دکتر عسگری نماینده مردم کرج ، فردیس و اشتهارد در جلسه شورای اداری گفت: در ابتدا از رویکرد تحولی قوه قضائیه در دوران ریاست آقای محسنی اژهای قدردانی میکنم.
وی افزود: آنچه که مردم توقع دارند اجرایی شدن همان نکاتی است که جنابعالی بارها در صحبتهایتان به درستی بیان کردهاید، از جمله این مطالبات کلیدی:سعه صدر و حسن برخورد با مردم در محاکم قضائی، پرهیز از بازداشتهای موقتِ غیرضروری، زندانزدایی، کاهش اطاله دادرسی، حفظ حریم خصوصی، رسیدگی سریع به پروندههای کثیرالشاکی است.
وی در ادامه افزود:در همین راستا امیدواریم با اجرایی شدن تبصره ۱۰ قانون بودجه۱۴۰۲ یعنی مصوبه مجلس درخصوص نصب سیستم مانیتورینگ در محاکم قضائی، شفافیت و نظارتپذیری این محاکم افزایش پیدا کند.
و یک تشکر ویژه بابت فراهم کردن مقدمات و زحمات دستگاه قضا برای عفو معیاری و آزادی بیش از ۸۸ هزارنفر با عفو حکیمانه رهبر عزیز انقلاب.
دکتر عسگری نماینده مردم کرج ، فردیس و اشتهارد عنوان کرد:چند موضوع مهم استانی را در این فرصت کوتاه عرض میکنم؛البرز کوچکترین استان کشور است اما شهرستان کرج میزبان بیش از ۹درصد از زندانیان کشور میباشد که اغلب آنها مربوط به خارج از استان است.
براساس مطالعات انجام شده تعداد زیادی از مراکز تولید آسیب و بزه اجتماعی در شعاع ۵کیلومتری این زندانها واقع شده است، به ویژه زندان قزلحصار که طبق تصمیمات قبلی باید در اولویت واگذاری قرار گیرد.
یک شبی که به محلهای در نزدیکی این زندان مراجعه کردم، اهالی آنجا گفتند که از اینجا به بعد ادامه مسیر ریسک زیادی دارد و اتفاقاتی که در آنجا رخ میدهد قابل ذکر در این جلسه نیست.
پس از سفر رئیسجمهور و دستور ایشان درخصوص انتقال زندانها، دو اتفاق خوب افتاد اما متاسفانه حرکت در این مسیر بسیار کند پیش میرود،هم با مصوبه کمیسیون اصل ۱۳۸ مجوز فروش این دو زندان صادر شده و هم در ابلاغیه مصوبات سفر رئیسجمهور به وزیر دادگستری و رئیس سازمان امور زندانها، تأکید شده است که ظرف ۳ ماه طرح مدون انتقال این دو زندان تهیه و عملیات اجرایی آن آغاز شود،یکسال از سفر رئیسجمهور در همچین روزی در فروردین سال گذشته میگذرد و ما همچنان منتظر این اتفاق مهم هستیم.
موضوع مهم دیگر تعیین تکلیف املاک قولنامهای است؛ شهرهایی در استان البرز داریم که بیش از ۶۰ درصد املاک آنها قولنامهای است و از سال ۹۹ که حکم دیوان صادر شده این شهرها عملا قفل و بلاتکلیف شدهاند، سال گذشته در شهرهای بزرگ رکورد تورم اجاره مسکن زده شد و این درحالیاست که اغلب صاحبان این زمینها، خانوادههای کمبرخورداری هستند که نمیتوانند از آن استفاده کنند،مردم هم در دور باطل میان شهرداری و اداره ثبت گیر افتادهاند، اداره ثبت میگوید برای اخذ سند باید زمین چهاردیواری باشد و شهرداری میگوید برای مجوزِ احداث، باید سند داشته باشید! نکته مهم دیگر که خواهش میکنیم برای آن تدبیر شود؛ تعریف یک ساز و کار برای نظارت بر دستگاههای نظارتی است آنها چون شأن نظارتی دارند و قدرت دست آنهاست، بعضا از این قدرت به نفع دستگاه خودشان بهرهبرداری میکنند.
جناب آقای اژهای؛ در همین کرج خودمان مواردی را داریم که با رانت و نفوذ دستگاههای نظارتی بهترین مناطق را به مسکونی تغییر کاربری دادهاند.
یک فقره آن، تراشیدن بیش از ۱۴۰۰۰ مترمربع کوه و ساختن دو برج ۱۴ طبقهای که در حال احداث است!وقتی این را گزارش کردیم و بررسی شد گفتند همه چیز قانونی است، (یعنی ظاهر کار را به لحاظ قانونی با نفوذ و قدرتی که داشتهاند درست کردهاند) گفتیم اگر قانونی است یعنی دستگاههای دیگر هم میتوانند مشابه این کار را انجام دهند؟!در منطقهای از عظیمیه که حداکثر ارتفاع مجاز ۶ طبقه است، ۱۴ طبقه مجوز گرفته و با اعمال نفوذ، زمینی که کاربری آن فضای سبز گردشگری بوده است را به مسکونی تبدیل کردهاند.
همینطور اتفاقاتی که در بلوار ماهان یعنی یکی از بهترین نقاط کرج افتاده و تعاونی مسکن دستگاههای پرقدرت، کاربری فضای سبز را به مسکونی تبدیل کردهاند!این درحالی است که همزمان با این اتفاقات، کوچکترین ساخت و ساز مردم در باغهای شخصیشان تخریب میشود!این قبیل تبعیضها و نابرابریهاست که مردم را آزار میدهد.
موضوع استیجاری بودن ساختمان ادارهکل زندانها و عدم تطبیق امکانات و منابع انسانی مجموعه دادگستری با رشد مهاجرت و نرخ بالای جمعیتی که در استان داریم هم جزء مواردی است که درخواست توجه و رسیدگی به آنها را داریم.
سالانه جمعیتی معادل جمعیت یک شهرستان به استان ما اضافه میشود اما امکانات و تجهیزات به این میزان افزایش پیدا نمیکند.
امیدواریم که با مساعدت و تصمیمات خوب امروز شما در راستای تحقق مطالبات مردم، این سفر از سفرهای قبلی متمایز شود.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید