مدیر تعاون روستایی استان البرز اعلام کرد که تولید کنسانتره پلت دامی با استفاده از ظرفیت کارخانه های خوراک دام و شرکت های دارویی و مکمل سازی دام در این استان آغاز شد.
سید محسن موسوی افزود: اتحادیه دامداران استان البرز در اقدامی نوین و برای نخستین بار در کشور برای ایجاد شرایط مناسب در تولید، تقویت و غنی سازی نهاده های دامی طی فرایندی همچون حرارت دادن و غنی سازی با اسیدهای آمینه اقدام به تولید کنسانتره کرده است.
وی با بیان اینکه تولید این خوراک دامی طی یک اقدام دانش بنیان انجام شده است، اظهار داشت: اتحادیه دامداران البرز در ابتدای کار با انعقاد قرارداد با ۶ کارخانه تولید خوراک و مکمل غذای دامی و استفاده از ظرفیت های خالی این کارخانه ها درگام نخست ۲۰ هزار تن کنسانتره تولید کرده است.
موسوی افزود: کنسانتره مجموعه ای متوازن و متراکم از مواد مغذی مورد نیاز دام و طیور است که به منظور سهولت ساخت خوراک در کم ترین زمان ممکن و کاهش هزینه های مربوط به خوراک، در مقیاس وسیع ساخته شده و در اختیار دامداران قرار می گیرد.
«فناوری پلت، کنسانتره ای فرموله شده را ارایه می کند که ازنظر فیزیکی و عبور از سوراخ هایی که به اصلاح«دای» نامیده می شود تحت فشار مکانیکی در دستگاه های مجهز ومخصوص، پلت را تولید می کند».
مدیر تعاون روستایی استان البرز با بیان اینکه پلت دام از جیره غذایی شامل موادی همچون سویا و ذرت تولید می شود، اظهار داشت: با استفاده از کنستانتره برای خوراک دام دیگر نیازی به استفاده از خوراک های دیگر نیست زیرا کنستانتره غذایی یکنواخت است و به میزان لازم در اختیار تمام دام ها قرار می گیرد.
وی یادآور شد: در ابتدای کار قرار بود این نوع نهاده دامی برای دام های سبک و سنتی تهیه شود ولی با توجه به بازدهی مناسب آن در دام های سبک، دامداری های سنگین و صنعتی نیز متقاضی دریافت این نوع خوراک دام به صورت پلت شدند.
مدیر تعاون روستایی استان البرز با بیان اینکه این کنسانتره پلت در ۲ فرم تولید شده است، گفت: این نهاده ها به ارتقای ضریب تبدیل نهاده به محصول کمک کرده و در نهایت منجر به افزایش کمی و کیفی تولید شیر و گوشت دام می شود.
وی افزود : این اقدام توسط کمیته طرح DHI استان در اتحادیه دامداران اجرا شده به طوریکه در سایت این کمیته ضمن نمایش اطلاعات شرکت های تعاونی روستایی، کشاورزی و دامی موضوعات دانش بنیان و تحقیقات روز در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد که کمکی موثر در بخش فنی، آموزشی و بهبود شرایط تغذیه دام فراهم می کند.
«طرح DHI با هدف بهبود مدیریت گاوهای شیری، بهبود کمی و کیفی شیر،بهبود سلامت جامعه و افزایش درآمد میزان گلههای شیری اجرا میشود.
»
«طرح DHI جمع آوری دادههای مرتبط با دام، اطلاعات تیپ، تغذیهای و مباحث ژنتیک و اطلاعات تولید مثلی گله را دنبال میکند ضمن اینکه کمک به بهبود وضعیت تولید شیر، بهبود ارزش اصلاحی گاوها، بهبود تغذیه گاوها و کمک به حذف گاوهای مشکلدار در گله می کند».
موسوی بیان داشت: هدفگذاری نهایی تولید این فراورده دامی تولید ۵۰ درصد خوراک دامی استان به صورت کنسانتره پلت می باشد.
بر اساس آخرین سرشماری در استان البرز حدود ۱۵۰ هزار راس دام سنگین صنعتی و روستایی در بیش از سه هزارو۷۰۰ واحد صنعتی و کوچک روستایی پرورش داده می شوند.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید