پ
پ

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد گفت: اکنون بیش از ۷۰ هزار نمونه ژنتیکی شامل بذر و اندام های رویشی در بانک ملی ژن گیاهی ایران مستقر در این موسسه نگهداری می شود.

گودرز نجفیان افزود: نگهداری از نمونه های ژنتیکی گیاهی به منظور حفظ این ارقام از خطر انقراض در طبیعت با وجود تغییرات اقلیمی انجام می شود به طوریکه این نمونه ها برای بهره برداری و استفاده نسل های آینده حفظ می شوند.
وی با بیان اینکه این موسسه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال گذشته موفق به معرفی ۲۸۳ رقم بذر ارقام زراعی آبی شده است، اظهار داشت: در هشت سال اخیر سالانه ۱۵ رقم اصلاح شده جدید در حوزه محصولات زراعی اساسی همچون گندم، جو، لوبیا، باقلا، ماش، تریتیکاله، ذرت، سورگوم، کلزا، آفتابگردان، گلرنگ، کنجد، سویا، یونجه، شبدر، ارزن، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و بادمجان به کشاورزان معرفی شده است.
وی تعداد ارقام معرفی شده در این سال ها را ۵۰ رقم عنوان کرد و گفت: ارقام معرفی شده که پس از تحقیقات فراوان به نتیجه رسیده دارای پتانسیل عملکرد بالاتر، تحمل به کم آبی و در مواردی متحمل به شوری و خشکی آب و خاک هستند و با شرایط تغییرات اقلیمی سازگاری بهتری دارند.

نجفیان افزود: این ارقام همچنین دارای ارزش غذایی مناسب و با کیفیت مطلوب محصول انتهایی مشتری پسند و مدنظر زنجیره فرآوری تا مصرف هستند.

استفاده سالانه ۷۰۰ هزار تن بذر برای کشت
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور ادامه داد: از ارقام معرفی شده موسسه سالانه در حدود ۷۰۰ هزار تن بذر برای کشت مورد استفاده قرار می گیرد که ارزش دلاری آن حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار می باشد.
وی اضافه کرد: اگر بذور سایر موسسات را هم در نظر بگیریم میزان بذر به ۱.
۵ میلیون تن و ارزش دلاری بذر مصرفی محصولات زراعی کشور بالغ بر یک میلیارد دلار می شود.

وی گفت: در محصولات ذرت، سورگوم و آفتابگردان ظرفیت تولید و صادرات بذر هیبرید و در سایر محصولات مانند غلات، علوفه ها و دانه های روغنی دیگر نیز ظرفیت تولید و صادرات بذر استاندارد و با کیفیت در کشور توسط بخش خصوصی فراهم می باشد.
نجفیان افزود: هم اکنون صادرات بذر هیبرید ذرت از ارقام موسسه به برخی کشورهای همسایه انجام می شود.

افزایش ۶۰ کیلوگرمی تولید گندم آبی در هکتار
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور به پیشرفت ژنتیکی پتانسیل عملکرد ارقام معرفی شده در ۵۰ سال منتهی به سال ۱۳۹۷ اشاره کرد و گفت: در نتیجه استفاده از ارقام جدید معرفی شده در گندم آبی، سالانه شاهد افزایش ۶۰ کیلوگرمی برداشت در هر هکتار هستیم.
وی افزود: ارتقای بهره وری مصرف آب و صرفه جویی در مصرف آب آبیاری در ارقام جدید گندم و جو تا ۲۵ درصد میزان آب مورد نیاز و متدوال و همچنین کنترل ژنتیکی بیماری ها و در نتیجه کا هش مصرف سم و قارچ کش به میزان ۲ تا سه هزار تن در سال از دیگر موارد اثربخشی ارقام معرفی شده می باشد.

ارتقای میزان پروتئین دانه های گندم به ۱۲ درصد
نجفیان یکی دیگر از موارد اثربخشی ارقام معرفی شده را ارتقای میزان پروتئین دانه های گندم تولیدی در کشور از ۱۰ به ۱۲ درصد عنوان کرد و اظهار داشت: افزایش میزان پروتئین در گندم در سلامت غذای اقشار آسیب پذیر بسیار تاثیرگذار است.
وی یادآور شد که نقشه کیفیت گندم های تولیدی زارعین مناطق مختلف کشور به تفکیک شهرستان و استان برای ۱۱ خصوصیت کیفی تهیه شده است.

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور در کرج مستقر است .
منبع ایرنا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر