پ
پ

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: نقش اتاق های بازرگانی در راستای تسهیل امور و جلب مشارکت سرمایه گذاران خارجی و نیز حفظ آنها بسیار اثرگذار است.

رحیم بنامولایی طی سفر هیات تجاری از این استان به ترکیه و در دیدارهای جداگانه با سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول و رئیس اتاق مشترک ترکیه- ایران با اشاره به سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ترکیه ای در ایران گفت: تصویب مصوبات و دستورالعمل های خلق الساعه و جدید منجر به ایجاد مشکلات و موانع بر سر راه تولیدکنندگان و سرمایه گذاران خارجی شده است.
وی اظهار کرد: بی ثباتی مدیریتی و تصمیم گیری در مسائل اقتصادی و روال نامتعارفی که برخلاف روند بین المللی است مانع از توسعه سرمایه می شود که این امر زمینه ساز نارضایتی و قطع مشارکت تولیدکنندگان ترکیه ای می شود.
از جمله این موارد که از گسترش صادرات جلوگیری می کند درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده در بازار داخلی است.
بنامولایی در ادامه عنوان کرد: مصوبات متغیر وزارت صمت و سازمان حمایت به بازار داخل آسیب زده و این در صورتی است که برای جلب مشارکت سرمایه گذاران خارجی و حفظ آنان نقش اتاق های بازرگانی در تسهیل امور بسیار اثرگذار است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز افزود: اتاق های بازرگانی با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان اقتصادی وزارت دارایی ضمن جذب اعتبار و ثبت آورده، امنیت سرمایه گذاران خارجی را برقرار کرده و در صورت بروز هرگونه مشکل اصل سرمایه را حفظ می کنند.

وی اضافه کرد: حمایت از سرمایه گذار خارجی و حفظ سرمایه اولیه از جمله جاذبه ها و مزیت های اقتصادی است که زمینه را برای پیشرفت در حوزه دانش فنی و تجارت بین المللی فراهم می کند و این مهم باید از سوی مسئولان مربوطه مورد توجه قرار بگیرد.
وی با تاکید بر لزوم تفکر اقتصادی و تعامل با دنیا گفت: رشد صادرات ترکیه در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۲۰ میلیارد دلار بوده که چشم انداز پیش رو را تا ۵۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ در نظر گرفته اند و در راستای دستیابی به این هدف برنامه ریزی می کنند.
این در حالی است که عدم برنامه ریزی صحیح و منسجم دولت، بانک مرکزی و انجمن های مختلف مانع از توسعه صادرات محصولات ایرانی می شود.
بنامولایی با اشاره به نقش اتاق های بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه افزود: زمینه بهره وری و برنامه ریزی برای توسعه و رشد صنعت رابطه ای مستقیم با مدیریت کلان کشور داشته و می توان با ساختار شکنی و بیان مشکلات موجود بر سر راه تولید کنندگان و فعالان اقتصادی به دولتمردان به حل معضلات به ویژه در حوزه صادرات کمک کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: هدف اصلی سازمان توسعه تجارت ایران توسعه تجارت بخش خصوصی است و باید در زمینه برگزاری نمایشگاه های بین المللی و اعمال سوبسید صادرات با اتاق بازرگانی مشارکت داشته باشد اما بیشتر در خدمت بخش های خصولتی و دولتی است.

وی با اشاره به اینکه حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه های بین المللی هزینه بالایی دارد، افزود: با وجود اعلام حمایت در این حوزه هنوز جزئیات و آئین نامه ای در این راستا تدوین نشده است.
بنابراین باید اتاق بازرگانی به عنوان مادر تشکل ها با پرهیز از موازی کاری در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با تشکیل کمیته های تخصصی و همکاری تشکل ها به ارائه راهکار مناسب در این زمینه بپردازد.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.