حجاب پوششی است که زن یا مرد جامعه بر اساس آنچه که شرع مقدس بر آن تاکید ورزیده، موظف به رعایت آن است ولی عفاف معنایی ارزشمندتر و مهمتر داشته و حفظ حیا، عفت و پاکدامنی در گفتارها، رفتارها، شنیدارها و دیدارها را شامل میشود.
محمد جعفری//رهبر انقلاب اسلامی نیز در مورد حجاب فرمودند ؛ ضعف حجاب ، کار درستی نیست اما موجب نمیشود آن فرد را از دایره دین و انقلاب خارج بدانیم همه ما هم نقصهایی داریم که باید تا حد امکان آنها را برطرف کنیم.
بنا بر سخنان مقام معظم رهبری باید مادران و دخترانی که دچار کم حجابی یا ضعف هستند را با روی گشاده دعوت به حفظ و رعایت حجاب و شئونات اسلامی کرد تا بهتر جذب شوند و بیشتر جاذبه داشته باشیم و در پی دافعه بودن نباشیم.
حجاب و عفاف دو موضوعی هستند که در پازل جامعه باید در کنار هم چیده شوند و این که بخواهیم تنها یکی را مورد توجه قرار دهیم یا به صورت جداگانه به آنها بپردازیم، قابل قبول نمیباشد و دختران محجبه و با عفت ما نیز کم نیستند که میتوانند الگوهای خوبی برای دیگران باشند.
چه بسا کودکانی نیز اکنون داریم که با تربیت مادران محجبه با پوشیدن روسری و چادر در همان سن کودکی محجبه بار می آیند و میتوانند در جامعه با دوستان و همکلاسی های خود در این زمینه موفق باشند و با ورود به جامعه و دانشگاه و زندگی مشترک فرزندانی چون خود تربیت کنند و ادامه دهنده راه باشند.
در مقابل همان دختران کم حجاب یا کسانی که ضعف حجاب دارند نیز از اول اینگونه نبودند و شاید در خانواده هایی بزرگ شده اند که خود منشاء حجاب و عفاف بودند ، اما با تبلیغات سوء که دشمن و نفوذی های دشمنان ما دارند ، مردان و زنان ما را به سوی بی حجابی سوق دهند که در جامعه امروز نیز شاهد آن هستیم و در مقابل این اقدام دشمن ما نیز باید تشویق دختران به استفاده از حجاب کامل که همان چادر است را داشته باشیم تا دختران با عفت ما به راه هایی که دشمن در پی آن است کشیده نشود.
البته ناگفته نماند که رعایت عفاف و حجاب تنها منحصر به زنان و دختران جامعه نیست بلکه مردان نیز باید حجابی اسلامی داشته و حیا و عفت در رفتار آنها نمودار باشد که همیشه شاهد برپایی فتنه در کشورمان بودیم و در پی آن و با تحریک دشمن بی حجابی در بین زنان و مردان مشاهده میشود.
بدون شک، فرهنگ شریف و پویای اسلام عزیز بر خلاف فرهنگ متحجر و به ظاهر مدرن غربی و همچنین غرب زده های هوسباز و لذت گرا، طرفدار برچیده شدن خودنمایی وجود گرانسنگ زن و زیبنده ماندن او به لباس فاخر و ارزشمند «حیا» در جامعه است؛آری! اسلام مخالف ورود زنان به عرصه ی سخیف و بی پایان تظاهر و بروز جاذبه های پیکر خود و تحریک هوس های آلوده ی مردان بیمار دل است؛ از این رو حجاب جزئی از برنامه جامع دین در مقابله با بهره کشی ظالمانه از زنان محسوب می شود.
باید اذعان نمود که فلسفه ی حجاب مکتوم و پنهان نیست، چرا که فرهنگ مشوق برهنگی و آزادی بدون مرز، پیامدهایی همچون تهییج دائم مردان مخصوصا جوانان را در پی دارد که سبب کوبیدن اعصاب آنها و ایجاد هیجان های بیمار گونه و گاه سرچشمه ی امراض روانی می گردد، حال آنکه دین عزیز اسلام می خواهد مردان و زنان ارزشمند و مسلمان، روحی آرام و اعصابی معتدل و چشم و گوشی پاک داشته باشند، و این موضوع تنها یکی از فلسفه های حجاب است.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید