سرانههای ورزشی و نبود خانه هیات در استان البرز یکی از مطالبات و دغدغه ورزشکاران و ورزش دوستان استان است که در سامانه فارس من نیز به ثبت رسیده است؛ جای خالی سرانههای ورزشی که با معتادان متجاهر و بزه و مشکلات سلامت خود نمایی میکند نیازمند رسیدگی عاجل و توجه جدی است که امید میرود مسؤولان بالادستی در این خصوص اقدام کنند.
«بیخانمانی» واژه و معضلی که این روزها بر زندگی مردم سایه افکنده است، اما این تمام ماجرا نیست، چندی پیش معضل اجاره نشینی مراکز دولتی در شهرستانهای البرز سر و صدا به پا کرده بود، حالا هم نوبت هیاتهای ورزشی رسید، موضوعی که چندین سال است از رئوسای هیات شنیده میشود.
خانه هیات، محلی برای تمرینهای تخصصی، برگزاری جلسات و نشستها ورزش مخصوصه و دیگر اقداماتی که قرار است ثمرات و نتیجه آن در بطن جامعه بروز و ظهور کند.
البته که دور از ذهن است تمام هیاتهای ورزشی البرز صاحب خانه شوند! آنهم استانی که همیشه از لحاظ سرانهها در ردیف آخرین سرانهها قرار میگیرد، اما نباید از مطالبه گری و بیان مشکلات نیز غافل شد؛ شاید همین روز ها دری به تخته خورد و با تاسیس خانههای ورزشی چند هیات ورزشی پر مخاطب تخصصیتر و جدی تر عمل کنند.
گفتنی است، شهرداری کرج تمام سالنهای ورزشی خود را در ازای دریافت اجاره بها به بخش خصوصی واگذار کرده است!در این میان انتظار میرود اداره کل ورزش و جوانان سالنهایی که تحت اختیار خود دارد به صورت رایگان در اختیار هیاتهای ورزشی بگذارد، البته این مسیر دست و پا شکسته طی میشود اما هر چه است کافی نیست.
هندبال
مرتضی خادمی، رئیس هیأت هندبال البرز، در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: متاسفانه در استان البرز اکثر سالن ها در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و هیأتهای ورزشی و متولیان ورزش استان از داشتن سالن بیبهره هستند.
خادمی، تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش و پیگیریهای بسیار طی دو سال گذشته قرار است تا چند روز آینده یکی از سالنهای استاندارد استان در اختیار هیأت هندبال قرار دهند.
تنیس
پیام حجازیان، رئیس هیأت تنیس روی میز استان البرز نیز در این خصوص به خبرنگار فارس، گفت: سالنی که ورزشکاران ما در آن به تمرین میپردازند توسط شهرداری مدیریت میشود.
وی افزود: طی مذاکراتی که شکل گرفته امسال نیز همچون گذشته در آن فعالیت میکنیم و فعلا مکانی برای تمرین و فعالیت وجود دارد.
حجاریان ادامه داد: البته شهرداری نیز شرایط خاص خود را دارد ولی در صدد هستیم به زودی سالنی فردیس افتتاح کنیم.
این مقام مسؤول یادآور شد: متاسفانه همه سالن تحت نظر بخش خصوصی هستند که در نهایت برای بهره برداری رشته فوتسال انجام میشود و بقیه هیأت ها باید دنبال سالن دیگری باشند!
ووشو
اسماعیل سایه افکن، رییس هیأت ووشو استان البرز در این خصوص طی اظهار نظری، گفت: ما شاید خانه ووشو داشته باشیم ولی براساس قانون سالن هایی که استفاده تخصصی از آن میشود میتوانند به عنوان خانه اختصاصی در اختیار آن رشته و هیأت قرار بگیرد ولی متاسفانه بدلیل اینکه سالن آزادگان فاقد سند هست امکان اینکه از مزایده خارج شود ندارد به همین دلیل با ترک تشریفات در قالب مزایده کوچک و به قیمت کارشناسی در اختیار هیأت قرار میگیرد که البته با توجه به استفاده تخصصی تحت مخارج سنگین، همچین هزینه اجاره سالن هیئت تحت فشار مالی قرار میگیرد ولی چاره ای نیست، چون برخلاف تکواندو و کاراته و رشتههای رزمی دیگه ما دارای سکوی تخصصی ساندا یا مبارزه و تالو فیلد تا فرش تخصصی حرکات نمایشی هستیم و نمیتونیم آن هارا هر بار جابجا کنیم.
بدمینتون
میثم پورکریمان، رئیس هیأت بدمینتون استان البرز، به خبرنگار فارس گفت: وجود خانه یا پایگاه قهرمانی برای هر رشته در استانها از ضروریات و الزامات کار و فعالیت هیأتهای ورزشی است.
وی ادامه داد: اساسا در اکثر استانها در مراکز آن استان هیأتها دارای خانه مختص به آن رشته هستند و خانه تنیس؛ بدمینتون پایگاه قهرمانی دو ومیدانی ورشتههای دیگر و.
.
.
ولی در استان ما باتوجه به اینکه سرانه بسیار کمی وجود دارد و استان بسیار جوان و تازه تأسیس هست برای بعضی رشتهها هنوز امکانات فراهم نشده است.
وی اضافه کرد: در خصوص بدمینتون راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدبیر شده است که با همکاری اداره کل ورزش و جوانان در حال انجام هست.
به گفته پورکریمان راهکار کوتاه مدتی در پایگاه قهرمانی برای مدتی حضور داشتیم و در ساعتهای که پایگاه فعال نبود ما از آن استفاده میکردیم.
راهکار میان مدت در آینده بسیار نزدیک سالنهای در سطح استان افتتاح خواهد شد که با تدابیر مسؤولین یکی از این سالنها در اختیار هیأت بدمینتون قرار بگیرد.
بدمینتون از آنجایی که باید سالن یا به صورت ویژه مخصوص رشته بدمینتون باست که لازم است سالنی در استان به عنوان خانه بدمینتون افتتاح شود.
وی افزود: برای این موضوع هم در سال ۱۳۹۹ استارت کار خورده شد و اعتبار لازم برای افتتاح و کلنگ زنی این پروژه دیده شد اما متاسفانه تخصیص منابع مالی داده نشد که پیگیر این موضوع هستیم که در صورت جلسه سال تحویل سالن از اداره کل را بگیریم و پروژه در قابل ساخت خانه تخصصی بدمینتون شروع شود.
همه هیأتها ضروری است که خانه ورزش داشته باشند البته خیلی هیأت ها اساسا نیازی به خانه تخصصی ندارند مانند اتومبیلرانی.
گلستانی، معاون اداره کل ورزش و جوانان، در گفت و گو با خبرنگار فارس، در خصوص خانه اختصاصی هیأت های ورزشی استان البرز، گفت: وجههای متفاوتی وجود دارد در استان البرز ۵۱ رشته ورزشی در پوشش اداره کل ورزش و جوانان هست که از این تعداد بخشی از ورزشها در خارج از سالن انجام میشود یعنی از لحاظ سخت افزایی نیاز به زمین و خانه اختصاصی ندارند.
مانند رشته اسکی، بولینگ و بیلیارد یا رشته بدنسازی که مقدور نیست فقط یک سالن اختصاصی در اختیار قرار بگیرد در حالی که در بخش خصوصی و باشگاه ها حمایت و تجهیز میشود ولی اداره کل موظف هست از نهادهای مانند شهرداری حمایت کند تا شرایط زمین های بهسازی شود و به مردم خدمات بهتری داده شود.
وی ادامه داد: رشتههای دیگر مانند چوگان که با رشته سوارکاری همراه است خود بخش خصوصی زحمت کشیده و سرمایه گزاری انجام داده است که از دور کاری ما خارج میشوند.
گلستانی با بیان اینکه یک رشته مانند شطرنج صرفا برای انجام مسابقات به سالن اختصاصی نیاز دارد، افزود: در مقابل رشته مانند بدمینتون با توجه به شرایط ارتفاع سقف نیاز به زمین انحصاری دارد باید تلاش کرد یک خانه بدمینتون راه اندازی شود.
معاون اداره کل ورزش و جوانان استان البرز، خاطرنشان کرد: بهترین روز زمانی است ۵۱ سالن مستقل به هررشته ورزشی داشته باشیم که در اختیار هیأتها قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دو رشته بوکس و هندبال به زودی دارای خانه اختصاصی میشوند، اضافه کرد: ۴ هیأت بدمینتون، کاراته، نابینایان و هاکی در حال حاضر اولویت قرار دارند و باید پیگیری انجام شود.
گلستانی تصریح کرد: رشته های تیراندازی استان دارای سایت جداگانه هستند، هیئت پزشکی استان با بهترین و بالاترین امکانات در سطح کشور، ورزش کارگری بزرگترین استادیوم در کلاک فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه زیرساخت از نظر تعداد در استان البرزمحدود است چرا که باید تلاش کنیم در شهرستانها نیز زمین اختصاصی داشته باشند ولی باتوجه به تعداد ورزشکارها در شهرستانهای استان سالن ها چند منظوره استفاده قرار میگیرد و کمبودها به این طریق جبران میشود.
معاون اداره کل ورزش و جوانان با بیان اینکه هیأتها باید دیدگاه اقتصادی خود را تغییر بدهند، گفت: امروز چرخه درآمدی ورزش مناسب نیست، البته مردم استان البرز ورزش را در سبد خانواده قرار داده اند و سالنهای ورزشی خصوصی وضعیت قابل قبولی را پشت سر میگذرانند.
گلستانی در پایان یادآور شد: هیأتهایی مانند کبدی، بیماری خاص چون عملا درآمدزا نیستند باید از نظر مالی تأمین شوند ولی رشتههای مانند بولینگ و بیلیارد که در بخش خصوصی مسابقات و درآمد کسب میکند مستقلا به فعالیت خود ادامه میدهند.
سخن آخر
نباید فراموش کنیم ورزش علاوه بر ایجاد تندرستی و سلامت جسم، سلامت روحی و روانی را نیز تضمین میکند؛ ورزش در کنار ایجاد نشاط و انگیزه در جامعه به بهبود فضای فکری قشر جوان کمک کرده و آمار اعتیاد و بزه را کاهش میدهد؛ البته گرانی سالنهای ورزشی بخش خصوصی بهانه خوبی برای عدم پرداختن به ورزش است که انتظار میرود با ارتقاء سرانههای ورزشی و احداث خانه هیاتها به پیشرفت ورزشهای تخحصصی و حضور اقشار مختلف در سالنهای ورزشی به ویژه جوانان باشیم.
فارس من
گفتنی است مخاطبان خبرگزاری فارس، درخواست و مطالبه خود را در راستای ارتقاء سرانههای ورزشی و تخصیص خانه هیات اقدام شود؛ متن درخواست بدین شکل بود «بنده به عنوان یک ورزشکار و فردی که دغدغه ورزش دارد این درخواست و مطالبه دارم چرا علیرغم بودجه و سرانه مالی استان و وجود سالنهای ورزشی در سرتاسر استان چرا هر رشته ورزشی نباید سالن اختصاصی خودش را داشته باشد؟ چرا باید به ورزش کم محلی کرد؟ از مسئولان مربوطه درخواست رسیدگی را دارم.
» این درخواست در سامانه «فارس من» به ۱۰ها امضا رسیده بود که از سوی خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس پیگیری شد.
منبع فارس
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید