تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

تبریک امام جمعه شهرستان چهارباغ به مناسبت هفته دفاع مقدس کرج میزبان بزرگ ترین جشن هفته وحدت هماهنگی کامل برگزاری مسابقات ورزشی قهرمانِ محلات شهر کرج انجام شد از تندباد تا شب پرستاره روایت‌هایی از حماسه‌ و امید در رونمایی از کتب حوزه ادبیات پایداری استان البرز پیشگیری، آموزش و فناوری: سه‌گانه طلایی فرمانداری فردیس در مبارزه با تخلفات ساختمانی کارگاه تخصصی تربیت کنشگر سواد رسانه در استان البرز برگزار شد انسداد چاه های نظرآباد در اجرای طرح تعادل بخشی صورت گرفت راه اندازی تصفیه خانه پساب گام مهمی برای جایگزینی آب شرب در صنایع تامین ۲۰ میلیون مترمکعب آب سالم برای صنایع البرز پایان چشم انتظاری ۳۸ ساله/شناسایی پیکر شهید سلیم‌نژاد طرح های بزرگ عمرانی کرج از رکود خارج شدند وعده تکمیل متروی کرج در حال تحقق است تحقق ۸۰ درصدی تعهدات طرح توسعه آب البرز تردد در راههای روستایی طالقان به حالت عادی بازگشت مشارکت مردمی کلید حفظ میراث طبیعی طالقان

همراهی تمامی دستگاه‌های متولّی سبب ساماندهی کودکان کار خواهد شد
22 خرداد 1402 - 17:37
3
«وجیهه محمدی فلّاح» به مناسبت روزجهانی منع کارکودکان درجمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مسئله کودکان کاروخیابان از عمده ترین مسائل اجتماعی استان البرز اظهار کرد: متاسفانه سیاستگذاری‌هایی که تا کنون برای رفع این معضل اجتماعی صورت گرفته مقطعی و پراکنده بوده و علی رقم اینکه ۱۲ دستگاه متولّی بحث ساماندهی کودکان کارو خیابان هستند، هیچگاه اقدامات مداخله‌های جامع و اثرگذار در این حوزه شکل نگرفته است.
ارسال توسط :
پ
پ


«وجیهه محمدی فلّاح» به مناسبت روزجهانی منع کارکودکان درجمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مسئله کودکان کاروخیابان از عمده ترین مسائل استان البرز اظهار کرد: متاسفانه سیاستگذاری‌هایی که تا کنون برای رفع این معضل اجتماعی صورت گرفته مقطعی و پراکنده بوده و علی رقم اینکه ۱۲ دستگاه متولّی بحث ساماندهی کودکان کارو خیابان هستند، هیچگاه اقدامات مداخله‌های جامع و اثرگذار در این حوزه شکل نگرفته است.

محمدی فلّاح با بیان اینکه مهمترین مشکل در این حوزه، تعریف و جمع آوری آمار دقیق و مستند از کودکان کار و خیابان و مراکز ارائه دهنده خدمات به این افراد است، ادامه داد: بدیهی است اطلاعات ناکافی و عدم جامعیّت آماری، سیاستگذاری اجتماعی در این عرصه را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.
این مسئول با اشاره به راهکار کاهش تعداد کودکان کار توضیح داد: بخشی از سیاستگذاری‌های موجود باید به سمت پیشگیری و کاهش تنش و آسیب‌های موجود و آموزش خانواده‌ها هدایت شود و بخشی دیگر هم به کاهش مشکلات معیشتی خانوارهای فقیر و عمدتاً حاشیه نشین که برای امرار معاش، کودکان خود را وارد شبکه کار غیررسمی می‌کنند، معطوف شود.
وی با اشاره به اینکه شکل گیری بخش فقیر از جامعه شهری معلول تحولات ساختاری اخیر، رشد مهاجرت بی رویه از استان‌ها و شهرهای کمتر توسعه یافته به استان، رشد مهاجرت اتباع خارجی و گسترش حاشیه نشینی است؛ گفت: با این اوصاف؛ سیاست‌گذاری برای مقابله با این پدیده نمی‌تواند تنها به اقدامات قهری و فعالیت‌های جزیره ای در این زمینه متکی باشد.
محمدی فلاح ابراز کرد: باید بپذیریم آنچه عملاً تا کنون در این حوزه انجام شده، مجموعه‌ای از اقدامات ناهماهنگ از سوی سازمان‌های مختلف بوده و علیرغم راه اندازی مرکز غربالگری و ساماندهی کودکان خیابانی هنوز عملکرد متمرکز و سازمان یافته ای در این زمینه وجود ندارد.
این مسئول تصریح کرد: از سوی دیگر در حوزه کارِ خیابانیِ کودکان نیز ابهامات قانونی وجود دارد و عملاً سیاست‌های کلی مدیریت کلان کشور در این حوزه روشن نیست.
از یک سو امکان برخورد قاطع قانونی و از سوی دیگر، امکان فراهم کردن درآمد جایگزین برای خانوارهای بسیار کم درآمد وجود ندارد و از این شرایط تنها کارفرمایان کار خیابانی سود می‌برند که شبکه‌ای برای به کارگیری کودکان خیابانی ایجاد کرده و کسب درآمد می‌کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در بهزیستی استان البرز حمایت از کودکان کار و خیابان همواره به عنوان یکی از وظایف ذاتی سازمان صورت پذیرفته است، گفت: تدوین دستورالعمل و آیین نامه های مرتبط از سال ۷۸ آغاز و در سال‌های بعد از آن بازنگری و از سال ۹۲ طرح حمایت از کودکان کار و خیابان با محوریت یک مرکز نگهداری شبانه روزی به طور منسجم اجرا شده است.
مدیرکل بهزیستی البرز افزود: از سال ۱۳۹۵ یک مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده غیردولتی به منظور ارائه خدمات روزانه به این کودکان راه اندازی شده و در سال ۹۶ تعداد مراکز به دو مرکز حمایتی آموزشی افزایش یافته و طبیعتاً تعداد گروه هدف تحت پوشش نیز افزایش یافته است اما در حال حاضر به دلیل تورم هر دو مرکز غیرفعال شده‌اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بهزیستی البرز در روند خدمات رسانی به کودکان خیابانی بین کودکان ایرانی و اتباع تفاوتی قائل نیست، گفت: از سال ۹۲ تا ۹۵ خدمات به کودکان خیابانی از طریق تنها مرکز نگهداری بهزیستی صورت می گرفت و همین باعث ایجاد محدودیت های قانونی برای ارائه خدمات به اتباع خارجی شده بود بنابراین طی این سالها اکثر کودکان خدمت گیرنده ایرانی بوده اند ولی از سال ۹۶ با راه اندازی مراکز روزانه غیر دولتی و فراهم شدن امکان ارائه خدمات به کودکان اتباع فاقد کارت اقامت، تعداد اتباع خدمت گیرنده از بهزیستی افزایش یافته است و از همان سال تعداد کودکان اتباع تحت پوشش، افزایش و تعداد کودکان ایرانی کاهش یافته است.
این مسئول در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه عمده چالش کودکان کار وخیابان در استان مربوط به حضور تعداد زیادی از اتباع خارجی فاقد مدارک قانونی است که منجر به تشدید پدیده کودکان کار و خیابان شده، گفت: آمار کودکان خیابانی نشان دهنده این است که اکثریت کودکان پذیرش شده در مراکز کودکان کار و خیابان از اتباع هستند و به علت اینکه اغلب برخورد هدفمندی با این کودکان و خانواده های ایشان صورت نمی گیرد معمولاً این کودکان به مراکز استانها و عمدتاً شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند.

محمدی فلاح توضیح داد: به نظر می رسد به دلیل عدم برنامه ریزی منسجم در خصوص اقامت غیرقانونی، خانواده های این کودکان مسائل رشدی آنها را نادیده گرفته و ایشان را ابزار تأمین اقتصادی خانواده قرار می دهند.

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.