکترونیکی کمتر از دود سیگار مواد سمی آزاد میکند.
با این حال، به طور فزایندهای آشکار است که چنین عباراتی برای بیان کل داستان در مورد تأثیرات این نوع سیگار بر سلامت فردی، کافی نیست.
جدیدترین شواهد نشان میدهد که سیگار های الکترونیکی ممکن است مضرات منحصر به فرد و ویژهی خود را داشته باشند.
آسیبهای ریوی مرتبط با بخار داغ خروجی از دستگاه، افزایش پوسیدگی دندان و التهاب لثهها به دلیل استفاده از جویس شیرین، جلوگیری از ترک واقعی سیگار سنتی، بالا رفتن ضربان قلب و افزایش فشارخون و همچنین استنشاق استالدهید، آکرولئین، بنزن، سرب و دی استیل تنها بخشی از مضرات این نوع از محصولات در مقایسه با سیگار معمولی است.
استالدئید یکی از مواد سمی موجود در سیگار الکترونیکی است که در غلظتهای بالا به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
تولوئن ماده بعدی است که برای حل کردن رزینهای مصنوعی، رنگها، جوهر، لاک و لاستیک استفاده میشود.
هم چنین، سیگارهای الکترونیکی حاوی مواد آشنا هستند که مضر میباشند.
مطالعهای که حدود یک سال پیش در دانشگاه جان هاپکینز انجام شد نشان میداد سطوح بالای و سمی ۱۵ فلز سنگین از جمله نیکل، کروم و سرب در مایعی که سیم پیچ گرمایشی را در سیگار الکترونیکی احاطه کرده وجود دارد.
مطالعه سازمان غذا و دارو امریکا نشان میدهد که بر اساس گزارشهای میدانی سیگارهای الکترونیکی احتمالا عامل ایجاد تشنج در بین نوجوانان هستند.
هم چنین، نتیجه مطالعهای در امریکا بر اساس یافتههای یک نظرسنجی گسترده که توسط مرکز کنترل بیماری آغاز شد صورت شده است نشان داد که سیگارهای الکترونیکی ممکن است خطر حملات قلبی و سکته را افزایش دهند.
نتیجه مطالعهای که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه کانزاس انجام شد و ۴۱۰۶۵۱ فرد بالغ امریکایی ۱۸ سله و با سنین بالاتر را در بر میگرفت نشان داد افرادی که از سیگار الکترونیکی استفاده میکنند در مقایسه با افرادی که از سیگار الکترونیکی استفاده نمیکنند ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنژین صدری یا بیماری عروق کرونر قلب قرار دارند.
بیماریای که به شریانهای خون رسان به قلب آسیب وارد میسازد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید