پ
پ

ششمین جشنواره رسانه ای بسیج البرز در حالی این بار فراخوان داده که اصلی ترین محور و شعار این جشنواره استانی، طنین دوباره خود باوری و پرورش انگیزه در نسلی است که به عنوان بازوان دموکراسی و صدای توانمند مردمان ایران زمین در حال فعالیت هستند.

البرز سرزمینی ملقب به ایران کوچک که در کنار پایتخت قرار گرفته اگر چه آنچنان که باید از مواهب نزدیکی به مرکز کشور برخوردار نبوده و مشکلات به خصوص در بخش زیر ساختی آنچنان در این استان فراگیر است که شاید نسبت به سایر استان ها به هیچ عنوان قابل قیاس نباشد.
از وجود زندان هایی که در قلب البرز قرار دارند به عنوان یکی از اصلی ترین مشکلات این استان می توان نام برد اگر اداره تعدادی از این زندان ها مربوط به این استان نباشد اما قرار گرفتن آنها در البرز سبب شده تا شاهد کوچ خانواده های این زندانیان به البرز و از سوی دیگر معضلات آنها از جمله حاشیه نشینی، فقر و سرقت باشیم.
فقر زیر ساختی در تمام بخش ها از و گرفته تا و نیز به عنوان دیگر معضلات اصلی امروز این استان می توان نام برد، به گونه ای که سرانه های البرز در بسیاری از این بخش ها در مقایسه با دیگر استان های کشور در شرایط بسیار بدی قرار دارد.
آلودگی هوا و مشکل ترافیک نیز از دیگر مشکلاتی است که شاید خیلی بد نباشد تا به گوشه ای از آن بپردازیم، این استان مسیر ارتباطی ۱۴ استان کشور بوده و هست که تنها چیزی که از این میزان تردد نصیب البرز می شود ترافیک و آلودگی است، این در حالی است که البرز در نزدیکی پایتخت قرار دارد و با تعطیل شدن آخر هفته ها موج مسافران به سمت مسیرهای شمالی از این استان می گذرد.

از سوی دیگر تعطیل نبودن پنجشنبه ها در این استان که یکی از مطالبات دیرینه البرزی ها است سبب شده تا مردمان سرزمین کوچک در حالی که در آخر هفته بر سر کارهای خود حاضر هستند تنها سهم شان از ترددهای پرشور آخر هفته به سمت مناطق خوش آب و هوای کشور آلودگی و دود باشد.
جدا از این مشکلات از دیگر مواردی که به عنوان یکی از مسایل اصلی البرز مطرح می شود مهاجرت سالانه حدود ۹۰ هزار نفر به این استان از دیگر استان های کشور است، این در حالی است که زیر ساخت های موجود در البرز به هیچ عنوان جوابگوی نیازهای آن نیست.
البته شاید این میزان مهاجرت نشان از ظرفیت های بالای البرز به خصوص در بخش اقتصادی باشد که به راستی نیز نمی توان این مزایا را نادیده گرفت، پتانسیل هایی از جمله بهره مند بودن این استان از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی، برخوردای از منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام و نام بردن از این استان به عنوان قطب علم و فناوری موجب شده تا البرز به عنوان یکی از مطرح ترین استان های کشور در این بخش ها در حال فعالیت که موجب جذب سرمایه گذاران بسیاری به البرز شده است.
هدف ما از به رشته تحریردرآوردن بخش کوچکی از توانمندی های البرز و از سوی دیگر نقاط ضعف این استان در وهله نخست بیان دوباره این نقاط خوب و بد با هدف بهبود مشکلات و یا توسعه ظرفیت ها بوده و از سوی دیگر به قشری اشاره کنیم که در میان تمام این خوبی و بدی ها تنها و تنها به دنبال گذار البرز از مشکلات و حرکت رو به جلوی آن بوده و هستند.
قشری به نام اصحاب رسانه، که از زمان های پیش از تبدیل شدن البرز به استان در این منطقه مشغول به فعالیت هستند و بسیاری از آنها نه تنها در البرز بلکه در کشور حرف های زیادی برای گفتن دارد.

این افراد که بخش زیادی از قشر روشنفکر جامعه هستند به جرات می توان گفت آنچنان دلسوزانه برای رساندن حرف های مردم و مشکلات در حال فعالیتند که تنها دغدغه شان این است که بتوانند گوشه ای از مشکلات این استان نوپا و مردمان آن را برطرف نمایند.
حدود ۱۸۱ رسانه‌ دارای مجوز که دفتر مرکزی آنها در استان البرز واقع شده، ۹۷ رسانه شامل هفت روزنامه، ۱۶ هفته‌نامه، پنج دوهفته نامه، ۲۵ ماهنامه، پنج دوماهنامه، ۳۴ فصلنامه و چهار دوفصلنامه به صورت چاپی منتشر می شود بخشی از ظرفیت رسانه ای این استان است.
همچنین استان البرز دارای ۶۶ پایگاه خبری الکترونیک – برخط است و سه هفته نامه، ۶ ماهنامه، هفت فصلنامه و یک مورد ۲فصلنامه و یک مورد سالنامه الکترونیک – غیربرخط نیز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت دارند.
بهره مند بودن از چنین ظرفیتی موجب شده تا این استان در بخش رسانه ای از ظرفیت فوق العاده ای برخوردار باشد، به گونه ای که با ورود کردنشان به بسیاری از بخش ها از جمله مطرح کردن مشکلات مردم و بیان آنها به مسوولان موجب شده تا در اندک زمانی این مشکلات برطرف و هدف اصلی که رضایتمندی مردم است به دست آید.
بخش زیادی از رسانه هایی که در این استان فعال هستند به جرات می توان گفت که آنچنان در کار خود خبره هستند که توانسته اند با قلم های خود علاوه بر حل مشکلات مردم این منطقه، برای خود افتخار آفرینی کرده و کسب رتبه های برتر در جشنواره های سال گذشته در سطح استان و کشور به خوبی گواه این واقعیت است.
جشنواره هایی چون مطبوعات استان و کشور هر ساله پذیرای اصحاب رسانه البرز هستند که این مهم به خوبی طی چند سال گذشته نشان داده که البرزی برای ترسیم وقایع و زدودن خاطرات بد از حافظان مردم این دیار قلمی به قدرت شهامت دارند.
در بین تمام جشنواره هایی که در این استان برای به نمایش گذاشتن بخشی از توانمندی اصحاب رسانه البرز برگزار شده، یکی از جشنواره هایی که هر ساله با فرارسیدن فصل پاییز شاهد افزایش تب و تاب آن و تکاپو برای دیده شدن دوباره رسانه هایی استان هستیم، جشنواره بسیج رسانه بوده که در مرحله اول در سطح استان و در مرحله بعد در کشور برگزار می شود.
بچه های مطبوعات البرز در سال گذشته و سال های قبل از آن پس از کسب افتخار آفرینی در این استان توانسته اند از جشنواره های کشوری نیز با افتخار بیرون بیایند.
امسال نیز با توجه به نزدیک شدن به این مراسم که هدف آن نشان دادن بخشی از ظرفیت رسانه های این استان و به قول مسوولان برگزاری آن تکاپو دوباره رسانه های البرزی برای دیده شدن است امروز چهارشنبه نشستی برای ترغیب هر چه بیشتر این قشر در شرکت در جشنواره برگزار شد.
با توجه به شرایط کرونایی از یک سو و مشکلات اقتصادی که این بخش از جامعه را نیز به شدت در حالی که هیچگاه و هیچگاه به دنبال درمان دردهای خود نبوده و مرهم گذاشتن بر زخم مردمان را تنها هدف خود دیده و خواهند دید سبب شده بود تا پچ پچ هایی در میانشان به گوش بخورد، پچ پچ و زمزمه هایی برای شرکت نکردن و شاید هم بتوان گفت باور نداشتن به خود.
با به گوش رسیدن این زمزمه ها این بار مسوولان بخش فرهنگی استان دست به کار شدند تا این بخش از جامعه را از حالت انزوا خارج و به آنها روحیه خودباوری بدهند، چرا که بر این باور هستند که در صورت خاموش شدن صدای رسانه ها دیگر امید زیادی برای بهبود مشکلات نمی توان داشت.
به همین منظور امروز این نشست با جمع زیادی از اصحاب رسانه که البته تعداد زیادی از آنها برندگان استانی و کشوری سال های قبل بودند حضور یافته اند.
رییس بسیج رسانه و دبیر ششمین جشنواره ای رسانه البرز از مهم ترین سخنران این نشست مهم که با هدف دعوت اصحاب رسانه به این جشنواره برگزار شد، هستند که در ادامه این گزارش به گوشه ای از صحبت های آنها خواهیم پرداخت.

ششمین جشنواره رسانه ای البرز و آغاز تکاپو برای خودباوری
سرهنگ دوم پاسدار سیدمحمدرضا موسوی زاده رییس بسیج رسانه البرز در ابتدا ضمن تبریک فرارسیدن هفته بسیج به گوشه ای از اهمیت بسیج و بسیجی در ایران اسلامی اشاره و عنوان کرد: امروز ما در برخی از موضوعات در کشور انقلابی وار و بسیجی وار در حال وارد شدن هستیم که در این بین یکی از مهم ترین مباحث رسانه ها هستند که در همین بستر آموزش و در همان نیز تحول می آفرینند.
به گفته وی امروز خبرنگاران ما در همین بستر انقلابی در حال عمل به وظایف خود با تمام کمبودها و نابانی هایی به این قشر زحمتکش وارد می شود در حال فعالیت هستند، پس می توان گفت که بسیج یک هفته است اما در تمام زندگی ما ورود و خواسته و ناخواسته در روند حیات ما نشان دارد.
موسوی زاده در ادامه مطالب خود به برگزاری ششمین جشنواره رسانه ای البرز اشاره و می گوید: در این جشنواره با ۲ مفهوم یکی جشنواره و دیگری ابوذر مواجه که نام ابوذر بیانگر سختی هایی در تببین اسلام و گفتمان انقلاب است، بر همین اساس این ابوذر خبرنگاران هستند که با تمام وجودشان برای تببین این انقلاب گام بر می دارند.
وی تشریح کرد: حمایت از تولیدات فاخر رسانه ای که هدف اصلی ما افزایش این تولیدات در کنار رشد سواد رسانه ای است از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است، تقویت روحیه خود باوری در اصحاب رسانه نیز از دیگر اهداف برگزاری آن است.

موسوی زاده بر این باور است که تولید محتوا در تمام رسانه ها ما باید در اولویت قرار بگیرد چرا که می تواند جامعه ای را حرکت و ذهن ها را روشن کند.
وی عنوان کرد: امروز به امید آفرینی نیاز داریم، چرا که در شرایطی هستیم مردم با حل برخی از مشکلات چندین برابر در کنار هم هستند موسوی زاده این اطمینان خاطر را ایجاد که یک تیم داوری قوی بدون وابستگی برای این جشنواره در نظر گرفته شده تا تمام رسانه های استان بدون هیچ تمایزی بتوانند در آن شرکت کنند.
زهرا کورانی دبیر ششمین جشنواره رسانه ای البرز نیز در این نشست با بیان اینکه این دوره با دوره های قبل تفاوت دارد گفت: علاقه مندان می‌توانند در بخش خبر، مصاحبه، گزارش، تیتر، یادداشت، کاریکاتور، مستند کوتاه، کلیپ، موشن گرافیک، اینفوگرافیک و عکس شرکت کرده و آثار خود را ارسال کنند.
وی عنوان کرد: اصحاب رسانه البرز در سه بخش و در هر بخش حداکثر سه اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال نمایند.
آسیب‌های اجتماعی، مسائل صنفی خبرنگاران و اصحاب رسانه، دشمن شناسی، توان داخلی، خوداتکایی و مانع‌زدایی‌ها، سبک زندگی، مدیریت بر فضای مجازی، دفاع مقدس، ایثار و شهادت از دیگر محورهای جشنواره هستند.
همچنین امسال بخش طنز به ششمین جشنواره رسانه ای البرز افزوده شده است.
یکی دیگر از جاذبه های امسال این جشنواره به نقل از دبیر آن شرکت فعالان مجازی است اینکه فعالان این عرصه نیز می توانند آثار خود را در قالب هایی که بالا به آنها اشاره شد به دبیرخانه ارسال که البته این آثار جداگانه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
کورانی عنوان کرد که اثرهای منتشر شده از بهمن ۹۹ تا ابتدای بهمن ۱۴۰۰ می توانند در جشنواره شرکت که البته اختتامیه آن نیز اواخر بهمن ماه امسال برگزار خواهد شد.
منبع ایرنا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر