کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی البرز گفت: خوشبختانه امسال آفتی که عرصههای طبیعی استان را درگیر کند گزارش نشده و از این لحاظ با مشکلی مواجه نبودیم.
بهرام بهرامی با اشاره به اینکه رصد و کنترل هرگونه آفاتی که عرصههای طبیعی استان را درگیر میکند وظیفه منایع طبیعی است؛ اظهار کرد: هر یک از شهرستانهای استان با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی با آفات مختلفی مواجه هستند.
به عنوان مثال در مناطق بیابانی استان موش گرد لیبیایی تهدیدی برای جنگلکاریهایی که با هدف بیابانزدایی صورت گرفته؛ محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه این موش بیشتر به گونههایی مثل آتریپلکس، طاق و داغداغان حمله می کند؛ توضیح داد: درگیری عرصههای طبیعی به آفات خسارت زا است به همین دلیل این اداره کل مبارزه با آنها در برنامه های خود دارد.
وی با بیان اینکه در پایین طالقان هم علف نیمه انگلی دارواش به عنوان آفتی جدی محسوب میشود؛ افزود: بذر این آفت از طریق جابه جایی توسط پرندگان به تنه درختان می چسبد و بعد ریشه دهی، با تغذیه از شیره درختان، قسمتهایی که به آن چسبیده را خشک میکند.
وی توضیح داد: برای کنترل این آفت، قسمتی از درخت که آلوده شده را هرس کرده و قسمت آسیب دیده را با چسب پیوند پانسمان میکنیم.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی البرز گفت: آفت دیگر استان که بیشتر در اواخر خرداد ماه در محدوده جاده چالوس مثل نوجان، دوروان و .
.
.
مشاهده میشود ملخ زبرا است که از گیاهان مرتعی تغذیه میکنند.
وی ابراز کرد: این ملخها در مراتع خسارات جدی وارد نمیکنند ولی وجود آنها در جنگلکاریها، باغات و مزارع جای نگرانی دارد.
بهرامی تاکید کرد: برای کنترل آفت، در فضاهایی که مرز منابع طبیعی با مستثنیات کشاورزی است نهرهایی ایجاد میشود که در داخلشان آب و روغن میریزند تا این ملخها با ورود به آنها تلف شوند.
وی گفت: اگر این ملخها وارد جنگلکاریهای استان شوند با استفاده از سموم شیمیایی آنها را از بین میبریم تا آسیب به منابع طبیعی وارد نکنند.
وی تاکید کرد: با اینکه این ملخها چندان خسارت زا نیستند ولی در بحث اکوتوریسم حساسیت زا هستند چون برخی از گردشگران از حشرات میترسند.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی البرز گفت: خوشبختانه امسال آفتی که عرصههای طبیعی استان را درگیر کند گزارش نشده و از این لحاظ با مشکلی مواجه نبودیم.
بهرامی توضیح داد: در بحث آفات دامنه و سطوحی از خسارت تعریف شده که بر مبنای جمعیت آفات لحاظ میشود به این معنا که اگر خسارت وارد شده از سوی آفات از حد طبیعی خارج شود؛ عملیات کنترل آغاز میشود.
وی گفت: گیاهان یا حیواناتی که به عنوان آفت شناخته میشوند هم بخشی از اکوسیستم هستند و تا وقتی جمعیت آنها به مرز آسیب و خسارت نرسد؛ جای نگرانی ندارد و زندگی مسالمت آمیز بین ما و آنها ادامه دارد.
وی توضیح داد: مشکل از جایی آغاز میشود که منافع انسان از سوی این گونهها به خطر میافتد و آن زمان است که باید برای کنترل آنها دست به کار شد.
این مسئول افزود: مردم بدانند هر موجودی به ویژه حشراتی که می بینید را نباید به عنوان آفت تلقی کنند و در این بحث آستانه زیان اقتصادی بسیار اهمیت دارد.
منبع ایسنا برچسب ها: کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی البرز گفت: خوشبختانه امسال آفتی که عرصههای طبیعی استان را درگیر کند گزارش نشده و از این لحاظ با مشکلی مواجه نبودیم.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی البرز گفت: خوشبختانه امسال آفتی که عرصههای طبیعی
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید