دومین نشست شورای فرهنگ عمومی استان البرز، در سال ۱۴۰۱ در محل دفتر امام جمعه کرج برگزار شد.
دومین نشست شورای فرهنگ عمومی استان البرز، در سال ۱۴۰۱ در محل دفتر آیت الله حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز، با حضور اعضای این شورا تشکیل شد.
در ابتدای این جلسه، سعید جابری انصاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و دبیر شورای فرهنگ عمومی این استان ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) و خیر مقدم به مدعوین، توضیحاتی پیرامون برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی و راجع به ۵ مسئله اصلی که پیش از این به عنوان مسائل اصلی استان طرح شده بود، ارائه داد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان البرز، در خصوص کارگروه های تخصصی تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی و جلسات کارشناسی این کارگروه ها برای ارائه برنامه و فعالیت های ویژه به منظور مرتفع کردن مسائل و مشکلات استان ایراد سخن نمود.
در ادامه این نشست، آیت الله حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز و رئیس شورای فرهنگ عمومی با بیان حدیثی از امام جعفر صادق(ع) در خصوص حضرت صدیقه زهرا(س) مطالب خود را آغاز نمود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز، با بیان چند نکته از مقام معظم رهبری پیرامون کاربردی کردن نقشه مهندسی فرهنگی از قبیل: فرهنگ سازی و اصلاح فرهنگ غلط، رصد دائم تغییرات معمولا پنهان فرهنگی و اقدام به موقع، هوشیاری دائمی و شناخت ضعف های سبک زندگی، سیاست و.
.
.
و ارائه راه حل های مناسب برای رفع ضعف ها، به سخنان خود ادامه داد.
آیت الله حسینی همدانی اظهار داشت: نقشه مهندسی فرهنگی مسیر دستگاه ها را در انجام وظایف روشن کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان البرز خاطرنشان کرد: اتکاء به تشکل های مردمی در انجام فعالیت ها نیز از تاکیدات رهبری است که باید به آن توجه شود.
امام جمعه کرج در ادامه به تشکیل قرارگاه کودک در حوزه فرهنگ خبر داد و ابراز داشت: این قرارگاه در بخش کودک سیاستگذاری می کند و البته تعارضی با فعالیت های اجرایی جاری ندارد.
وی تصریح کرد: در این قرارگاه تربیت، امنیت و سلامت کودکان مورد توجه قرار می گیرد.
دکترعبدالهی، استاندار البرز و نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز نیز در ادامه مطالبی در خصوص نحوه تأمین اعتبار فعالیت های مصوب برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی ارائه نمود.
استاندار البرز با اشاره به برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، گفت: در این نقشه فرهنگی ۵ ماموریت اصلی در قالب ۵ کمیته با اهداف مقابله در ۵ محور شامل با تضعیف سبک زندگی ایرانی اسلامی، تضعیف بنیاد خانواده و افزایش نرخ طلاق، افزایش حاشیه نشینی و ضعف کانونهای هویتی، ناکارآمدی مدیریتی در جلب اعتماد عمومی، کمبود زیرساخت های فرهنگی و گردشگری دنبال میشود.
وی افزود: این نقشه با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان، مدیران مربوطه و نخبگان این حوزه تدوین شده است.
عبداللهی گفت: امید است در سایه این همدلی و اتحاد که در استان در راستای حل موانع اجتماعی و فرهنگی به عنوان بنیاد و ریشه مشکلات و دغدغهها در جامعه، شاهد تحول و توفیق در مسیر توسعه استان باشیم.
در ادامه نشست شورای فرهنگ عمومی استان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، سایر موارد دستور جلسه را قرائت نمود و مقرر شد ساماندهی تابلوهای تبلیغات محیطی و سر درب فروشگاه ها و موسسات بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و با همکاری شهرداری و اماکن این مهم دنبال شود.
از مصوبات نشست شورای فرهنگ عمومی استان البرز می توان به تشکیل قرارگاه کودک، تکمیل و ارائه سریع فرم های شناسنامه فعالیت از سوی دستگاه ها، تشکیل کارگروه های تخصصی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی و برنامه ریزی برای فعالیت های سال ۱۴۰۲، پیگیری سه فاز باقی مانده پروژه اطلس فرهنگی استان از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشاره کرد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید