پ
پ

مهدی عسگری در نقد کلیات بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: میلیون میلیون خانوار به زیر خط فقر می‌رود.
فقر یعنی ستون فقرات مردم شکسته است.
چرا صدای این شکستن را نمی‌شنویم؟ مردم تحمل فشار جدید را ندارند.

نماینده مردم شریف کرج، و اشتهارد در نقد کلیات بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه ما نباید به بودجه نگاه داشته باشیم، گفت: برخی از افراد بر این باورند چون اولین بودجه دولت آقای رئیسی است باید از سوی مجلس تصویب شود؛ به هیچ وجه این چنین نیست! بلکه ما باید نگران شکاف و فاصله بین ملت و حاکمیت باشیم.
این مسئله امروز کشور است.

محافظه‌کاری قتلگاه انقلاب است
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به سخن رهبر حکیم انقلاب محافظه‌کاری را قتلگاه انقلاب عنوان کرد و افزود: اگر دولت دچار خطای محاسباتی شد، ما باید به او هشدار بدهیم یا باید این کار او را توجیه کنیم؟ اگر کسانی در دستگاه تصمیم‌سازی دولت، او را دچار انحراف کردند تکلیف مجلس چیست؟ رهبر حکیم انقلاب فرمودند: «محافظه‌کاری قتلگاه انقلاب است.
» این نکته را باید بدانیم محافظه‌کاری هیچ نسبتی با انقلابی‌گری ندارد.
عسگری در نقد کلیات لایحه بودجه گفت: عدم شفافیت، ضعیف بودن رویکرد عدالت در بودجه، عدم انقباضی بودن بودجه به نحوی که منابع عمومی، در قیاس با عملکرد ۱۴۰۰، هشتاد و سه درصد افزایش داشته است، از جمله اشکالات لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.
وی با مطرح کردن این پرسش که آیا با تصویب کلیات، امکان اصلاح این احکام وجود دارد یا خیر؟ گفت: ما اگر حداقل ارزی را که برای کالاهای اساسی باید کنار بگذاریم ۱۵ میلیارد دلار با نرخ ۲۳ هزار تومان محاسبه کنیم، حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان تغییری است که حذف ارز ترجیحی در منابع بودجه۱۴۰۱ خواهد داشت که بالغ بر ۲۳ درصد از منابع بودجه عمومی می‌شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه گفت: طبیعتاً امکان این سطح از اصلاحات در مجلس وجود ندارد و باید این لایحع به دولت برگردد تا این موارد اصلاح شود.
رئیس فراکسیون دیپلماسی با اشاره به تورمی که محصول افزایش نرخ ارز در لایحه بودجه است، گفت: نکته اول، عدم توجه دولت به قانون اصلاح ساختار بودجه است که همین مجلس آن را تصویب کرد، یکی از بندهای آن دولت را مکلف کرده بود که جداول ارزی و ریالی را از هم تفکیک کند که بودجه کشور به این شکل متأثر از دلار نشود.
بویژه الان که ارز ترجیحی در لایحه حذف شده و باعث افزایش نرخ و یک شوک تورمی جدید خواهد شد.

بودجه ۱۴۰۱؛ حاوی سه نوع تورم سنگین، حاصل از افزایش نرخ ارز
نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد افزود: بودجه حاوی سه نوع تورم سنگین در اثر افزایش نرخ ارز است.
نخست تورم نفتی، که محصول تغییر نرخ تسعیر ارز حاصل از صادرات نفت است، که طبق جداول بودجه این نرخ تسعیر دو برابر شده و به ۲۳ هزار تومان رسیده است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، تورم وارداتی را دومین نوع تورم در بودجه ۱۴۰۱ دانست و افزود: این تورم از طریق افزایش نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی گمرک اتفاق می‌افتد که از ۴۲۰۰ به نرخ ETS یعنی پنج برابر شده است.
وی با اشاره به گزارش سازمان توسعه تجارت درخصوص اینکه هشتاد درصد واردات کشور کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است، گفت: این واردات مواد اولیه تولید را در بر می‌گیرد، با این اقدام در کنار افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی، به تولید داخلی هم صدمه می‌زنیم! آن وقت در بودجه، دوستان این ادعا را مطرح کرده‌اند که می‌خواهیم در بخش صنعت بیش از ۱۲درصد رشد ایجاد کنیم.
اینها با هم تناقض جدی دارد.
عسگری ادامه داد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای حیاتی موضوع مهم دیگری است که باید مدنظر داشت.
این ارز با ارز جهانگیری متفاوت است.
ارز جهانگیری در سال ۹۷ شامل بیش از ۱۲۰۰ قلم کالای غیرضروری می‌شد.
امروز داریم راجع به ارز ترجیحی پنج قلم کالای اساسی به اضافه گندم و دارو صحبت می‌کنیم که در لایحه بودجه حذف شده است.

مارپیچ تورم از طریق شوک‌های وارده اتفاق می‌افتد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن اشاره به این مهم که تجربه سی سال گذشته نشان داده که مارپیچ تورم از طریق شوک‌های وارداتی اتفاق می‌افتد، گفت: شوک‌های وارد شده به متغیرهایی که اقتصاد ما بر روی آن حساس است مهمترین عامل تورم بوده است بویژه قیمت حامل‌های انرژی، قیمت کالاهای اساسی و نرخ ارز، عامل شوک‌های انفجاری بوده که اقتصاد ما در طول سی سال گذشته تجربه کرده است.
چطور دولت در چنین شرایطی می‌خواهد چنین تصمیمی را اجرایی کند؟رئیس فراکسیون دیپلماسی اقتصادی با طرح دو پرسش مهم درباره تبعات حذف ارز ترجیحی در شرایط پرفشار کنونی گفت: سوال نخست اینکه آیا با این فشار سنگین اقتصادی که از طریق تحریم ناجوانمردانه بر مردم وارد شده، مردم توان تحمل شوک تورمی جدید را دارند یا خیر؟!سوال دوم اینکه آیا دولتی که تازه مستقر شده و قریب به هشتاد درصد مدیران ارشد و میانی‌اش هنوز تغییر نکرده‌اند و اساساً برخی از این مدیران اعتقادی به این تحولات ندارند؛ چه کسی می‌خواهد پای اجرای چنین جراحی بزرگی در اقتصاد کشور بایستد؟
بیش از ده میلیون خانوار زیر خط فقر هستند
وی با اشاره به اینکه بیش از ده میلیون خانوار امروز زیر خط فقر هستند، گفت: سالگرد عملیات کربلای ۵ است، یاد این جمله شهید باقری افتادم که به فرماندهان می‌گفت: اوایل جنگ هفتاد شهید آمده بود، همه تنشان می‌لرزید، الان هزار تا، دو هزار تا، سه هزار تا شهید می‌آید ولی انگار نه انگار.
در جنگ اقتصادی هم میلیون میلیون خانوار به زیر خط فقر می‌رود فقر یعنی ستون فقرات مردم شکسته، چرا صدای این شکستن را نمی‌شنویم؟ مردم تحمل فشار جدید را ندارند.
نمی‌شود شوک جدید قیمتی به مردم وارد کرد.

سفره مردم از گوشت قرمز خالی شده است!
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با انتقاد شدید نسبت به فشار اقتصادی که هر روز بر سفره‌های مردم وارد می‌شود، گفت: سفره مردم از برنج خالی شده است.
شما ارز ترجیحی واردات برنج را حذف کردید، برنج هندی از هشت-نه هزار تومان در هر کیلو الان به نزدیک ۴۰هزار تومان است.
از سفره مردم گوشت قرمز حذف شده، به دنبال حذف نان و پنیری که در سفره مردم باقی مانده هستید؟ آستانه تحمل مردم این اجازه را به ما نمی‌دهد.

قرار ما این بود که تغییر به نفع مردم ایجاد شود!
نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد افزود: قرار ما این بود که تغییر به نفع مردم ایجاد شود! چرا دولت جلوی افزایش نقدینگی و خلق پولی که توسط بانک‌ها ایجاد می‌شود را نمی‌گیرد؟ چرا دولت جلوی بی‌انضباطی‌هایی که در شرکت‌های دولتی اتفاق می‌افتد را نمی‌گیرد؟ طریق حل کسری بودجه فقط این است که دست در جیب مردم کنیم؟عسگری در پایان سخنانش با انتقاد از عملکرد دولت سیزدهم گفت: ما به دولت آقای رئیسی این هشدار جدی را می‌دهیم که جامعه مستعد این موضوع نیست، جامعه را دچار التهاب نکنید! شرایط منطقه و توان مردم را بسنجید.
بعضی از وزرای دولت ارتباطشان با بدنه وزارتخانه منقطع هست و هنوز وزیر مربوطه را نپذیرفته‌اند.
تمام معاونین‌شان را از بیرون آورده‌اند.
بعضی از استانداران شما هنوز سوارِ کار نیستند و نتوانسته‌اند استان خودشان را جمع کنند.
هدفمندی یارانه‌ها در سال پنجم آن دولت اتفاق افتاد، شما در ماه پنجم هستید و دولت هنوز تثبیت نشده است.
لذا حذف ارز ترجیحی نیاز به یک برنامه دقیق، توان اجرایی مقتدر و اقناع و همراهی مردم دارد به نحوی که با جبران کالاهای مورد نیاز مردم، فشار معیشتی و شوک اقتصادی به جامعه وارد نشود درغیر این‌صورت صدمات و هزینه‌های آن بیشتر خواهد بود و منجر به نارضایتی مردم می‌شود.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر