عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بر ضرورت واکسیناسیون در جهت کنترل بیماری آنگارا به عنوان یکی از بیماری های مهم صنعت طیور تاکید و ساخت این واکسن را در موسسه رازی قابل انجام عنوان کرد.
دکتر رضا طرقی در سخنرانی علمی با عنوان "سناریو عفونت های آدنوویروس پرندگان" که با محوریت بیماری آنگارا با حضور محققان و اعضای هیئت علمی موسسه رازی برگزار شد، اظهار کرد: آنگارا بیماری ویروسی است که دارای واگیر و تلفات بسیار بالاست و از نظر اقتصاد در حوزه صنعت طیور از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به تاریخچه ورود این ویروس به کشور، افزود: این بیماری نخستین بار در زمستان ۱۳۹۹ در بجستان استان خراسان رضوی در گله ای ۵۰۰ هزارتایی مشاهده و منجر به تلفات ۵۰ درصد از گله شد که پس از شناسایی و جداسازی، تعیین هویت ویروس صورت گرفت.
دانشیار موسسه رازی گفت: بیماری آنگارا در ابتدا در پاکستان و هند وجود داشت و سپس در روسیه و اروپا مشاهده شد، در حال حاضر نیز در چین و امریکای جنوبی شیوع زیادی پیدا کرده است.
وی ضمن اشاره به جایگاه کنونی و آینده این ویروس با توجه به اتفاقات ۲ سال گذشته، بیان کرد: موضوع واکسن و تشخیص به هنگام موضوع بسیار مهمی است تا با حداقل هزینه اقدامات پیشگیرانه انجام شود تا از گسترش و فراگیری ویروس و بیماری جلوگیری کنیم چراکه در غیر این صورت، کنترل شرایط سخت خواهد شد.
دکتر طرقی افزود: در حال حاضر واکسن های مربوط به این بیماری وارداتی است و گله های گوشتی مادر از این واکسن استفاده کرده و هایپرایمن شده اند که این ایمنی به جوجه های آن ها نیز منتقل شده است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به واکسیناسیون انجام شده، وقوع بیماری نسبت به سال های گذشته بسیار کمتر شده اما این به معنای خلاصی از ویروس نیست چراکه ویروس به شکل جدیدتری ظهور پیدا می کند.
عضو هیئت علمی موسسه رازی با اشاره به اینکه واکسن های مورد استفاده در حال حاضر وارداتی است، گفت: با توجه به تکنیک ها و ظرفیت های موجود در موسسه رازی، تولید این واکسن توسط موسسه امکان پذیر است و بهتر است در این زمینه اقدام شود.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید