تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

تبریک امام جمعه شهرستان چهارباغ به مناسبت هفته دفاع مقدس کرج میزبان بزرگ ترین جشن هفته وحدت هماهنگی کامل برگزاری مسابقات ورزشی قهرمانِ محلات شهر کرج انجام شد از تندباد تا شب پرستاره روایت‌هایی از حماسه‌ و امید در رونمایی از کتب حوزه ادبیات پایداری استان البرز پیشگیری، آموزش و فناوری: سه‌گانه طلایی فرمانداری فردیس در مبارزه با تخلفات ساختمانی کارگاه تخصصی تربیت کنشگر سواد رسانه در استان البرز برگزار شد انسداد چاه های نظرآباد در اجرای طرح تعادل بخشی صورت گرفت راه اندازی تصفیه خانه پساب گام مهمی برای جایگزینی آب شرب در صنایع تامین ۲۰ میلیون مترمکعب آب سالم برای صنایع البرز پایان چشم انتظاری ۳۸ ساله/شناسایی پیکر شهید سلیم‌نژاد طرح های بزرگ عمرانی کرج از رکود خارج شدند وعده تکمیل متروی کرج در حال تحقق است تحقق ۸۰ درصدی تعهدات طرح توسعه آب البرز تردد در راههای روستایی طالقان به حالت عادی بازگشت مشارکت مردمی کلید حفظ میراث طبیعی طالقان

طرح تحقیقاتی ۱۰ ساله گیاهان قندی کشور تهیه شد
28 مرداد 1402 - 11:07
2
معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور با اشاره به تهیه طرح کلان تحقیقاتی ۱۰ ساله گیاهان قندی، گفت: در اجرای این طرح، مطالعات و برنامه های تحقیقاتی بر روی چغندر قند، سورگوم شیرین، استویا، چیکوری و چغندر علوفه ای برنامه ریزی شده است.
ارسال توسط :
پ
پ

معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور با اشاره به تهیه طرح کلان تحقیقاتی ۱۰ ساله گیاهان قندی، گفت: در اجرای این طرح، مطالعات و برنامه های تحقیقاتی بر روی چغندر قند، سورگوم شیرین، استویا، چیکوری و چغندر علوفه ای برنامه ریزی شده است.

«اباذر رجبی» نا با اشاره به برش چهارساله طرح کلان تحقیقاتی تا سال ۱۴۰۵، اظهار کرد: تا پایان این زمان پیش بینی می شود هفت تا ۹ رقم اصلاح شده مقاوم به بیماری های مهم برای کشت بهاره و مقاوم به ساقه روی برای کشت پاییزه معرفی شود.
رجبی گفت: همچنین صادرات بذرهای داخلی اصلاح شده به خارج از کشور همچون روسیه و مصر را در برنامه کار خود داریم.
وی با بیان اینکه روسیه بزرگترین بازار چغندر قند با یک میلیون هکتار اراضی زیر کشت این محصول است، گفت: این کشور هیچ بذر داخلی برای کشت ندارد و تمام بذور این کشور وارداتی هستند که در حال برنامه ریزی برای ورود به بازار بذر این کشور هستیم.

سطح کشت چغندرقند پاییزه حدود ۲ برابر افزایش می یابد
معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کشور افزود: در نظر داریم امکان سنجی اقلیمی برای کشت سایر گیاهان قندی در کشور را انجام دهیم.
ضمن اینکه پیش بینی می شود سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه از ۲۵ هزار هکتار به ۵۰ هزار هکتار برسد.
وی با بیان اینکه در کشت پاییزه از نزولات جوی استفاده می شود و صرفه جویی زیادی در مصرف آب صورت می گیرد، ادامه داد: جغرافیای تولید چغندر قند به دلیل محدودیت منابع آبی از شرق کشور به سمت شمالغرب و غرب کشور تغییر می یابد.

وی اضافه کرد: در این برنامه در نظر داریم تا کارایی مصرف آب در تولید شکر (بهاره) را از ۶۲۰ گرم به یک هزار و ۲۲۰ گرم شکر و در کشت پاییزه از یک هزار و ۱۵۰ گرم به ۲ هزار و ۲۵۰ گرم به ازای مصرف هر مترمکعب آب برسانیم.
رجبی تولید چغندر قندر در کشور را به صورت ۱۰۰ درصدی بر عهده بخش خصوصی شامل کشاورزان و سایر بهره برداران دانست و گفت: درصدد هستیم تا با استفاده از توانمندی و ظرفیت داخل کشور، میزان تولید بذر چغندر قند را با معرفی ارقام جدید افزایش دهیم.
وی افزود: در سال گذشته، ۱۱ یافته قابل ترویج را منتشر کردیم و یک هزار نفر روز آموزش در اختیار بهره برداران قرار دادیم.

منبع ایرنا برچسب ها: معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور با اشاره به تهیه طرح کلان تحقیقاتی ۱۰ ساله گیاهان قندی، گفت: در اجرای این طرح، مطالعات و برنامه های تحقیقاتی بر روی چغندر قند، سورگوم شیرین، استویا، چیکوری و چغندر علوفه ای برنامه ریزی

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.