رییس اداره امورتربیتی، مشاوره و مراقبت دربرابرآسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش استان البرز گفت: برای پیشگیری از مخاطرات روحی مانند خودکشی ، مشکلات و آسیب های روانی باید در محیط خانواده جدی گرفته شود.
« علی رحمانی » در کارگاه توانمندسازی خودکشی که در سالن مرکز استانی مشاوره روانشناختی رازی واقع در کرج ویژه مدیران و مشاوران مدارس در معرض خطربرگزار شد، با اشاره به اینکه برخی علائم و نشانهها میتواند به والدین هشدار دهد که امکان خودکشی در نوجوانشان وجود دارد، افزود: اگر نوجوان منزوی و کمحرف شده و رفتارهای عجیب و متفاوت از گذشته پیداکرده، احتمال خودکشی هم در کنار مجموعه مشکلات دیگری که ممکن است به بار بیاید وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: والدین باید در شرایط و بحرانهایی مثل از دست دادن عزیزان، طلاق پدر و مادر، مشکلات مالی و سایر موارد به نوجوانشان بسیار توجه کنند و با درک شرایط نوجوان، افکار منفی ازجمله فکر به خودکشی را از او دورنگه دارند.
وی با بیان اینکه خلاص شدن از افکار خودکشی به دلیل تکرار بسیار دشوار است،یادآورشد: می توان با راهکارهایی افکار خودکشی را مدیریت و کنترل کرد.
رحمانی عنوان کرد: فکر خودکشی یک نوع راهحل برای فرد است و زمانی که فرد تصمیم به اقدام برای خودکشی میگیرد چشم و ذهنش فقط یکراه حل را که همان حذف خودش است را می بیند.
وی ادامه داد: وقتی فرد حالش مساعد است میتواند بنا بر فضای زندگی خود چارچوبی را طراحی کند تا بتواند چشماندازهای متفاوتی را ببیند.
وی تصریح کرد: میتوانیم از شجاعت و میل خود به زندگی، برای رویارویی با مشکلات زندگی، یادگیری مهارتهای مقابلهای برای غلبه بر افسردگی و یافتن قدرت برای ادامه دادن استفاده کنیم.
رییس اداره امورتربیتی، مشاوره و مراقبت دربرابرآسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش البرز افزود: باید خودکشی را جدی گرفت و زمینههایی که در ذهن فرد وجود دارد و ممکن است او را به سمتی ببرد که چیزی شبیه مرگ یا تهدید به مرگ را امتحان کند را بررسی کرد.
وی گفت: در بسیاری از موارد خانوادهها تهدید به خودکشی را نادیده میگیرند که این پدیده صدمات جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
رحمانی افزود: در این زمینه باید با توجه به اهمیت موضوع از ظرفیت روان شناسان بخوبی بکارگیری شود تا شاهد اتفاق تلخ و ناگواری برای شهروندان نباشیم.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از خودکشی و مصون ماندن جامعه از این آسیب باید خانوادهها و بویژه والدین دانش آموزان موارد تهدید افراد به خودکشی را جدی بگیرند و در کمترین زمان ممکن به مراکز مشاوره مراجعه کنند.
استان البرز ۵۲۰ هزار دانش آموز دارد.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید