پ
پ

مشارکت و حضور مستمر، همه‌جانبه ملت مؤمن، بصیر، انقلابی و حماسه ساز ایران اسلامی در عرصه های مختلف دفاع از آرمان ها، اهداف، ارزش ها و … اسلام، انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی همواره موجب عزت، امنیت، اقتدار و … ایران اسلامی در تمامی ابعاد و سطوح و همچنین سبب ناامیدی، یأس و ناکامی دشمنان، بدخواهان، کینه توزان ایران اسلامی شده است.

فتانه محمودخانی/مشارکت دارای ابعاد مختلف و متنوعی است که در یک نگاه کلی می‌توان به مشارکت دینی، ، ، ، علمی و … می‌توان اشاره کرد.
حضور مردم در صحنه و مشارکت به عنوان یکی از مهم ترین حقوق و تکالیف آحاد جامعه، همواره مورد تاکید دین مبین اسلام، آموزه های دینی و منویات امامین انقلاب اسلامی بوده است.
به این معنا که پیش فرض‌های مشارکت و تمهیدات نظری و عملی آن را می‌توان در متون دین و آموزه های اسلامی پیگیری و مشاهده نمود.
مشارکت و مردم محوری نظام اسلامی از جمله برجسته ترین ظرفیت های اسلام ناب محمدی (ص) است که نظام جمهوری اسلامی به عنوان نظام برآمده از قرآن کریم و سنت نبوی (ص) در همه مراحل و ارکان نظام اسلامی در جهت نیل به سعادت معنوی، پیشرفت همه‌جانبه و غلبه بر چالش ها و مشکلات کارآمدی آن را مورد توجه قرار داده و آزموده است.
یکی از مهم ترین زمینه های تحقق امور سیاسی در نظام اسلامی حضور و شرکت در انتخابات به عنوان مظهر عمده مشارکت نظام‌مند و همگانی است.
انقلاب شکوهمند اسلامی نقطه عطفی در بازتعریف مشارکت در ابعاد مختلف به ویژه مشارکت سیاسی شهروندان در روند سیاست گذاری بود.
از این رو در نظام جمهوری اسلامی اهمیت بسیار والایی به فراهم نمودن زیرساخت های مشارکت و رجوع به آرای عمومی لحاظ شده است.
حضور در صحنه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و مشارکت مردمی مظهر عزت و اقتدار ملی است.
انتخابات در دوره‌های مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش اساسی در حیات سیاسی کشور داشته و در واقع مهم‌ترین مکانیسم مشارکت گروه‌های سیاسی بوده است.
نظام جمهوری اسلامی ایران با برگزاری انتخابات متعدد از اوایل انقلاب شکوهمند اسلامی تاکنون، الگوی نوین مردم‌سالاری دینی را با مشارکت سیاسی آحاد جامعه به منصه ظهور رسانده است.
بحث انتخابات مجلس ایران را می‌توان مهم‌ترین جنبه عینی و عملیاتی مردم‌سالاری دینی در نظام سیاسی کشور دانست که با جنبه مهم دیگر آن یعنی اسلامیت نظام‌، پیوندی عمیق و ناگسستنی دارد.
این اهمیت، از سویه‌ها و ابعاد مختلف، قابل ردیابی و ارزیابی است.
در واقع، انتخابات مجلس در جمهوری اسلامی ایران، فقط یک کنش سیاسی عام برای تعیین نمایندگان در یک دوره چهارساله (؛ بلکه این انتخابات: اولـ یک عامل اساسی در مشخص شدن وزن و جایگاه جریان‌ها و گروه‌های سیاسی مدعی قدرت و مدیریت کشور در رقابتی جدی و فراگیر است؛ دوم‌ـ رقابتی است که در آن، بسیاری از مسائل و مشکلات کلان کشور مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد و دیدگاه‌های مختلف در این خصوص مطرح شده، ارزیابی می‌شود.
سوم‌ـ انتخابات، محملی اساسی برای آشکار شدن دیدگاه‌ها و نظرات گروه‌ها و اقشار مختلف مردم درخصوص گفتمان‌های مطرح در زمینه مدیریت عالی و راهبردی نظام و مسائل و چالش‌های کلیدی کشور است.
چهارم‌ـ‌ تاثیرات عمیق انتخابات در ایران از بعد سیاست خارجی نظام هم بسیار قابل توجه است و برگزاری انتخاباتی باشکوه و با مشارکت آحاد مردم و گروه‌های سیاسی، در عرصه‌های بین‌المللی، پیام‌آور مقبولیت نظام است.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر