پ
پ

۲۲ مردادماه در تقویم رسمی کشور، روز «تشکل‌ها و مشارکت » نام گرفته است و به نظر می‌رسد هدف از این نام‌گذاری، نزدیک نمودن دولت به سازمان‌های مردم‌نهاد و تأکید بر نقش تشکل‌ها در پیشبرد امور و توسعه کشور است.

احسان فلاحت پیشه /رشد و تعالى هر نظام اجتماعى در پرتو همبستگى اجتماعى و مشارکت عمومى افراد آن جامعه میسر مى گردد.
جامعه شناسان اعتقادات و احساسات مشترک و تعادل و هماهنگى میان باورها و ارزش ها را از عمده عوامل اثر گذار بر ایجاد همبستگى اجتماعى و مشارکت عمومى جامعه مى دانند و عامل اصلى واگرایى انسانهارا جدال و ستیز های مبتنی بر عدم پذیرش تفاوت ها و ارزش ها مى دانند.
در نگاه اسلامى همدلى و نوعدوستى از جمله عوامل تقویت کننده همبستگى اجتماعى و مشارکت عمومى تفاهم، است و عوامل تهدید کننده آن سوء ظن ها، تهمت ها، خواهش هاى نفسانى است .
مشارکت مردمى در شکل گیرى سامانه نظام سیاسى و اداره آن، امرى مسلم و اجتناب ناپذیر است و اساساً بدون مشارکت عمومى و مردمى، امکان توسعه، رشد و تعالى یک کشور امکان پذیر نیست.
از بعد اجتماعى نیز وحدت و همبستگى عمومى نقش بسزایى در ثبات هر نظام اجتماعى دارد، چرا که جوامع بشرى تنها در سایه همبستگى اجتماعى است که مى توانند به روابط و تعاملات روزمرّه زندگى خویش بپردازند، زبان یکدیگر را درک کنند، واکنش هاى دیگران را پیش بینى نمایند و براى آینده زندگى خود برنامه داشته باشند.
ملتى که داراى همبستگى اجتماعى و مشارکت عمومى است و از وحدت، یکدلى، یک رنگى و همدلى بهره مى برد، به راحتى با مشارکت عمومى شهروندان خویش به تحقق اهداف متعالى نظام خویش دست خواهد یافت.
روز تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی، بهانه ای برای اشاعه و ترویج فرهنگ مشارکت و جلب و جذب حضور مردم در تشکل‌ها و نهادهای غیر دولتی است.
اصولا بنیاد و سر چشمه ایجاد فرهنگ و تمدن ، مشارکت مردم در امور مختلف بوده است.
در اندیشه‌های بشری، مشارکت بر این عقیده بنیادین استوار است که همه افراد از این حق برخوردارند تادرباره امور مربوط به خویش، که موجب کاهش آلام و مشکلاتشان می‌شود، احساس مسئولیت کنند؛ در باره آن بیندیشند؛ اظهارنظرنمایند و اندیشه خود را بدون واهمه بیان کنند و درتصمیم‌هایی که بر زندگی آنان اثر می‌گذارد، مداخله کرده، در رفع آمال و خواسته‌هایشان با دیگران همکاری و همراهی کنند .
از این منظر است که مشارکت برای حیات بشر ضرورتی اجتناب ناپذیر محسوب می‌شود.
مشارکت پدیده ای اجتماعی است که موجب کارکرد فعال تر نظام اجتماعی درکل و سازمان های مربوط درحد میانی و خرد منجر می شود.
اثربخشی تشکل ها در شرایط بحران های فراگیر که دولت ها نیازمند مشارکت مردم می باشند بخوبی نمایان بوده و یک فرصت برای نظام های اجتماعی بشمار می‌آید.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر