نخستین مسابقه ملی ایده های زیست فناورانه با میزبانی پردیس کرج دانشگاه خوارزمی و با برتری دانشجویان رشته زیست فناوری پس از ۲ روز به کار خود پایان داد.
آیین پایانی نخستین مسابقه ملی ایده های زیست فناورانه روز دوشنبه با حضور اساتید علمی و منتورهای تجاری و معرفی تیم های برگزیده در دانشگاه خوارزمی (پردیس کرج) برگزار شد.
انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه خوارزمی که در سال ۱۳۹۷ توسط دانشجویان خلاق و فعال تشکیل شد، پیشنهاد برگزاری مسابقه ایده های زیست فناورانه را با هدف پیوند دادن علم و صنعت ارایه داد.
این مسابقه که برای نخستین بار و در سطح ملی با مشارکت تیم هایی از دانشگاه های سراسر کشور و علوم پزشکی برگزار شد در سه مرحله به اجرا درآمد و مرحله اول از ششم الی ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۰ با فراخوان ارسال ایده ها آغاز شد.
در این فرایند شرکت کنندگان پس از تیم سازی( اعضای تیم ها از استان های مختلف کشور تشکیل شد) و ارائه پروژه و پس از بررسی اساتید و منتورهای ملی و بین المللی داوری شدند که در نتیجه این داوری از ۵۶ پروپوزال ارسال شده در حوزه های بیوتکنولوژی پزشکی، بیوتک کشاورزی، بیوتک میکروبی، بیوانفورماتیک، نانو بیوتکنولوژی، بیوتک محیطی و بیوتک دریا ۲۱ طرح پذیرفته شد.
در نتیجه داوری پایانی این رویداد پنج تیم دانشجویی کشور در رتبه های دوم و سوم عناوین پروژه های ذیل قرار گرفتند.
بر این اساس در حوزه زیست فناوری پزشکی تیم دانشجویی با ارائه طرح «ساخت کیت تشخیصی سرطان لوسمی حاد شایع در کودکان ۵ تا ۷ سال از مایعات بدن با استفاده از پلاکت تحت آموزش تومور و پیاده سازی» رتبه دوم را به خود اختصاص داد.
یک تیم دانشجویی نیز در حوزه زیست فناوری پزشکی با ارائه طرح « پچ قلبی ساخته شده با روش پرینت سه بعدی برای درمان سکته قلبی» رتبه سوم را کسب کرد.
در حوزه نانو بیوتکنولوژی تیم دانشجویی با اخذ رتبه سوم با عنوان طرح "ساخت زخمپوش نانو الیافی سه لایه برپایه پلیکاپر و لاکتون/کربوکسی متیل سلولز/کیتوسان، حاوی اسانس گیاه نعنا فلفلی و نانو ذرات سلنیم در لایه کیتوسان برای کمک به ترمیم زخم سوختگی" دست یافت.
همچنین در حوزه زیست فناوری پزشکی، تیم دانشجویی با ارایه پروژه "تشخیص زود هنگام بیماری الزایمر با استفاده از سنسور بیوالکتروشیمیایی" رتبه سوم را کسب کرد.
یک تیم پزشکی نیز در حوزه زیست فناوری میکروبی و صنعتی، با عنوان طرح "افزایش تولید داروی ضد سرطان پاکلی تاکسل در روش تخمیر میکروبی با استفاده از آنتی بیوتیک طبیعی عصاره دارچین" موفق به کسب رتبه سوم این مسابقه شد.
داوران این مسابقه تیمی را به عنوان رتبه اول انتخاب نکردند.
پدرعلم ژنتیک ایران در آیین پایانی نخستین مسابقه ملی ایده های زیست فناورانه که در سالن غدیر پردیس کرج دانشگاه خوارزمی برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشجویان نخبه، گفت: دانشگاه ها باید از نسل اول و دوم که آموزش صرف و پژوهش برای پژوهش است به دانشگاه های نسل سوم ، چهارم و پنجم تبدیل شوند.
دکتر داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران در این مراسم از اجرایی نشدن پایان نامه ها اظهار تاسف کرد و افزود: پایان نامه ها باید کاربردی شوند و مورد بهره برداری قرار گیرند.
پدر علم ژنتیک ایران اظهار داشت: باید از فرار ژن ها جلوگیری کرد و زمینه ها و بسترهای مناسب را برای مانایی نخبگان در کشور فراهم کرد.
این مراسم با اهداء لوح تقدیر و جوایز از تیم های برتر مسابقه، داوران و حامیان این رویداد پایان یافت.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید