اصغر بیات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در برنامه زنده رادیویی( پنجشنبه خوب) گفت: از میان عوامل مختلف ایجاد حریق در جنگلها و مراتع استان، عامل انسانی بیشترین مورد را به خود اختصاص داده است.
مهندس بیات در این گفتگوی زنده رادیویی ضمن تبریک هفته محیط زیست و گرامی داشت شهدای محیطبان، از زحمات نیروهای خدوم سازمان حفاظت محیط زیست تشکر کرد و گفت : محیط زیست نیز مانند منابع طبیعی انفال است و متعلق به همه مردم و همه نسلهاست و ما موظف هستیم این امانت و موهبت الهی را حفظ کرده و به نسلهای بعد برسانیم.
وی در خصوص آغاز فصل گرم و بالارفتن دما و احتمال حریق در مراتع گفت: مساحت استان البرز ۵۲۰ هزار هکتار است که بیش از ۹۰ درصد این اراضی، منابع طبیعی و مستثنیات قانونی کشاورزی است.
در این فصل از سال متاسفانه برخی از کشاورزان برای آماده سازی زمین های کشاورزی و رسیدن به فصل کشت بعدی ، پس از برداشت غلات اقدام به آتش زدن بقایای محصول می کنند که این اقدام ضمن تخریب بافت خاک، میکروارگانیسم های خاک را نیز از بین می برد.
هدر روی کربن ، آلودگی هوا و تخریب لایه ازن از خسارات فرا منطقه ای، ملی و بلکه جهانی این اقدام است.
وی همچنین افزود: از سوی دیگر این حریق ها گاه با سرایت به مراتع و اراضی کشاورزی مجاور موجب آتش سوزی در این مناطق می شود که خسارات جبران ناپذیری به پوشش گیاهی و محیط زیست وارد می کند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده جهت پیشگیری و اطفاء حریق در جنگلها و مراتع استان افزود: بر اساس سوابق ایجاد آتش سوزی در طی سالیان گذشته، نقشه های پهنه بندی حریق در اداره کل منابع طبیعی تهیه شده است که در این نقشه ها مناطق بحرانی حریق در جنگل ها و مراتع استان مشخص شده است و یگان حفاظت منابع طبیعی با همکاری اداره آموزش و ترویج، شورای اسلامی روستاها و دهیاری ها با آموزش بهره برداران و همیاران طبیعت در این مناطق و تجهیز آنها به ادوات اولیه اطفاء حریق، اقدام به آمادگی در برابر وقوع حریق کرده است .
اصغر بیات در خصوص روند حریق ها در جنگلها و مراتع استان و موفقیت ها در اطفاء حریق طی سال های گذشته عنوان کرد : در پیشگیری و اطفاء حریق مجموعه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به تنهایی نمی تواند اقدام موثر انجام دهد.
منابع طبیعی متعلق به همه مردم است و بدون مشارکت آحاد مردم بخصوص بهره برداران و ارگانهای مرتبط، موفقیت کامل در این راه میسر نمی شود .
لذا از مردم عزیز تقاضا داریم در هنگام حضور در طبیعت اصول ایمنی حریق را رعایت کرده و قبل از ترک محل از خاموش بودن آتش اطمینان کامل حاصل کنند.
ایشان همچنین افزودند خوشبختانه با همکاری مردم و تلاش کارکنان خدوم منابع طبیعی و سایر گروه ها و ارگانهای ذیربط، حریق در جنگلها و مراتع استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری داشت و در سال جاری نیز هنوز هیچ مورد حریق در جنگلها و مراتع استان رخ نداده است .
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید