حذف سطل زباله از مقابل منازل مسکونی؛ طرحی بود که در آخرین سال شورای پنجم به تصویب رسید و به سرعت هم اجرایی شد.
حالا بیشتر از یک سال است که جای سطلهای زباله در مقابل واحدهای مسکونی خالی است و شهرداری مانده با کوچههای مملو از زباله و شهروندانی که با این طرح کنار نیامدهاند.
البته حذف این سطلها موافقانی هم دارد ولی گویا مخالفان صدای بلندتری دارند چون اگر این طور نبود؛ امروز کیسههای کوچک و بزرگ زباله در گوشه و کنار محلات جا خوش نمیکردند.
اگر بتوانیم از مخدوش شدن چهره شهر به واسطه زبالههایی که در تمام ساعات روز در کنار دیوارها؛ وسط پیاده روها؛ کنار درختان و .
.
.
خودنمایی میکنند بگذریم؛ از مشکلات زیست محیطی؛ انتشار آلودگی و به خطر افتادن سلامت مردم به خاطر طرحی که بدون نگاه کارشناسانه اجرایی شده؛ نمی توانیم ساده عبور کنیم.
هر چند مجریان این طرح زیربار ناکارآمدی آن نمیروند ولی شهروندان خوب می دانند دود پر کشیدن سطلهای زباله؛ به چشم آنها می رود و کمر شهری که دوست دارند را بیش از پیش خم میکند.
.
.
.
اوضاع جمع آوری زباله بدتر از قبل شده است
یکی از شهروندان کرجی با گلایه از جمع آوری سطلهای زباله از مقابل منازل به ایسنا میگوید: با جمع آوری باکسهای زباله چهره شهر به هم ریخته و در هر ساعت از شبانه روز که از کوچه و خیابانها عبور میکنی؛ چشمت به کیسههای زبالهای می خورد که وسط پیاده رو؛ کنار درختی یا گوشه دیواری جا خوش کردهاند.
م.
مجیدی توضیح میدهد: هر چند وضعیت جمع آوری زباله در کرج قبل از اجرای این طرح هم چنگی به دل نمی زد ولی با جمع آوری سطلهای زباله؛ اوضاع از قبل هم بدتر شده است.
وی با بیان اینکه زبالههای رها شده در کوچهها سیمای شهر را به هم ریختهاند؛ میگوید: مدیریت پسماند از حقوق اولیه شهروندان است ولی امروز کار به جایی رسیده که قدم زدن در کوچه و خیابانهای عاری از زباله برای شهروندان کرجی به آرزویی بزرگ تبدیل شده است.
شهروندان آمادگی حذف سطلهای زباله را نداشتند
یکی دیگر از شهروندان کرجی با اشاره به اینکه اجرای چنین طرحهایی نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی درست است؛ توضیح میدهد: اینکه شهرداری به صورت ضربتی و بدون آمادگی قبلی سطلهای زباله را از مقابل منازل جمع کرده قابل توجیه نیست و مطمئنا بازخورد قابل انتظار را نخواهد داشت.
م.
کبیری تاکید میکند: شهروندان کرجی سالها عادت کردهاند پسماند خود را در سطلهای زباله مقابل منزلشان بگذارند و اینکه یک دفعه انتظار داشته باشیم این روش تغییر کند منطقی به نظر نمیرسد.
وی ادامه میدهد: ای کاش قبل از اجرای این طرح نظرسنجی صورت میگرفت یا لااقل سطلهای زباله چند منطقه برای چند ماه به صورت پایلوت جمع آوری میشد تا میزان اثربخشی و مشارکت شهروندان در اجرای این طرح به صورت واقعی و ملموس مشخص شود.
این شهروند کرجی اظهار میکند: مشارکت شهروندان کلید موفقیت هر طرحی است و این که شهرداری طرحی را با این استدلال که با گذشت زمان مردم عادت میکنند؛ اجرایی کند چیزی جز توهین به شعور مردم نیست.
کبیری اضافه میکند: اگر قرار بود این طرح نتیجه بخش باشد؛ امروز با حجم زیادی از زباله که در گوشه و کنار شهر انباشته شده مواجه نبودیم.
طرحی که کار زباله گردها را راحت کرده است
یکی دیگر از مخالفان طرح جمع آوری سطلهای زباله میگوید: تابستان امسال بیشتر از سالهای گذشته با مشکل بوی بد ناشی از سرریز شیرابههای زبالههایی که در کوچهها رها شده بودند؛ مواجه بودیم.
ف.
رمضانخانی ادامه میدهد: این شیرابهها عاملی برای انتشار آلودگی؛ مشکلات زیست محیطی و بیماریها هستند و بهداشت عمومی را به خطر میاندازند.
وی تاکید میکند: وقتی باکس زبالهای درکار نیست؛ زباله گردها به راحتی کیسههای زباله را پاره میکنند و محتویات داخل سطلها را روی زمین میریزند و میروند و همین باعث تجمع سگها؛ گربهها و حشرات موذی در برخی از کوچهها شده است.
این شهروند کرجی توضیح میدهد: از مسئولان مربوطه خواهشمندیم هرچه سریعتر نسبت به رفع این معضل و برگشت باکسهای زباله و رویکرد مدیریتی بهتر در این زمینه اقدام کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه بسیاری از شهروندان نسبت به زمان اعلام شده برای گذاشتن زباله در مقابل منازل خود بی توجه هستند؛ میگوید: هر چند با جمع آوری باکسهای زباله مقرر شده شهروندان راس ساعت ۹ شب پسماندهای خود را از منزل خارج کنند؛ شاهد بی توجهی بسیاری به این زمانبندی هستیم که این امر باعث شده در هر ساعت از شبانه روز شاهد زبالههایی باشیم که در کوچه ها رها شدهاند.
رمضانخانی ادامه میدهد: در فصل تابستان که از بوی بد انباشت زباله اذیت شدیم و حالا هم باید نگران این طرف آن طرف شدن زبالهها با وزش کوچکترین باد باشیم.
تعداد مخازن مکانیزه جوابگوی نیاز شهروندان نیست
ب.
صلاحی در ادامه با اشاره به اینکه شهرداری باید زیرساختهای مناسب برای اجرای چنین طرحهایی را از قبل ایجاد کند؛ میگوید: باکسهای زباله را که از مقابل منازل جمع آوری کردهاند؛ لااقل تعداد مخازن مکانیزه کوچهها و خیابان ها را افزایش دهند.
وی اضافه میکند: تعداد مخازن مکانیزه زباله در کوچهها بسیار کم است و اغلب شاهد سرریز شدن زبالهها از این مخازن هستیم.
وی اظهار میکند: ممکن است گاهی شهروندی فراموش کند در زمان مشخص شده زباله خود را از منزل خارج کند و وقتی مخزن زباله در دسترس نیست یا فاصله زیادی با منزلش دارد؛ آیا جز اینکه زباله را در کنار منزلش رها کند چاره ای باقی میماند؟این شهروند کرجی تاکید میکند: همه شهروندان که جوان نیستند تا بتوانند در هر ساعت از شبانه روز چند کوچه پیاده روی کنند تا به مخزن زباله مکانیزه برسند.
شهرداری باید قبل از اجرای این طرح به افراد مسن و بیمار هم فکر میکرد.
وی اضافه میکند: حالا که این طرح اجرایی شده و به گفته مسئولان برگشت پذیر هم نیست؛ انتظار می رود شهرداری ابتدا یا انتهای هر کوچه مخزنی مکانیزه نصب کند تا شهروندان در صورتی که به ساعت ۹ شب نرسیدند؛ بتوانند زباله خود را در این مخازن بیندازند.
استراتژی طرح حذف سطلهای زباله مشخص نیست
عضو شورای شهر کرج هم با گلایه از اینکه سطلهای زباله از مقابل منازل جمع آوری شد ولی برنامه ریزی برای گام بعدی آن به درستی صورت نگرفته؛ میگوید: طبق آمارها، روزانه در حدود ۱۵۰۰ تن زباله که نیمی از آن تولیدی شهروندان کرجی و نیم دیگری از آن مربوط به سایر شهرهای البرز است.
فاطمه منعمی توضیح میدهد: امروز به هر محلهای که سر می زنیم مردم از وضعیت نامناسب جمع آوری گلایه دارند.
شهرداری سطلهای زباله را جمع آوری کرده؛ خب بعدش چه؟ آیا برنامه مدونی برای مدیریت پسماند شهر وجود دارد؟وی تاکید میکند: هنوز استراتژی معاونت خدمات شهری شهرداری بعد از اجرای این طرح مشخص نیست و این باعث نارضایتی شهروندان و مخدوش شدن چهره شهر شده است.
وی اضافه میکند: هر چند امسال تعداد زیادی مخزن زباله مکانیزه خریداری شده ولی بسیاری از شهروندان از جانمایی نامناسب و یا عدم نصب آنها در محله خود گلایه دارند.
عضو شورای شهر کرج، خواهان اصلاح این رویه و اعلام برنامه های آتی مجموعه های مرتبط در این زمینه است و از شهردار کرج انتظار دارد به موارد مذکور رسیدگی کند.
منبع ایسنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید