مدیرکل میراثفرهنگی استان البرز از بهرهبرداری از نخستین هتل پنج ستاره کرج تا سه ماه دیگر خبر داد و گفت: ۲ هتل ۵ ستاره در البرز مجوز گرفتند.
فریدون محمدیدر رابطه با اقتصاد غیر نفتی از طریق بخشهایی مانند گردشگری و صنایع دستی در استان البرز، اظهار داشت: قومیتهای مختلفی در استان البرز زندگی می کنند که تنوع قومیت در استان ظرفیت مناسبی است.
البرز در حوزه اقتصاد گردشگری استانی با تمامی قابلیتها است، در نتیجه این استان میتواند الگوی اقتصاد غیرنفتی در کشور باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با بیان اینکه این ظرفیتهای بالقوه در استان باید مورد بهره برداری قرار گیرد، بیان کرد: حضور هئیتهای تجاری در استان میتواند به فرصتی برای گردشگری تبدیل شود.
محمدی با اشاره به اینکه عدم استفاده از ظرفیتهای اقتصادی و تجار خارجی در استان یک ضعف است ، عنوان کرد: باید ارتباط میان متولیان صنعت البرز و اداره کل میراث فرهنگی استان برقرار شود تا به هنگام حضور هئیت خارجی بتوانیم در قالب یک برنامه ریزی مشخص آنها را با میراث فرهنگی و تاریخی البرز آشنا کنیم.
وی با بیان اینکه سفر به شهرهای مختلف استان، خرید صنایع دستی، گوش دادن به موسیقی سنتی از جاذبه هایی است که برای جذب گردشگر اهمیت زیادی دارد، گفت: رهآورد حاصل از حضور هئیتهای تجاری در گردشگری دو برابر فایدهای است که در بخش صنعت و تجارت دارد اما متاسفانه این ظرفیتها را در استان ایجاد نکرده ایم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با این توضیح که از نظر مکانهای اقامتی زیرساخت های لازم برای اسکان هئیتهای تجاری خارجی وجود ندارد، عنوان کرد: افرادی که در قالب این هئیتهای تجاری به البرز و دیگر نقاط ایران سفر می کنند، عمدتا برای اسکان هتلهای با سطح امکانات و خدمات بالا را انتخاب میکنند، به همین دلیل عمده هئیتهای خارجی سفر کرده به البرز، در هتلهای تهران اقامت میکنند.
محمدی با بیان اینکه اولین هتل پنج ستاره کرج تا سه ماه دیگر افتتاح میشود، افزود: کلاس و مشخصات این هتل در حد معیارهای جهانی است، برای ساخت دو هتل ۵ ستاره دیگر یکی برای کرج و دیگری کردان هم مجوز ساخت داده ایم که عملیات ساخت این هتلها در شرف آغاز است.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای ایجاد اقامتگاههای بوم گردی در سطح کلاس جهانی در استان البرز، عنوان کرد: در حال حاضر چندین اقامتگاه بوم گردی در البرز وجود دارد که از نظر امکانات در سطح منطقه ای و ملی هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با اشاره به اینکه در کشورمان اقتصاد گردشگری مورد توجه قرار نگرفته است، افزود: وابستگی به نفت و بی توجهی به اختصاص بودجه به گردشگری از موارد بی توجهی به این صنعت است.
اگر به جایی برسیم که گردشگری یک منبع درآمدی برای کشور شود، آن زمان گردشگری اقتصادی به سمتی می رود که خود صنعتگران به سمت همکاری با اداره کل میراث فرهنگی روی می آوردند و باید بستری فراهم شود تا از جامعههای گردشگری و میراث فرهنگی بازدید کنند.
محمدی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری شهرستانهای استان از جمله اشتهارد گفت: اشتهارد کویر را دارد و این شهرستان دستکندهایی با قدمت بیش از ۲ تا ۳ هزار سال دارد، غار نمکی این شهرستان از نظر گردشگری سلامت منحصر به فرد است.
وی با این توضیح که اشتهارد کوههای رنگی و مریخی دارد که جزو زیباترین کوههای رنگی دنیاست، عنوان کرد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب در مورد گردشگری اشتهارد یک برنامه آمایشی محدود را اجرا کردهایم.
در این مورد یکی از شرکتهای فعال در حوزه گردشگری طرح را تحت عنوان ژئوپارک بین المللی برای اشتهارد پیشنهاد داده است که مشتمل بر ساماندهی بیش از ۸۰ خانه دستکند در قالب مکانهای اقامتی در دل بیابان و کویر است و این مهم برای شهرک صنعتی که در نزدیکی این ژئوپارک قرار دارد، یک ظرفیت است.
کویر و غار نمکی اشتهارد نیز در کنار هم یکظرفیت گردشگری و منطقه ای نمونه در این شهرستان است که در کشورمان آن را به عنوان شهر صنعتی می شناسند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز در مورد انتظارات از صنعت برای کمک به توسعه گردشگری گفت: دست اندرکاران در حوزه صنعت که به کار تولید مشغول هستند، در واقع از منابع طبیعی و منابع ملی مردمی استفاده میکنند و مسئولیت اجتماعی در مقابل مردم و طبیعت دارند، خوشبختانه صنعتگران انسانهای ارجمند، وارسته و خوش فکر و باعث افتخار کشورمان هستند و به وظائف خود واقف هستند و به خوبی عمل می کنند.
صنعتگران برای ادای دین مسئولیت اجتماعی خود به مردم می توانند هئیتهای تجاری را به سمت البرز و دیدن از جاذبههای گردشگری و خرید از صنایع دستی البرز و استفاده از مکانهای اقامتی سوق دهند.
منبع تسنیم
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید