تصویر
مقابله با تغییر کاربری بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در نظرآباد
18 تیر 1402 - 12:39
9
رئیس کل دادگستری استان البرز با اعلام آزادسازی بیش از 200 هکتار از اراضی کشاوزی در معرض تغییر کاربری در نظرآباد گفت که این اقدام عمدتا در مراحل اولیه اقدام به تغییر کاربری و در راستای اعمال تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها با تقاضای جهاد کشاورزی است.
ارسال توسط :
پ
پ


با اعلام آزادسازی بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاوزی در معرض تغییر کاربری در گفت که این اقدام عمدتا در مراحل اولیه اقدام به تغییر کاربری و در راستای اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها با تقاضای جهاد است.

حسین صبح امروز با حضور در نظرآباد از نزدیک در جریان روند مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی در این حوزه قضایی قرار گرفت.
وی در حاشیه این بازدید در گفت و گو با «خبرگزاری میزان» بیان کرد: این آزادسازی‌ها در راستای اجرای آرای قطعی قلع و قمع صادر شده در محاکم استان و تقاضای جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه متولی با دستورات قضایی صادر شده از سوی همکاران در دادسرای عمومی و انقلاب نظرآباد انجام در حال انجام است.
رئیس کل دادگستری استان البرز محدوده جغرافیایی اراضی آزادسازی شده را در بخش مرکزی و تنکمان شهرستان نظرآباد بیان کرد و گفت: این اراضی در بخش مرکزی در روستاهای «همت آباد»، «رضا آباد» و «حسن آباد» و در بخش تنکمان در روستاهای «نوکند»، «قاسم آباد کوچک» و «انبار تپه» واقع شده‌اند.

آزادسازی ۳۷۰۰ هکتاری در سال جاری
رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان البرز در ادامه با اعلام اینکه با توجه به دستورات رئیس قوه قضائیه در ابتدای سال جاری مبنی بر استمرار مقابله با تغییرکاربری غیرمجاز، از ابتدای سال تاکنون با بیش از ۲۵۰۰ مورد اقدام به تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ های استان جلوگیری شده است متذکر شد: از ابتدای امسال تاکنون از تغییر کاربری حدود ۳۷۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان البرز پیشگیری و مقابله شده است که غالبا در مراحل اولیه تفکیک، قطعه بندی و دیوارکشی و یا مراحل اولیه احداث بنا قرار داشتند.

مقابله با تغییر کاربری ۷۲۶۵ هکتار در ۱۴۰۱
فاضلی هریکندی با بیان اینکه بیشترین مقابله با تغییر کاربری‌ها در استان به ترتیب در شهرستان‌های ساوجبلاغ، ، نظرآباد و بوده است تاکید کرد: در سال گذشته با اقدامات انجام شده مجموعا از تغییر کاربری بیش از ۷۲۶۵ هکتار از اراضی کشاورزی و باغ‌‌های استان جلوگیری شد.
وی با یادآوری اینکه با توجه به تاکیدات رئیس قوه قضائیه، تمرکز دادگستری کل استان بر امر مقابله با تغییر با تغییرکاربری‌ها در همان مراحل اولیه است متذکر شد: جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها و حفر چاه‌های غیرمجاز از وظایف مستقیم و اولیه دستگاه قضایی نیست و مطابق قوانین و مقررات از وظایف جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای است و دستگاه قضایی در صورت تقاضای دستگاههای متولی و یا طرح شکایت ورود می‌کند؛ اگرچه دادگستری کل استان البرز در راستای حفظ حقوق عامه با تشکیل «قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییرکاربری» به صورت متمرکز، امر مقابله با تغییرکاربری، چاه های غیرمجاز و تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی را با همکاری دستگاه‌های متولی پیگیری می‌کند.
پیشگیری و مقابله به موقع با تغییر کاربری‌های غیرمجاز را منوط به شناسایی به هنگام اراضی در معرض تغییر کاربری، همچنین اقدام به موقع دستگاه‌های متولی در جلوگیری از آن دانست و اضافه کرد: استان البرز با ایجاد سامانه رصد برخط تغییرات اراضی کشاورزی که با پیگیری شورای تحول دادگستری کل استان و همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان محقق شد در زمینه شناسایی تغییر کاربری‌ها در همان مراحل اولیه ظرفیت‌های بالایی دارد اما در حوزه مقابله با تغییر کاربری‌ها با توجه به شرایط ویژه اراضی استان و تعداد و وسعت زیاد اقدام به تغییر کاربری‌ها، نیازمند آن هستیم که متناسب با این ویژگی‌ها، ظرفیت‌های زیرساختی و امکانات جهاد کشاورزی استان بیشتر شود تا در همان مراحل اولیه از تغییر کاربری‌ها پیشگیری به عمل آید.

۱۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد
رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان البرز از مسدود شدن ۱۰ حلقه چاه غیرمجاز در روز جاری در نظرآباد نیز خبر داد و تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۴۴ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان البرز مسدود و ۱۶ دستگاه ادوات و تجهیزات حفر چاه غیرمجاز توقیف شده است؛ در سال گذشته نیز مجموعا ۷۶۲ حلقه چاه غیرمجاز در استان البرز مسدود شد.

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  1. خداییش زمینی که بایره و با توجه به این همه هزینه های کمرشکن برای کشاورز که باعث شده زمین رو ول کنه و اون زمین روزبه روز ضعیفتر و شوره زارتر بشه حالا افرادی مثل من و امثال من میان و با هزار گرفتاری به زمین میرسن و صدها درخت میکارن که هم باعث ابادانی منطقه میشن و هم از ورود گرد و خاک و ریزگردها به جهت اب یاری زمین و به ثمر نشوندن درختان مثمر و غیر مثمر برای خودشون در این ترافیک و الودگی شهرها یک چهاردیواری ده یا پونزده متری میسازن اون هم فنس کشی که گوسفندها زمین رو شخم نزنن چرا باید اینجوری ضدحال بخورن خداشاهده با مدیر جهاد کشاورزی یکی از شهرهای که در بالا یاد کردید صحبت میکردم گفت ما هم میدونیم هیچ کس نمیاد در یک بیابون ویلا بسازه اما حضور در منطقه و کاشت چندتا درخت و داشتن یک اتاقی بعنوان در امان ماندن از حشرات و افتاب و باران به ابادی منطقه کمک می کنه و زمین رو احیا می کنه اما خلاء قانونی دست همه رو بسته حالا شما بیا و چهاردیواری مردم رو خراب کن آیا اونجا میشه حتی علف هرز کاشت ؟؟؟ یعنی کلا زمین دیگه از بین رفت و ما بیچارگانی که از شهر فرار می کنیم که با چهارتا درخت سرگرم بشیم تا بخشی از استرس و گرفتاری ها و … اجتماعی مون رو کاهش بدیم اون هم در زمین هایی که تا چند میلیون برای خاکش هزینه نکنی تا چهارتا برگ بده و دلمون رو خوش کنیم با اون ویلاسازان متمول و پولدار فرق می کنیم اونها در اروپا و امریکا و ترکیه خوش میگذرونن ما هم دلمون به هم چندتا درخت خوشه ایا واقعا انصافه که اقای دادستان و اقای مدیر جهاد کشاورزی زمینی، رو که لودر شما چرخش تو اون میره دیگه به هیچ دردی نمیخوره لطفا صورت مسئله رو پاک نکنید ما که تفریح دیگری نداریم چرا همیشه یک بیچاره باید ریز دیده بشه ؟؟؟

    پاسخ
  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.