پ
پ

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، ارتباط پیوسته و مستمر کنترل کیفی و تضمین کیفیت در فرایند تحقیق و توسعه، موجب کاهش ریسک پذیری، هزینه ها و کوتاه شدن زمان اجرای پروژه ها می شود.

دکتر ابوالفضل خفری در جلسه سخنرانی با موضوع "نقش کنترل کیفی و تضمین کیفیت در روند تحقیق و توسعه" که با حضور محققان، مدیران و کارشناسان بخش های مختلف موسسه رازی در سالن کتابخانه این مجموعه برگزار شد، در اهمیت این بحث اظهار کرد: پویایی هر مجموعه تولیدی و تحقیقاتی، مستلزم تحقیق و توسعه است که این امر در تمام کشورها اعم از توسعه یافته یا در حال توسعه، معایب و مزایایی دارد.
وی گفت: صرف هزینه و وقت زیاد از معایب تحقیق و توسعه است که درصد بالایی از سرمایه و هزینه مجموعه ها را به خود اختصاص می دهد و زمان زیادی صرف این فعالیت می شود تا شاید از هر ۱۰۰ طرح تحقیقاتی، حداکثر حدود پنج درصد به تولید برسد و بازآوری مالی برای مجموعه به همراه آورد اما وجود فرایندی تحت عنوان کنترل کیفی و تضمین کیفیت و همراهی آن با بخش تحقیق و توسعه، هزینه کردها را به حداقل خواهد رساند.
دکتر خفری، کاهش ریسک پذیری فعالیت های تحقیق و توسعه (R&D) به کمک کنترل کیفی و تضمین کیفیت را از دیگر مزایای این فرایند برشمرد و افزود: در صورتی که ارتباط این دو بخش نمادین نبوده و عملیاتی باشد، یعنی کنترل کیفی و تضمین کیفیت از ابتدایی ترین مرحله تحقیق و توسعه ورود کند، به ویژه در مجموعه های تولیدی که بخش های طراحی، فازهای آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی را از مراحل مختلف فرایند تحقیق و توسعه در نظر می گیرند و درصد قابل توجهی از زمان و هزینه را در این مرحله صرف می کنند، این مسئله بسیار تاثیرگذار است.
عضو هیئت علمی موسسه رازی، ادامه داد: سایر مراحل پس از تحقیق و توسعه تا رسیدن هر یک از پروژه های R&D به بازار و بازخوردهای پس از ورود محصول به بازار نیز با دخالت بخش کنترل کیفی و تضمین کیفیت ارزیابی و این چرخه تکرار می شود.
وی پس از بیان این مقدمه، ارتباط این دو بخش در کشور را کمرنگ خواند و تاکید کرد: به همین علت است که به رغم صرف هزینه های زیاد و زمان طولانی اما، همان پنج درصد خروجی بخش تحقیق و توسعه نیز به مراتب کم تر از آن چیزی است که باید باشد در حالی که نمونه های بسیار خوبی از هماهنگی و ارتباط تنگاتنگ این دو مجموعه داریم که بیانگر نتیجه بخش بودن ارتباط این دو است.
دکتر خفری یادآور شد: تولید واکسن رازی کووپارس، نمونه بسیار خوبی از ورود کنترل کیفی و تضمین کیفیت به فرایند تحقیق و توسعه از همان ابتدای پروژه است که از مرحله طراحی تا تولید واکسن، تحت کنترل کیفی و تضمین کیفیت قرار گرفت و در نهایت با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان به تولید این واکسن دست یافتیم و ارزیابی پس از توزیع محصول در بازار نیز به انجام رسید.
عضو هیئت علمی موسسه رازی تصریح کرد: تحقیق و توسعه فقط محدود به تولید محصولات جدید نیست بلکه هر نوع تغییر فرم و بهنیه کردن محصول قدیمی نیز به عنوان تحقیق و توسعه شمرده می شود و بیشتر محتوای پروژه های تحقیق و توسعه در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، حول آن است؛ اگرچه در این مورد نیز ورود کنترل کیفی و تضمین کیفیت از مرحله طراحی تا رسیدن به بازار و ارزیابی بازخورد بازار ادامه دارد.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر