رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فردیس گفت: دفاع مقدس یک مکتب انسان ساز است که در آن والا ترین ارزشهای انسانی از ایثار و گذشت تا جهاد و دفاع را آموزش میدهد. اما ویژه خواریها و تفاوت حرف و عمل مسؤولان نسل جدید را بدبین و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت را سخت کرده است.
حجت الاسلام حمیدرضا ولیزاده، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و ایثارگری های رزمندگان اسلام در طول دوران انقلاب اسلامی و با سلام و درود به شهدای ۸ سال دفاع مقدس، گفت: دفاع مقدس موجب شد تا ارزشهایی همچون جهاد، شهادت و ایثار به جامعه اضافه شود.وی افزود: هفته دفاع مقدس باید با یادآوری ایثارگری های شهدا، جانبازان و ایثارگران، زمینه ساز ورود این ارزش ها به جامعه باشد. اما متاسفانه برنامه هایی که اجرا می شود جنبه تکراری و شعارگونه به خود گرفته است. در حالیکه دفاع مقدس میدان درس و آموزش، میدان جهاد، ایثار و شجاعت بود. میدانی که به همه ما نشان داد می توانیم با وحدت و تکیه بر توانایی خود در مقابل صفوف دشمنان بایستیم.وی به نقش بسیج مردمی در جبهه و پشتیبانی از جبهه اشاره کرد و ادامه داد: در دوران دفاع مقدس مردم با جان و مال خود ایثار کردند و با تشکیل بسیج مردمی جنگ را مدیریت کردند. اگرچه مردم در پشت جبهه تمکن مالی و زندگی پیشرفته و غنی نداشتند، اما دل بزرگی داشتند و از چراغ نفتی تا فرش زیرپایشان را برای جبهه میدادند. دوران دفاع مقدس سراسر حماسه و ایثار بود.رئیس اداره ارشاد فردیس در پاسخ به این سوال که چرا ارزشهای دفاع مقدس آنطور که باید در بین نسل جوان پررنگ نیست؛ اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر به جای درس گرفتن از روزهای پرحماسه، برخی افرادی که در آن دوران مشارکت واقعی داشتند، وقتی به دنیای سیاست وارد شدند، خود را باختند و از امتیازاتی که در اختیارشان قرار گرفت تا به مردم خدمت کنند، در راه تمایلات دنیایی و برای رفاه آقازاده ها استفاده کردند. این تفاوت بین حرف تا عمل، موجب شد آنچه باید از حماسه ها و مفاهیم دفاع مقدس به آیندگان انتقال پیدا کند، قربانی تمایلات دنیایی شود. ارزش های ۸ سال دفاع مقدس همچون نوری است که همه جا را روشن می کند، اما متاسفانه ما به یک سری شعارها بسنده کردیم و ارزش هایی که فرهنگ کشور را ایمن می کرد، به دست فراموشی سپردیم.وی افزود: امتیازدهی و ویژه خواری خلاف شعارهایی است که در جامعه شنیده می شود. ما در مکتب دفاع مقدس یادگرفتیم از جانمان بگذریم، از خودگذشتگی، کمک کردن به همنوع و خدمت بی چشمداشت به مردم را یاد گرفتیم و فهمیدیم حتی بدون هیچ پشتوانه ای، اگر به توان داخلی تکیه کنیم، پیروز می شویم. کشوری که با نداری و دست خالی جنگید و پیروز شد حالا با وجود دارایی، بسیاری در فقر زندگی می کنند و افرادی برای امرار معاش زباله گردی می کنند. حالا در جنگ اقتصادی هستیم اما افرادی به راحتی احتکار می کنند و افرادی دیگر با گرانفروشی و سوءاستفاده، دنبال منافع خود هستند. بنابراین نمی توانیم حقیقت دفاع مقدس را به نسل جدید بقبولانیم؛ چون در عمل آنچه در کف جامعه می بیند با آنچه ما می گوییم از زمین تا آسمان تفاوت دارد.حجت الاسلام ولیزاده گفت: متاسفانه بحث های مختلف اجتماعی و ملی، قوانین معطل که می تواند معاش مردم را راحت تر کند در معرض سوءاستفاده قرار گرفته و زندگی مردم را سخت کرده و حالا میدان برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس بسیار سخت شده است. آنچه که نسل جدید می بیند با آنچه که ما تعریف می کنیم بسیار فاصله گرفته است و این جای تاسف است.
ضرورت آموزش مفاهیم ارزشی از سنین کودکی
وی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و القای مبانی ارزشی فرهنگ ایرانی-اسلامی از سنین کودکی توسط آموزش و پرورش، بیان کرد: اگر میخواهیم مفاهیم دفاع مقدس به معنای واقعی در جامعه نهادینه شود، باید آموزش و پرورش همت کند و آموزش مفاهیم ارزشی از دوران کودکی آغاز شود. البته در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود تا هم زندگی معلمان تامین و هم دانش آنها به روز شود. این روزها با توجه به حجم اطلاعاتی که از وسایل ارتباطی و فضای مجازی دریافت می شود، در برخی موارد مشاهده می شود که معلومات دانش آموزان از معلمان پیشی گرفته و نمیتوانند تاثیر لازم را درآموزش داشته باشند.ولیزاده خاطر نشان کرد: برای انتقال مفاهیم باید از یک سری خواستههای غیر منطقی و غیرمعقول بپرهیزیم. باید در حوزه فرهنگ توسط حکومت اسلامی تصمیمات قوی گرفته شود و باید عوامل فساد، همه رانت خوارها، کسانی که حرف از خدا می زنند و خلاف آن عمل می کنند و همه آقازادههایی که قدر زحمات پدرانشان در دفاع مقدس و مفاهیم ارزشی را قدر ندانستند و پروندههای فسادشان در دادگاهها مطرح شد، از سیستم حکومت اسلامی کنار بروند و تا اینها تا حل نشود، انتقال مفاهیم ارزشی معنایی پیدا نمیکند.رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فردیس گفت: متاسفانه واقعیت این است که نسل جدید بدبین شده و اگر بخواهیم این بدبینی و بی اعتمادی را از بین ببریم، باید گفتارمان با رفتارمان یکی شود. بهترین تبلیغ برای باور گفتار، عمل است. اگر میخواهیم ارزش های انقلابی به گوش جوانان بنشیند، به قلبشان رسوخ کند و در باور و رفتارشان بگنجد باید حرفمان با عملمان سازگار باشد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید