مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از دریافت ۶ فقره پروانۀ نشان حد مجاز آلاینده ها تحت نظارت مدیران کنترل کیفی و شرکت های بازرسی خبر داد.
علیرضا بدری با بیان اینکه از ابتدای سال جاری امور مرتبط با سلامت محصولات کشاورزی به سازمان حفظ نباتات کشور و به تبع آن مدیریت حفظ نباتات استان ها واگذار شده است؛ اظهار کرد: با عنایت به تغییر روند بررسی درخواست های اخذ نشان حد مجاز آلاینده ها در سامانۀ سماک، تاکنون تعداد ۶ فقره پروانۀ نشان حد مجاز آلاینده ها در سطح ۱۶۸۸۸ مترمربع و به میزان ۲۱۰ تن برای محصول توت فرنگی گلخانه ای و در سطح ۲۸۵۳ مترمربع و به میزان ۲۱ تن برای سبزیجات برگی گلخانه ای (مجموعاً سطح ۱۹۷۴۱ مترمربع و میزان ۲۳۱ تن) برای بهره برداران صادر شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اینکه اعطای نشان حد مجاز آلاینده ها با هدف بکارگیری مجموعه روش های فیزیکی، زراعی، مکانیکی، بیولوژیکی و استفاده از آفتکش ها شیمیایی با دورۀ کارنس پائین مؤثر در برنامۀ کنترل آفات و بیماری ها و در راستای کاهش مصرف آفتکش های شیمیایی و تولید محصول سالم با باقیماندۀ قابل قبول آفتکش ها، نیترات و فلزات سنگین جهت مصرف عموم مردم اجرا می شود؛ افزود مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی البرز با اجرای برنامه های آموزش مدیران کنترل کیفی، اطلاع رسانی و تشویق بهره برداران جهت ثبت نام در سامانه و تولید محصولات گواهی شده (سالم) و پیگیری مراحل چگونگی انجام کار از ابتدا تا پایان اخذ پروانۀ مذکور اقدام می نماید.
بدری در خصوص چگونگی اجرای طرح تصریح کرد: با بکارگیری کارشناسان کلینیک های گیاه پزشکی و آموزش مدیران کنترل کیفی و نظارت این مدیریت بر محصولات زراعی، باغی و گلخانه های استان، عملیات مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز و حضور مستمر در عرصه توسط کارشناسان نامبرده و ارتباط مستمر با بهره برداران انجام و همچنین توصیه اصولی به اجرای روش های تلفیقی کنترل عوامل زیان رسان صورت می گیرد.
وی در خصوص اقدامات انجام گرفته در راستای افزایش سلامت محصول و صدور مجوزهای یاد شده افزود: تعداد چندین بهره بردار دیگر نیز متقاضی اخد نشان حدمجاز آلاینده ها می باشند که روند ثبت نام آن ها در سامانۀ سماک آغاز شده است.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید