کشتی بزرگ پروژه متروی کرج که حالا به میانسالگی رسیده به دنبال لنگراندازی است، قطار شهری کرج حالا بیش از ۲۰ سال عمر کرده است و برای به ثمر رسیدن نیاز به پناهگاه دارد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، دپوی قطار شهری کرج، حکم همان پناهگاه یا لنگر کشتی را دارد که حالا پس از گذشت تمام این سالها هنوز تعیین تکلیف نشده و امروز موضوع محل دپوی قطار شهری ذهن مسئولان را درگیر کرده است، البته این مسئله اوایل دهه ۹۰ بارها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در صحن علنی شورای شهر وقت (سال ۱۳۹۳) لایحه تغییر کاربری اراضی ۱۲۰ هکتاری مرغ مادر واقع در مجاورت پل حصارک به پایانه (دپو) قطار شهری توسط شهرداری کرج ارائه شد که با اکثریت آرا به تصویب رسید.
این تغییر کاربری برای تجهیزات در حوزه وظایف شهری است که با تعامل با جهاد کشاورزی انجام میشود و نفع زیادی برای شهر دارد، از جمله اینکه بخشی از این طرح در اجرای تعریض پل حصارک قرار دارد و سبب تسریع در انجام عملیات این پروژه میشود، به علاوه با استقرار پایانه (دپو) قطار شهری، باقیمانده این زمین نیز به عنوان فضای سبز و پارک و خدمات شهری اجرا میشود.
این پایانه در حال حاضر در دانشگاه خوارزمی کرج قرار دارد و به گفته شهردار در صورت انتقال این پایانه به اراضی مرغ مادر، سه کیلومتر به مجموعه قطار شهری نزدیکتر و میلیاردها تومان به نفع مدیریت شهری تمام میشود.
این مصوبه باید در کمیسیون ماده ۵ مورد تصویب قرار گیرد، ضمن اینکه این مهم مورد تأیید استاندار و معاون عمرانی استانداری البرز به عنوان رئیس شورای سازمان قطار شهری و رئیس هیئت مدیره این مجموعه قرار گرفته است.
این مسئله با گذشت هشت سال و تا امروز به طول انجامید و در این راستا استاندار البرز نیز از روند اجرای پروژه بازدید کرد.
استاندار: موضوع را پیگیری میکنم
مجتبی عبداللهی، استاندار البرز در حاشیه بازدید از محل دپوی قطار شهری کرج عنوان میکند: باید از همه ظرفیتهای استانی و ملی برای بهرهبرداری از پروژه قطار شهری استفاده کرد.
وی با اشاره به محل دپوی قطار شهری کرج در زمین دانشگاه خوارزمی، میگوید: احداث محل دپو در زیرِ زمین بسیار هزینه بر و زمان بر است و میتواند کار بهرهبرداری از پروژه را چندسال به عقب بیندازد.
استاندار البرز با بیان اینکه محل دپو قطار شهری باید روی زمین دنبال شود و این موضوع را پیگیری خواهم کرد، تصریح میکند: پروژه مترو آبروی استان است و باید با استفاده از همه توان و ظرفیتها در راستای تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه قدم برداشت.
عبداللهی با بیان اینکه مترو و کنارگذر شهید سلیمانی دو پروژه مهم استان به شمار میرود، اضافه میکند: با بازدیدهای هفتگی روند پیشرفت این دو پروژه مهم بررسی و مشکلات رفع خواهد شد.
وی ادامه میدهد: پروژه قطار شهری باید در این دوره شورا (شورای ششم) به بهرهبرداری برسد و در این مسیر از همه ظرفیتها استفاده خواهد شد.
استاندار البرز با تاکید بر اجرای پروژه منطبق با برنامه زمانبندی خواستار افزایش سرعت پیشرفت پروژه شد.
امیدواریم مجبور به انجام برخورد قهری نشویم
مسعود محمدی، رئیس شورای اسلامی شهر کرج نیز درباره آخرین وضعیت اجرای متروی کرج، به خبرنگار ایمنا میگوید: ما در شورای ششم ایستگاه شهید سلطانی را پس از هفت سال تعطیلی تحویل گرفتیم که با گذشت ۲۴ ماه تکمیل شد.
وی ادامه میدهد: این ایستگاه نقش کلیدی در کاهش بار ترافیکی اجرا خواهد کرد و تا به این لحظه حدود ۵۰۰ متر از یکی ریلها باقی مانده است که ظرف همین روزها تکمیل خواهد شد اما معضل اصلی نبود رام قطار است.
رئیس شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان میکند: یکی از دلایل سفر به چین که حاشیهساز شد دریافت واگنهای چینی بود، دلایل منطقی و مستندی داشتیم که این سفر بدون ریالی هزینهکرد از مدیریت شهری و با هدف تسریع در گرفتن واگنها در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم به صورت مستقیم تعامل داشته باشیم اما بنا بر مصلحت شهر سفر را لغو کردیم.
محمدی عنوان میکند: برای راهاندازی مترو در گام نخست نیاز به چهار رام قطار داریم که در تلاش برای خرید رام از مسیرهای دیگری هستیم، معضل دیگری که در بحث راهاندازی مترو با آن روبهرو هستیم محل دپو است و قرار بر این بود که از اراضی دانشگاه خوارزمی ۱۱ هکتار زمین به این کار تخصیص پیدا کند که با خلف وعده مدیران دانشگاه روبهرو شدیم و در حال حاضر در تلاش هستیم تا بدون برخورد قهری و قضائی زمین را دریافت کنیم، اما اگر نشود برخورد قضائی صورت خواهد گرفت.
وی تاکید میکند: دانشگاه خوارزمی معتقد است این پروژه توجیهی برای دانشجویان نخواهد داشت که آن اراضی به دپوی مترو تبدیل شود، اما قول دادیم، تعهد میدهیم و تفاهمنامه منعقد میکنیم که مشکلی برای آن حوزه ایجاد نشود، امیدواریم زودتر با رئیس جدید دانشگاه به تفاهم برسیم تا کار وارد فاز قهری نشویم.
دپوی موقت حداقل یک سال زمان میخواهد
حسین مهاجری، عضو شورای اسلامی شهر کرج به خبرنگار ایمنا تاکید میکند: دپو تنها محل نگهداری نیست، بلکه محلی برای تعمیرات، شستوشو، پارکینگ و نگهداشتن رامهای قطار است.
وی عنوان میکند: پیگیر این هستیم که طبق محاسبات صورت گرفته زمین مناسب در دانشگاه خوارزمی را دریافت و کار خود را برای احداث محل دپو شروع کنیم؛ این مهم مصوبه هیئت دولت سیزدهم را دارد و با تأیید معاون حقوقی رئیسجمهور وقت مورد توافق قرار گرفته است.
عضو شورای شهر کرج با بیان اینکه در گام نخست تلاش داریم تا با گفتمان به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم، میافزاید: در غیر این صورت از طریق دستگاه قضائی و ماده ۹ وارد موضوع خواهیم شد.
به گفته مهاجری برای اجرای محل دپوی قطار شهری کرج به صورت موقت حداقل یک سال زمان نیاز داریم در حالی که اجرای دقیق محل دپو مدت زمان بیشتری را شامل میشود.
بیژن عبداللهی، رئیس دانشگاه خوارزمی با اشاره به همکاری این مجموعه با مدیریت شهری در خصوص دپوی قطار شهری کرج، اظهار میکند: اگر دپوی مترو در این مکان احداث شود، چهره دانشگاه با مشکلات عدیدهای روبهرو خواهد شد.
وی میافزاید: دانشگاه برای زمین خالی دپوی مترو برنامههای دیگری دارد که بخشی از آن در قالب سه برنامه در دست اجرا قرار گرفته است.
سرپرست دانشگاه خوارزمی استان البرز اضافه میکند: برای مثال مقرر شد تا طی قراردادی شهر سلولی به مساحت ۶۰ هکتار در اراضی دانشگاه خوارزمی ایجاد شود که در آینده نزدیک شاهد عملیات اجرایی آن خواهیم بود و ۲۰۰۰ خوابگاه دانشجویی ویژه دانشجویان متأهل نیز در این مکان تأسیس خواهد شد.
عبداللهی معتقد است: دانشگاه محیطی فرهنگی است و اگر به دپو اختصاص پیدا کند مشرف بر خوابگاهها و چند دانشکده خواهد بود که این مهم وجهه خوبی در پی نخواهد داشت.
وی عنوان میکند: اگر فرایندهای قانونی دپوی قطار شهری کرج طی شود و اراضی دولتی در کمیسیون مستندسازی در هیئت دولت مطرح و مراحل قانونی طی شود، بدون شک دانشگاه موظف است قانون را اجرا کند.
سرپرست دانشگاه خوارزمی استان البرز تصریح میکند: طی سالهای گذشته بلوار خوارزمی بازگشایی و بخشی از زمینهای بالای دانشگاه و بخشی از زمینهای دیگر برای مترو در اختیار شهرداری قرار میگیرد.
عبداللهی اضافه میکند: اگر به صورت قانونی تمام مراحل شکل گیرد ما در خدمت البرز هستیم و ۱۶ هزار نفر جامع دانشگاهی خوارزمی را مجاب خواهیم کرد.
منبع: ایمنا – البرز
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید