رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه به ایجاد تعامل دو طرفه بین قوه قضاییه و جهاد دانشگاهی برای حل مشکلات فناورانه قوه قضاییه و همچنین حل معضلات دانش بنیانها تاکید کرد.
محمد کاظمی فرد در بازدید از مرکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز اظهار کرد: در حوزه فناوری به دنبال مجموعه هایی هستیم که بتوانند کار کنند.
وی با اشاره به اینکه در قوه قضاییه به بهرهگیری از فناوریهای نوین تاکید شده است که یکی از آنها فناوری اطلاعات است، گفت: اکنون پیگیر تولید داخلی پابند هوشمند زندانیان هستیم.
همچنین لازم است در حوزه ژنتیک اقدامات آغاز شود.
در حوزه پایش تصویری نیز با چالشهایی مواجه هستم.
در زمینههای مختلفی چون ابزارهایبازرسی یا استفاده از گیاهان دارویی برای درمان اعتیاد نیاز به استفاده از ظرفیت دانش بنیان هاست.
کاظمی فرد با اشاره به اینکه به لبه تکنولوژی کشور رسیدهایم، اظهار کرد: رسالت داریم که حوزه تکنولوژی را با درک دقیق پیگیری کنیم و رئیس قوه قضاییه نیز بر این امر تاکید دارند.
فناوری و مخصوصا فناوری اطلاعات میتواند محور تحول باشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از حوزههایی که جهاد دانشگاهی میتواند با قوه قضاییه همکاری کند، نیروی متخصص است، افزود: به عنوان یک نهاد حاکمیتی متفاوت از وزارتخانه، تولیدکننده هستیم و نیاز به نیروی متخصص داریم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه راه اندازی سامانه مدیریت الکترونیک پروندههای قضایی را یکی از افتخارات این مجموعه برشمرد که در ابتدا با سه تن از نخبگان دانشگاهی شروع شد.
وی همچنین یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری را فضای مجازی عنوان کرد و گفت: اقدامات خوبی را در این زمینه آغاز کردهایم.
کاظمی فرد افزود: دو سال است در زمینه ارتباط حاکمیت با بخش خصوصی ورود کردهایم که به خوبی در حال انجام است و در پی توسعه آن هستیم.
وی ضمن قدردانی از مجموعه جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز گفت: آنچه در این مجموعه نشان داده شد، بیش از توقع من بود و از بازدید از ایسپا(مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران) نیز استقبال میکنم.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از دانش بنیانها در امور، گفت: تا پایان سال فرصت ارائه گزارش عملکرد در این زمینه داریم و باید با ایجاد تعامل دو طرفه و همکاری با جهاد دانشگاهی به حل مشکلات قوه قضاییه و از طرفی حل معضلات دانش بنیانها با استفاده از ظرفیت قوه قضاییه بپردازیم.
برای این منظور از برپایی جلسات منظم با جهاد دانشگاهی استقبال میکنیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: ما به عنوان قوه قضائیه وظیفه دفاع از تکنولوژی و فناوری را داریم و مدافع مجموعههای دانش بنیان هستیم.
قوه قضاییه حامی ثبت گواهی مالکیت فکری باشد
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در دنیا مالکیت فکری از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: بنیان توسعه فناوری در دنیا بر مبنای این است که اندیشه های فناورانه به اسم مالک آن ثبت شود و نیاز است در ایران نیز در زمینه ثبت اختراعات اقدامات جدی و راهبردیتری صورت بگیرد.
روح اله دهقانی فیروزآبادی هم در این نشست اظهار کرد: برای این منظور پیشنهاد این است که قوه قضائیه مرکزی مستقل و قاعدهمند برای ثبت پتنت فناوری تاسیس کند.
مکان، نیروی انسانی متخصص و هزینهها را جهاد دانشگاهی تامین میکند.
حتی ارزیابی، ضمانت جبران خسارت و بیمه هم انجام میدهیم.
اما قوه قضاییه بالای سر آن باشد و این گواهی ثبت فناوری معتبر در قوه قضاییه هویت داشته باشد.
بسیاری از افراد حاضرند هزینه مناسبی برای ثبت مالکیت فکری داشته باشند بنابراین درآمدزا نیز هست.
وی افزود: موضوع دومی که جهاد دانشگاهی میتواند در کنار قوه قضاییه باشد این است که موسسه افکار سنجی و تحلیل اطلاعات اجتماعی جهاد دانشگاهی میتواند به کمک قوه قضاییه بیاید.
زیرا پیشبینی افکار به شدت می تواند در پیشگیری و آسیب شناسی وقوع جرم و بسیاری مسائل اجتماعی موثر کند.
پیشنهاد میکنم از ایسپا، مجموعه افکارسنجی جهاد دانشگاهی بازدید داشته باشید.
دهقانی ادامه داد: سومین پیشنهاد برای همراهی جهاد دانشگاهی با قوه قضاییه این است که با نزدیک به ۲ هزار نفر نیروی انسانی توانمند در حوزه علوم انسانی میتوانیم شبکه آموزشهای قبل از ازدواج را برعهده بگیریم با این تضمین که بتوانیم نرخ طلاق و مسائل قضایی بعد از ازدواج را با آموزش به مردم کاهش دهیم.
وی در پایان اظهار کرد: همچنین میتوانیم برای آموزش و کارآفرینی برای زندانیان کشور و خانواده های آنها برنامه ریزی کرده و شغل ایجاد کنیم و با پیگیری و حمایت آنها مانع از آسیب زندان به کل خانواده باشیم.
منبع ایسنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید