روستاها به عنوان کوچک ترین واحد اجتماعی در هر جامعه ای، از اهمیت ویژه ای برخوردارند بی شک تلاش برای کاهش مسائل و مشکلات این واحدهای اجتماعی و استقرار مناسب آنها در چرخه توسعه، مستلزم توجهای ویژه است.
فتانه محمودخانی/یکی از عوامل موثر در توسعه روستایی، کار آفرینی است.
کار آفرینی فرآیند ارتقاء فن آوری با ایجاد یک کسب و کار با سازمان جدید است.
توسعه کارآفرینی درتمامی ابعاد و به خصوص در بخش روستایی از جمله ابزارهای مناسب جهت این مهم میباشد.
یکی از اهداف کلان توسعه روستایی، کاهش بیکاری و افزایش اشتغال است.
کارآفرینی روستایی می تواند صرف نظر از این که یک منبع درآمد و اشتغال برای ساکنین روستا باشد در توسعه اقتصادی روستا و در نهایت توسعه روستایی موثر باشد.
متنوع سازی اقتصاد روستایی تنها با القا از بیرون محقق نمی شود، مگر این که کارآفرینان محیط های روستایی، خود فرصت ها و منابع بالقوه و بالفعل را بشناسند و با استفاده بهینه از آنها تنوع اشتغال و اقتصاد را برای محیط های روستایی به ارمغان بیاورند؛ به همین جهت ایجاد مزیت های جدید اقتصادی، افزایش رفاه انسانی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و برقراری سازگاری بین فعالیت و فضای زندگی در نواحی روستایی از اهداف توسعه روستایی و افزایش اشتغال است.
کارآفرینی روستایی و کارآفرینان روستایی در اصل هیچ تفاوتی با سایر کارآفرینان و کارآفرینی ندارند.
در واقع کارآفرینان روستایی همان ویژگیهایی دارند که کارآفرینان سایر مناطق دارند.
حتی به دلیل بالا بودن ریسک در فعالیتها و محیطهای روستایی، همچنین به دلیل کمبود امکانات و ضعف مدیریت در محیطهای روستایی، کارآفرینان روستایی باید بمراتب از قدرت ریسک پذیری بیشتری نسبت به سایرین برخوردار باشند.
بنابراین کارآفرینی در محیطهای روستایی به دنبال شناسایی فرصتهای جدید، نوآوری و خلاقیت در فعالیتهای کشاورزی و غیر کشاورزی، نوآوری و خلاقیت در کاربری زمین و در واقع، استفاده بهینه، متنوع و نوآورانه از منابع روستایی در جهت کسب سود بیشتر است.
و نیروی بالقوه در جهت مقابله با مسائل و چالشهایی نظیر تورم، رکورد و بخصوص بیکاری بوده است.
نتایج این توجه در اغلب کشورها قابل ملاحظه بوده است مطالعه و مقایسه تطبیقی نتایج بدست آمده ناشی از اثرات توجه به موضوع کارآفرینی و کارآفرینان در دیگر کشورها میتواند اهمیت آنرا بیش از پیش نمایان ساخته و راهنمای خوبی در استفاده از تجربه آنها برای ایران باشد.
براساس تحقیقات انجام شده در میان ۴۷ کشور صنعتی و نیز در حال توسعه با توجه به پنج شاخص مهم اقتصادی مرتبط با کارآفرینی شامل: درصد ایجاد اشتغال، سرانه تولید ناخالص داخلی بازاء هر نفر شاغل، توانایی سرمایه گذاری مخاطره آمیز و ریسکی برای توسعه کسب و کار، میزان درک مدیران از کارآفرینی و بالاخره هزینه کل تحقیقات تایید شده است که بین میزان توجه به فعالیتهای کارآفرینانه و بهبود شاخصهای مذکور در کشورهای مورد مطالعه رابطه مثبت وجود دارد.
تغییر و تحولات موجود در دنیای امروز کارآفرینان را در خط مقدم عامل توسعه اقتصادی پایدار قرار داده است.
از آنجا که اقتصاد روستایی بطور قابل توجهی با فعالیتهای کشاورزی مرتبط است تقریبا همه فعالیت- های اقتصادی در نواحی روستایی، بطور مستقیم یا غیر مستقیم با کشاورزی، جنگلداری و سایر منابع طبیعی در ارتباط است.
بنابراین نیاز به افزایش ارتباطات بین بخشی، مابین کشاورزی و کسب وکارهای مرتبط با کشاورزی و همچنین فعالیتهای اقتصادی غیر کشاورزی وجود دارد بنابراین توسعه روستاها در مقایسه با گذشته، پیوند گستردهتری با مفهوم کارآفرینی یافته است.
در حال حاضر موسسات و اشخاص صاحب نظر در توسعه روستایی، ایجاد کارآفرینی را به عنوان شیوهای مداخله جویانه در توسعه میدانند که قادر است روند توسعه روستاها را تسریع کند.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید