رئیس اتاق بازرگانی البرز در دیدار با رئیس اتاق مشترک ترکیه-ایران گفت: نیاز خط تولید کارخانه های ایرانی به ماشین آلات صنعتی و انتقال تکنولوژی جدید در این مورد با واردات از ترکیه تامین شود.
پرهام رضایی در دیدار هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با رئیس اتاق مشترک ترکیه- ایران در شهر استانبول اظهار کرد: در البرز نزدیک به ۴ هزار واحد تولیدی و صنعتی در حوزه های مختلف از جمله صنایع غذایی، دارویی، شوینده های بهداشتی ، قطعات خودرو و دیگر زمینه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه البرز قطب صنعت ماکارونی کشور است، گفت: نزدیک به ۸۵ درصد از ماکارونی ایران در البرز تولید می شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرز افزود: اتاق مشترک بازرگانی ترکیه و ایران با ظرفیت های کشورمان از جمله البرز آشنا است و به یقین می تواند نقش مهمی در بالا بردن تراز تجاری ایران با ترکیه ایفا کند.
وی در اعلام آمادگی کرد که جلسات آنلاین B2B میان اعضای اتاق مشترک ترکیه و ایران و اتاق بازرگانی البرز به منظور تصمیم گیری در خصوص پیشبرد مراودات اقتصادی پیش روی تجار دو کشور برگزار شود.
رضایی ادامه داد: با توجه به حضور صنایع قدرتمند در البرز تامین نیاز این واحدهای تولیدی به مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل یکی از اهداف ما از سفر به ترکیه برقراری پل های ارتباطی با این کشور در خصوص تامین مایحتاج کارخانه های ایرانی از جمله ماشین آلات صنعتی و انتقال تکنولوژی است.
وی ادامه داد: یک هدف دیگر ما از دیدارهای کنونی این است که بنگاه های کوچک و متوسط دو کشور ترکیه و ایران را با هم آشنا کرده و کارهای مشترک انجام دهند.
رئیس اتاق بازرگانی البرز عنوان کرد: در بحث تسهیل مراودات مالی نیز به شرکت های SME کمک خواهیم کرد.
زمینه همکاری میان تجار ایران و ترکیه در حوزه صنایع غذایی، دارویی، مواد شوینده، تولیدات کشاورزی و بحث ایمنی کار فراهم استدر بخش دیگری از این نشست، عثمان آکسوی رئیس اتاق مشترک ترکیه-ایران بیان کرد: در سالیان اخیر تحت تاثیر ویروس کرونا و تحریم ها ارتباطات اقتصادی ما با کشور ایران کاهش پیدا کرد، امید است که تحریم ها به زودی مرتفع شود و بتوانیم روابط تجاری مان را گسترش دهیم.
وی در مورد ارائه خدمات انجمن صادرکنندگان ترکیه به تجار این کشور که بازار هدفشان ایران است و همچنین برقراری ارتباطات دو سویه به منظور عقد تفاهم نامه های همکاری توضیح داد: در ترکیه تجار و بازرگانان این کشور را به برقراری ارتباط با تاجران ایران تشویق می کنیم و در ایران هم از طریق اتاق بازرگانی مشترک میان دو کشور این اقدامات را پیش می بریم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ترکیه-ایران اشاره کرد: در قسمت بازاریابی هنوز امکانات کافی نداریم که بتوانیم در اختیار تجار ایرانی قرار دهیم، اما می توانیم در قالب خدمات مشاوره ای اطلاعات کامل و جامعی را در اختیار تجار ایرانی قرار دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر خارج از مبحث تحریم ها در چهار بخش صنایع غذایی، دارویی، مواد شوینده، تولیدات کشاورزی و بحث ایمنی کار می توانیم با ایران کار مراودات تجاری داشته باشیم.
آکسوی عنوان کرد: در راستای تسهیل روابط تجاری میان ایران و ترکیه باید راه حل اساسی اندیشیده شود، به عنوان مثال با وجود پیشرفت خوب تولید ماکارونی در ترکیه، فعالان این صنعت در ایران می توانند تولیدات و یا ماشین آلات خود را به ترکیه صادر کنند، اما باید مسائل بانکی در خصوص این مراودات اقتصادی حل و فصل شود.
به گفته آکسوی چند تولیدکننده صنعت نساجی در این کشور ماشین آلات بزرگ خطوط تولیدی خود را وارد می کنند و در صورتی که در زمینه مراودات مالی با ایران مشکلی نباشد، می توان بر روی تامین دستگاه های صنعتی مورد نیاز این کشور از طریق ایران اقدام کرد.
تمرکز بر آشنایی تجار ایرانی با نحوه فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری در ترکیه
در ادامه این دیدار جواد معبودی فر سرکنسول گری جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از حضور هیات تجاری از اتاق بازرگانی البرز در ترکیه گفت: البرز نقش ویژه ای در اقتصاد ایران دارد.
وی با این توضیح که دو هدف مهم از سوی هیات تجاری البرز از سفر به ترکیه دنبال شده است، افزود: یک هدف دنبال شده بازدید فعالان اقتصادی البرزی از نمایشگاه اکسپو موسیاد بود که به منظور آشنایی با ساز و کار برگزاری نمایشگاه ها در این کشور برگزار شد.
سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران دیگر هدف مهم از حضور هیات تجاری البرز به ترکیه را آشنایی تجار و بازرگانان ایرانی با افرادی برشمرد که سابقه فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری در ترکیه را دارند.
وی در ادامه عنوان کرد: به دنبال اقدام عملیاتی مهم در خصوص توسعه مراودات تجاری میان دو کشور هستیم.
معبودی فر در ادامه اضافه کرد: به دنبال معرفی ظرفیت های البرز از سوی هیات تجاری اعزامی از این کشور برای بهره برداری از پتانسیل های این استان در راستای همکاری اقتصادی با ترکیه استفاده خواهیم کرد.
آمادگی فعالان صنعت نساجی ایران به منظور اقدامات مشترک با تولیدکنندگان ترکیه
در ادامه این دیدار یدالله مالمیر دبیر دبیرخانه مشترک تشکل های نساجی و پوشاک کشور و نائب رییس اتاق بازرگانی البرز نیز گفت: خوشبختانه صنعت نساجی ایران نیز مانند ترکیه رشد خوبی داشته است، آمادگی این را داریم که با شرکت های ترکیه ای فعال در این زمینه اقدامات مشترکی را پیش ببریم.
وی تاکید کرد: در تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی ایران از جمله نخ، پنبه و الیاف پلی استر به مراودات با کشور ترکیه و افزایش سطح تراز همکاری ایران با این کشور نیاز داریم.
مالمیر به نمایندگی از فعالان صنعت نساجی، پوشاک و چرم ایران اعلام آمادگی کرد که در آینده ای نزدیک سفری به ترکیه همراه با حضور مقاماتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد تا در راستای آن قراردادهای همکاری میان دو کشور برای تامین مواد اولیه و پیشبرد دیگر مروادت تجاری میان فعالان صنعت نساجی امضاء شود.
وی افزود: امروزه ساخت ماشین آلات نساجی در ایران به خوبی آغاز شده است و در این مورد می توانیم با فعالان این صنعت در ترکیه همکاری داشته باشیم.
در ادامه این نشست، شادی حاضری عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی البرز نیز با بیان اینکه ۲۳ سال است که در حوزه تولید صنایع دستی فعالیت دارد، افزود: صنایع دستی ایران بازتابی از تمدن و فرهنگ این کشور است و سهم قابل توجهی در صادرات دارد.
وی ادامه داد: البرز صنایع دستی شاخصی دارد و در این استان تولیدات هنری در رشتههای گلیم، چرم و شیشه صادرات خوبی دارند.
حاضری ادامه داد: در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ به شهر استانبول ترکیه صادرات گلیم انجام داده است.
حاضری با اشاره به وجود جاذبههای شاخص گردشگری در البرز از جمله تپههای باستانی و کاروانسراها، کاخها و حمامهای تاریخی خواستار این شد که در قالب اعزام هیاتهای تجاری از ترکیه فعالان حوزه گردشگری این کشور نیز حضور داشته باشند تا از نزدیک با ظرفیتهای این استان آشنا شوند.
به گفته رئیس کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی البرز با توجه به اینکه ایران و ترکیه از لحاظ فرهنگی و تاریخی اشتراکات زیادی دارند، میتوان بر گسترش روابط تجاری و گردشگری میان دو کشور متمرکز شد و در حوزه سرمایهگذاری بر فعالیتهای گردشگری اقدامات مهمی را پیش برد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید