پ
پ

نائب رییس کمیسیون مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح جدید دولت را در واقع تغییر شیوه پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی است، گفت: کارشناسان به این نتیجه رسیدند تولید کننده از نحوه توزیع این ارز ناراضی است و مصرف کننده هم که باید با قیمتی مناسب کالا را تحویل می‌گرفت، ناراضی می‌باشد.

علیرضا عباسی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد سیاست‌های ارزی که دولت پیشین در سال ۹۷ بوجود آورده بود، گفت: در سال ۹۷ پس از تلاطمات ارزی که بوجود آمد، دولت قبل با هدف حمایت همزمان از تولید کننده و مصرف کننده سیاست‌هایی را در پیش گرفت که تولید کننده بتواند مواد اولیه را ارزان تهیه کند و مصرف کننده هم با قیمت مناسبی محصولات را دریافت کند.
نماینده مردم کرج، و اشتهارد افزود: بعد از گذشت یکی دو سال از این موضوع اکثر کارشناسان اقتصادی به این نتیجه رسیدند که تولید کننده از نحوه توزیع این ارز ناراضی است و مصرف کننده هم که باید با قیمتی مناسب کالا را تحویل می‌گرفت، ناراضی می‌باشد.
بنابراین این راه اشتباه باید اصلاح می‌شد و اصلاح هم نیاز به ملزوماتی دارد.
کار کارشناسی و اطلاع رسانی بموقع از ملزومات طرح هدفمند سازی یارانه هاست.
عباسی اظهار کرد: مطمئنا با اصلاحی که صورت می‌پذیرد، هر دو قشر تولید کننده و مصرف کننده نفع خواهند برد.
وی با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ هزار تومانی برای دهک‌های بالا در مقایسه با دهک‌های پایین انتفاع چند برابری حاصل کرد، افزود: در حوزه کشاورزی اکثر مجموعه‌های تولیدی از نحوه توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی ناراضی بودند و تقریبا هیچ بهره ای برای آنها حاصل نمی‌شد، در عوض محصول خود را طبق قیمت گذاری دولتی باید می‌فروختند و ضرر در ضرر بهره آنها بود.
عباسی، طرح جدید دولت را در واقع تغییر شیوه پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی دانست و افزود: ما سال گذشته فقط برای نهاده‌های دامی، روغن، دارو و گندم ۸ میلیارد دلار بودجه لحاظ کردیم، بعد از اینکه دولت قبل تا آخر تیرماه تمام ۸ میلیارد دلار را هزینه کرد، مبلغ ۴.
۶ میلیارد دلار هم برای مجلس تقاضا آورد و برداشت کرد یعنی ۱۲.
۶ میلیارد دلار سال گذشته برای نهاده های دامی، روغن، دارو و گندم اختصاص داده شد اگر مابه‌التفاوت را محاسبه کنیم، تقریبا مبلغ ۲۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.
وی افزود: این مبلغ موجود بوده و هست و دولت قبل هم پرداخت می‌کرده است ولی علاوه بر عدم وجود عدالت در توزیع بین تمام اقشار جامعه با حیف و میل بسیاری هم در طول زنجیره مواجه بوده است و فقط این دولت همین مبلغ را به انتهای زنجیره پرداخت خواهد کرد تا علاوه بر عادلانه توزیع کردن آن از حیف و میل موجود در طول زنجیره هم جلوگیری نماید.

عباسی، نظارت بر بازار را تکمیل کننده طرح هدفمند سازی یارانه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: باید مواظبت کنیم که دولت بر بازار نظارت دقیق داشته باشد تا اینکه قیمت اجناس دیگر بی دلیل افزایش پیدا نکند همچنین لازم است سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده ورود پیدا کند و کالاهایی که مشمول ارز بوده و ارز آن حذف شده قیمت را بگونه ای تعریف کنند که به تولید کننده و مصرف کننده اجحاف نشود.

منبع ایسنا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر