تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

مشارکت مردمی کلید حفظ میراث طبیعی طالقان کی گفته نوجوانا نمی‌تونن دنیا رو تغییر بدن؟ الهه قدمی ۱۳ ساله با کتابش ثابت کرد می‌تونن! البرز در آموزش مهارت ها رتبه برتر کشور را دارد طرح آموزشی و اطلاع رسانی بصیرت مجازی در البرز آغاز شد انسداد چاه‌های غیر مجاز آب البرز نیازمند تامین اعتبار است ساخت ۲ بیمارستان طالقان و کمالشهر با سرعت پیش می رود تیم دوچرخه سواری پسران نوجوان البرز به مقام قهرمانی کشور رسید بهسازی ۲۶۴ هزار مترمربع فضای آموزشی توسط جهادگران البرزی ۱۴۳ مدرسه توسط جهادگران البرزی رنگ آمیزی شد ایده پردازان مورد حمایت صندوق پژوهش البرز قرارمی گیرند جشنواره اینترنت پرسرعت زنگ‌ آخر شرکت‌ مخابرات‌ ایران آغاز شد هفته تعاون، فرصتی برای تقویت بخش تعاون در اقتصاد کشور هرآنچه باید از نتایج روز نخست مسابقات لیگ دسته دوم فوتبال بانوان کشور بدانید معاون استاندار البرز: کرج به کارگاه عمرانی تبدیل شده است دستگیری سارقان اماکن خصوصی با ۲۰ فقره سرقت در کرج

مصرف تنقلات ناسالم می‌تواند رشد کودکان را مختل کند
09 بهمن 1402 - 16:25
2
یک فوق تخصص گوارش کودکان گفت: کاهش وزن کودک یکی از فاکتورهای مهم در تشخیص اختلال رشد و یا تغذیه نامناسب کودک است.
ارسال توسط :
پ
پ

یک فوق تخصص گوارش کودکان گفت: کاهش وزن کودک یکی از فاکتورهای مهم در تشخیص اختلال رشد و یا تغذیه نامناسب کودک است.

دکتر حمیدرضا صادقی اظهار کرد: مشکلات تغذیه‌ای و کاهش رشد یکی از موضوعات شایع در کودکان است که درصد بالایی از نگرانی و علل مراجعه والدین به مراکز درمانی را به خود اختصاص می‌دهد.
در این موارد درحالی که ذهن والدین درگیر وضعیت رشد کودک است، به دنبال درمان به متخصص مراجعه می‌کنند.
وی ادامه داد: در موارد این چنینی بررسی ‌و ارزیابی‌های لازم با توجه به وزن، قد و آیتم دور سر انجام شده و در صورتی که کمبودی مشاهده شود، بر اساس علت و نوع کمبود، اقدامات بیشتری انجام خواهد شد.
از بین این سه معیار، وزن کودک به عنوان فاکتوری برای حاد بودن اختلال رشد در کودک در نظر گرفته می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: اگر اختلال رشد در کودک اتفاق افتاده و ادامه‌دار باشد، می‌تواند روی قد کودک تاثیر بگذارد و حتی دور سر کاهش پیدا کند.
لذا با بررسی صدک‌هایی که به دست می‌آید می‌توانیم بفهمیم مشکلات رشدی کودک به چه سمتی در حال حرکت است.
وی بیان کرد: گاهی کمبود وزن کودک به علت عادات اشتباه غذایی خانواده، اجبار بیش از حد کودک توسط والدین برای خوردن غذا و ایجاد بی اشتهایی ناشی از استرس و اضطراب اتفاق می‌افتد که تمامی این موارد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد: برای بررسی این کودکان در درجه اول نحوه تغذیه مورد پرسش قرار می‌گیرد تا ببینیم تعداد دفعات تغذیه و میان وعده‌ها کافی است یا خیر.
همچنین در نوزادان بررسی می‌شود که آیا دفعات شیردهی و حجم شیر کافی است یا خیر.
علاوه بر این اصلا کودک موادغذایی سالم دریافت می‌کند و یا اینکه مصرف تنقلات ناسالم جایگزین شده است.
وی در مورد نوزادان گفت: در مراجعات به واحدهای درمانی در مورد تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک، اینکه کدام قوی‌تر است خیلی سوال می‌شود.
در این زمینه همواره با توجه به اهمیت رشد کودک توصیه می‌کنیم که شیر مادر را در اولویت قرار دهند و از مصرف شیرخشک پرهیز کنند؛ چون تمام مواد مغذی، املاح و آنتی بادی در شیر مادر کامل‌تر وجود دارد و مقوی‌تر از شیر خشک است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز درباره مادرانی که علاوه بر شیر مادر برای افزایش وزن شیرخشک را هم استفاده می‌کنند، گفت: دیده شده نوزادانی که به خاطر تمایل والدین، در حالی که شیر مادر کافی است، اما برای افزایش وزن و تپل شدن نوزادشان، مبادرت به استفاده از شیر خشک می‌کنند.
درحالی که این نوزادان در آینده بیشتر دچار چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند.
به همین علت است که تغذیه در این سن حساس بوده و از طرفی حساسیت و وسواسی که والدین برای وزن نوزاد پیدا می‌کنند، ممکن است باعث شود که نوزاد در آینده از نظر رشدی دچار افزایش وزن و پیامدهای بعدی آن شود.

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.