پ
پ

درحالی که دامداران سنتی استان البرز از کمبود نهاده‌های دامی و مشکلات از این قبیل معترض هستند؛ مسرولان جهاد استان خبر از اوضاع خوب بازار توزیع نهاده‌های دامی می‌دهد.

داد عبدالملکی، مدیر امور دام جهادکشاورزی استان البرز، با بیان اینکه هیچ مشکلی برای تامین نهاده‌های دامی در سطح استان نداریم، گفت: از آذرماه سال گذشته نهاده‌های دولتی مثل کنجاله سویا، ذرت و جو برای دامداران صنعتی شیری بر اساس تعداد دام و ضریب سهمیه استان از طریق وزارت جهاد کشاورزی به صورت مستقیم در سامانه مربوطه بارگذاری و توسط اتحادیه دامداران استان خرید و تحویل دامداران صنعتی می شود.
وی افزود: در مورد دامداران سنتی، اتحادیه دامداران استان البرز بر اساس تفاهم نامه با جهادکشاورزی، نهاده خام دریافت و در کارخانجات تولید کنستاتره دامی، نهاده با کیفیت و قیمت مناسب تهیه و در اختیار تشکل‌های استانی در شهرستان‌ها قرار می‌‍گیرد و بین دامداران توزیع می‌شود.

این مقام مسؤول گفت: اگرچه از خردادماه سال جاری با توجه به آزادسازی سبوس صنف و صنعت، میزان سهم استان از سبوس دولتی کاهش یافته است.
اما با توجه به وجود ۲۵ کارخانه آرد در استان البرز که از استان‌های معین محسوب شده و ۱۶ استان دیگر را پشتیبانی می‌کنیم؛ در این خصوص مشکلی نداریم.
‌ در حال حاضر ماهیانه حدود ۵ هزار تن سبوس دولتی در سطح استان برای تشکل‌های استانی بارگذاری و بین دامداران صنعتی و سنتی توزیع می‌شود.
وی با تکذیب جمع آوری دامداری‌های البرز به دلیل کمبود نهاده‌های دامی، گفت: بیش از ۶ ماه است که مشکل تامین نهاده‌های دامی را در استان حل کردیم؛ هر دامداری ممکن است در روستاها به دلیل عدم عضویت در تعاونی و یا عدم انجام هویت گذاری از سهمیه برخوردار نشده باشد که این افراد باید مشکل مربوطه را پیگیری کنند.
اما ورشکستگی و جمع آوری هیچ دامداری در البرز به خاطر کمبود نهاده و مشکلات تامین علوفه تا کنون گزارش نشده است.

عبدالملکی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۱۵۴ هزار راس دام سنگین و حدود ۳۵۴ هزار دام سبک در استان وجود دارد و آمار دام‌ها بالا رفته است.
ممکن است در استان البرز تبدیل دام سنتی به صنعتی اتفاق افتاده باشد.
اما به خاطر کمبود نهاده دامی، هیچ دامداری جمع آوری نشده و هیچ دام مولدی به خاطر نبود نهاده به کشتارگاه نرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص دامداری حاشیه ساز محمدشهر که در وسط شهر قرار گرفته است، گفت: این دامداری از جمله دامداری هایی است که از قبل در منطقه بوده و در جریان توسعه شهری در مرکز شهر قرار گرفته است.
‌مدیر امور دام جهاد کشاوری البرز اظهار کرد: بر اساس ماده ۷ قانون نظام دامپروری کشور، در این موارد که طرح های توسعه شهری و روستایی و عمرانی اجتناب ناپذیر باشد، دستگاه مجری طرح موظف است با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تامین و پرداخت خسارت‌های وارده به نرخ کارشناسی روز، نسبت به فراهم کردن شرایط انتقال واحدهای مذکور اقدام کند.
در این موردشهرداری باید شرایط انتقال را فراهم کند.
گفتنی است؛ بنا به بررسی‌های میدانی خبرنگار فارس برخی از دامداران سنتی استان از کمبود نهاده‌های دامی گلایه دارند و مدعی هستند که علیرغم عضویت در شرکت تعاونی، حدود ۶ ماه است سهمیه سبوس آنها قطع شده و مجبور به تهیه نهاده‌های دامی با قیمت آزاد هستند که این امر موجب ورشکستگی دامداران و از بین رفتن بسیاری از دامداری‌های سنتی شده است.
اما این گفته‌ها بر گفته‌های مسؤولان جهاد کشاورزی منطبق نیست! منبع فارس

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر