رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اعلام کرد: هزینه ساخت پروژه های آموزشی به دلیل حضور قرارگاه خاتم سپاه پاسداران در کنار سازمان نوسازی مدارس ۳۰ درصد ارزان شد.
حمیدرضا خانمحمدی در نشست شورای آموزش و پرورش استان البرز اظهارداشت: مقدمات حضور گسترده قرارگاه خاتم برای ساخت مدارس در کشور انجام شده و دیگر ساخت پروژه های آموزشی در اختیار پیمانکاران قرار نمی گیرد که این موضوع موجب ۳۰ درصدی ارزانتر شدن هزینه ساخت فضاهای آموزشی شده است.
وی بیان داشت: تا سه سال آینده ساخت فضاهای آموزشی در استان ها به قرارگاه خاتم سپاه داده شده تا فضای آموزشی ارزانتر ساخته شود و مشکل فضای آموزشی در استان هایی همانند البرز کاهش پیدا کند.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور خاطرنشان کرد: با ورود قرارگاه خاتم سپاه و نگاه جهادی آنان در ساخت پروژه های آموزشی، زمان تحویل فضاهای آموزشی به آموزش و پرورش هم کمتر می شود.
خان محمدی یادآورشد: جدول چالش ها و نیازهای استان ها در زمینه فضای آموزشی بویژه پنج استانی که مشکل جدی دارند و استان البرز هم در بین آنهاست، تهیه شده است تا بتوان با پیگیری ویژه گامی در حل یا کاهش مشکلات آن برداشت.
وی ادامه داد: استان های البرز و قم در زمینه تامین زمین برای ساخت فضای آموزشی مشکل دارند که پیگیراین موضوع هم هستیم.
وی با بیان اینکه کمبود فضای آموزشی در البرز یک چالش است، اضافه کرد: برای حل یا کاهش این مشکل باید به فروش املاک مازاد و تغییر کاربری در البرز هم توجه کرد تا با تزریق اعتبار آن به نوسازی برای ساخت پروژه های آموزشی همانند هرمزگان کار با سرعت انجام شود.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشورتصریح کرد: جمعیت دانش آموزی اتباع البرز بالاست که باید برای دریافت اعتبارات این بخش مطالبه گری و مکاتبه شود تا فضای آموزشی از محل اعتبارت تخصیصی آن ساخته شود.
وی افزود: دعوت از شرکت ها و پیگیری نمایندگان مجلس و استانداری البرز برای جذب اعتبارات ملی از محل اعتبارات مناطق محروم از دیگر مواردی است که نیاز به پیگیری دارد.
البرز فقیرترین استان کشور در بخش سرانه فضاهای آموزشی است
مدیرکل آموزش و پرورش البرز نیز گفت: برای فقر زدایی فضای آموزشی در این استان باید اعتبارات ویژه ای از محل اعتبارات دولتی اختصاص یابدچرا که البرز فقیرترین استان کشور در بخش سرانه فضای آموزشی است که باید برای رفع آن سهم اعتبارات ملی در کنار ظرفیت خیرین مدرسه ساز افزایش پیدا کند.
علی حجرگشت با اشاره به اینکه برای جبران کمبود فضای آموزشی البرز ، کارهای زیادی شده است اما کافی نیست، خاطرنشان کرد: باید حرکت جدی انجام شود تا سرانه فضای آموزشی متناسب با جمعیت بالای دانش آموزی البرز ارتقاء پیدا کند.
وی بیان داشت: ۹ هزار و ۹۶۵ کلاس در س البرز از مجموع ۱۳ هزار و ۲۴۸ کلاس درس این استان بالای ۳۰ نفر دانش آموز دارد یعنی ۸۰ درصد مدارس استان این وضعیت را دارند در حالی که میانگین کشوری ۲۷ نفر است.
حجرگشت یادآورشد: ۵۰ کلاس درس البرز بالای ۵۰ نفر دانش آموز داشتیم که با ایجاد فضای آموزشی در سال تحصیلی جاری توانسیم این تعداد را به ۱۶ کلاس درس با جمعیت دانش آموزی بین ۵۰ تا ۵۴ نفر کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: ۳ هزار و ۴۳۰ کلاس درس استان البرز بین ۳۵ تا ۴۰ نفر، ۲۲۵ کلاس بین ۴۰ تا ۴۹ نفر و ۱۹۷ کلاس بین ۴۰ تا ۴۴ نفر دانش آموز دارد.
حچر گشت با بیان اینکه تا کنون ۳۷ هزار دانش آموز اتباع در مدارس البرز ثبت نام کرده اند، اضافه کرد: پیش بینی می شود جمعیت ثبت نامی دانش آموزان اتباع در مدارس این استان به ۴۰ هزار نفر برسد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز اظهارداشت: استان البرز ۵۰۲ هزار دانش آموز از اول ابتدایی تا کلاس دوازدهم بجز جمعیت پیش دبستانی و بزرگسال دارد که فضای آموزشی فعلی آن پاسخگوی نیاز فضای آموزشی آن نیست.
وی عنوان کرد: ۳۵ مدرسه استان البرز به دلیل نداشتن کلاس ، پنجشنبه ها برای تکمیل ساعت آموزشی فعال هستند.
حجرگشت به رشد معکوس جمعیت دانش آموزی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در استان پرداخت و گفت: در سال تحصیلی گذشته رشد جمعیت دانش آموزی ۳.
۵ درصدی را داشتیم اما در سال تحصیلی جاری به دلیل گرانی مسکن و اجاره بها در استان شاهد کاهش آمار جمعیت دانش آموزی ناشی از مهاجرت هستیم.
وی افزود: همیشه رشد جمعیت دانش آموزی در البرز ۲ برابر میانگین کشوری بوده است و این موضوع موجب شده که استان بالاترین تراکم دانش آموزی در کلاس های درس را داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز تصریح کرد: سهم استان البرز از اعتبارات کم بوده که افزایش آن نیاز به اختصاص ردیف بودجه از محل اعتباری مناطق محروم دارد زیرا محرومیت آموزشی البرز که در کنار پایتخت قرار دارد، پنهان است.
وی تاکید کرد: به همت استاندار البرز نهضت مدرسه سازی دراستان راه افتاده تا ۲۰۰ فضای آموزشی در افق سه ساله از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خیرین ساخته شود.
تامین فضای آموزشی البرز نیاز به تغییر لایحه بودجه دارد
نماینده مردم شهرستان های ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: تامین فضای آموزشی استان البرز نیاز به تغییر لایحه بودجه دارد.
علی حدادی افزود: تغییر لایحه بودجه در مجلس نیاز به پیگیری وزارت آموزش و پرورش و دولت دارد تا امکان اختصاص بودجه از محل مناطق محروم همانند سیستان و بلوچستان برای البرز در بخش فضای آموزشی فراهم شود.
وی بیان داشت: اساس تخصیص اعتبار به فضای آموزشی در استان البرز را لایحه دولت تشکیل می دهد که باید با سرعت پیگیری شود تا در زمان مطرح شدن آن در مجلس نمایندگان بتوانند به آن رای دهند.
وی تصریح کرد: استان البرز نیاز به تعریف کد پروژه برای برخورداری از بودجه مناطق محروم در زمینه فضای آموزشی دارد و تا زمانی که این موضوع لایحه دولت نداشته باشد، انجام نمی شود.
حدادی با اشاره به اینکه مشکل فضای آموزشی استان البرز باید برای دولت تبیین شود، یادآورشد: مسئولان استانی و نمایندگان مجلس در جلسه ای مشترک باید با هماهنگی در سازمان برنامه و بودجه حاضر شویم تا این موضوع تبیین شود.
وی ادامه داد: باید عقب ماندگی فضای آموزشی را برای دولت بیان کنیم تا امکان تصویب لایحه دولت برای برخوردار شدن استان البرز از محل اعتبارات مناطق محروم ویژه ساخت فضای آموزشی امکان پذیر شود.
وی افزود: باید خروجی لایحه دولت برای مجلس بیاید تا بتوان کاری برای رشد اعتبارات فضاهای آموزشی در البرز انجام شود زیرا با روند رشد اعتباری که هرساله به این استان اختصاص پیدا می کند، نمی توان کار زیادی انجام داد.
نماینده مردم شهرستان های ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: عقب ماندگی فضای آموزشی استان البرز تنها با تصویب لایحه دولت برطرف می شود.
حدادی تاکید کرد: حمایت ویژه دولت از پروژه های خیری همانند مدرسه استثنایی که در شهرستان نظرآباد در حال ساخت است، نیز ضروری است.
استان البرز ۵۵۰ هزار دانش آموز دارد.
منبع ایرنا برچسب ها: رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اعلام کرد: هزینه ساخت پروژه های آموزشی به دلیل حضور قرارگاه خاتم سپاه پاسداران در کنار سازمان نوسازی مدارس ۳۰ درصد ارزان شد.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اعلام کرد: هزینه ساخت پروژه های
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید